Απρ 092015
 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Ο Ιησούς λοιπόν σαν καλός Ιουδαίος, πριν να «σώσει» τον κόσμο, έφαγε πρώτα το αρνί του ιουδαϊκού Πάσχα, που υπενθύμιζε εορταστικά τον φρικτό θάνατο των Αιγυπτίων απ” τα δηλητηριασμένα τρόφιμα του Μωυσή.

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο Ιησούς και οι μαθητές του ξεκοκκάλισαν πρώτα τον αμνό του Ιουδαϊκού Πάσχα και μετά χρησιμοποίησε ο Ιησούς τον άζυμο άρτο και το κρασί για να ορίσει τη νέα μορφή του δικού του Πάσχα!

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο Ιησούς και οι μαθητές του ξεκοκκάλισαν πρώτα τον αμνό του Ιουδαϊκού Πάσχα και μετά χρησιμοποίησε ο Ιησούς τον άζυμο άρτο και το κρασί για να ορίσει τη νέα μορφή του δικού του Πάσχα!

Αυτή λοιπόν πρέπει να είναι η σωστή απεικόνιση του μυστικού δείπνου!

……………………………….

ΦΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΠΕΣΑΧ ! ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ( ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΧΙΝΟΗΣ, ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΑΟΥ. ΠΡΩΤΟΣ ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ )… ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ ;;;;

……………………………….

Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού. Στο Ιουδαϊσμό καθιερώθηκε ως ανάμνηση της Εξόδου, που ελευθέρωσε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή δουλεία. Μεταγενέστερα υιοθετήθηκε ως εορτασμός από τους Χριστιανούς αναφορικά με τον θυσιαστικό θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Το γεγονός της απελευθέρωσης αυτής συνέβη με μια σειρά θεϊκών προνοιακών παρεμβάσεων, από τις οποίες η σημαντικότερη εκδηλώνεται τη νύχτα κατά την οποία θα εξολοθρεύονταν τα πρωτότοκα των ανθρώπων και των ζώων των Αιγυπτίων, ενώ τα σπίτια των Εβραίων θα προστατεύονταν αφού οι πόρτες τους είχαν σημαδευτεί με το αίμα του αρνιού που είχαν θυσιάσει. ]

………………………………

ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ…

  4 Σχόλια to “ΑΡΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ΒΗΛΟΥ, ΑΓΧΙΝΟΗΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΔΑΝΑΟΥ, ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΕΡΣΕΑ…”

 1. ΠΕΡΙΕΡΓΟ…. ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ … ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ COPY PASTE ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ …. ΑΥΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ ΩΣ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ , ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ , ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ…

  ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΑΣΧΑ (ΠΕΣΑΧ) ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΙΕΛΕΥΣΗ» (ΠΕΡΑΣΜΑ , ΔΙΑΒΑΣΗ) ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ , ΜΙΑ ΈΞΟΔΟΣ, ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ Ο ΦΑΡΑΩ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ , ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΕΣΥ)

  ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ‘’ΛΑΜΠΡΗ’’ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ (ΠΕΡΑΣΜΑ , ΔΙΑΒΑΣΗ , ΔΙΕΛΕΥΣΗ) ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ, ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΟΨΙΜΑΝΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Ή ΑΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΜΗΤΗΡ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΩΝ.
  ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΩΝ , ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ .. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΑΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  ΑΝΕΓΝΩΣ, ΑΛΛ΄ΟΥΚ ΕΓΝΩΣ, ΕΙ ΓΑΡ ΕΓΝΩΣ, ΟΥΚ ΑΝ ΚΑΤΕΓΝΩΣ /
  ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ, ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΣ

 2. Πολυ ωραια τοποθετηθηκες φιλε μου. Εμεις εορταζουμε την Λαμπρη και οχι Πασχα

 3. “ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ (ΠΕΡΑΣΜΑ , ΔΙΑΒΑΣΗ , ΔΙΕΛΕΥΣΗ) ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ, ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.” ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ? Ο “ΧΡΙΣΤΟΣ” ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ.

...