Μαρ 242015
 

PATRIARXHS

ΠαπακωνσταντίνουΜιχάληςΓ_Ζ91

Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), που ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του από την άκρα δεξιά, πέρασε στο κέντρο και στην κεντροδεξιά. Υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη.

225px-Giorgos_Papakonstantinou_portrait_crop

Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου… Κανείς δεν θα περίμενε πως θα έδειχνε διαφορετικά συναισθήματα για όσους πεινούν ή πιστεύουν στην εθνική ανεξαρτησία.

FEK_A349_22-10-1941-1

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ… ΤΥΦΛΗ!

PaPAKONSTANTINOU

Απόφαση – ντροπή από το Ειδικό Δικαστήριο: Έκρινε ένοχο σε βαθμό πλημμελήματος (!) για νόθευση εγγράφου τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του επέβαλε ποινή φυλάκισης μόλις ενός έτους, με τριετή αναστολή.

Παράλληλα, τον κήρυξε αθώο για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας (κακούργημα), ενώ του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 

«Ήρθε η στιγμή της αλήθειας», είπε ο πρόεδρος, Νικόλαος Πάσσος πριν από την ανακοίνωση της απόφασης. Μιας αλήθειας που όλος ο ελληνικός λαός περίμενε για χρόνια, για μια υπόθεση – σκάνδαλο που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Μια αλήθεια που δεν θα μάθουμε ποτέ, καθώς – κατά πλειοψηφία – το δικαστήριο επέλεξε να της βάλει «ταφόπλακα».

H 24η Μαρτίου 2015 είναι μια ημέρα… ντροπής για την ελληνική δικαιοσύνη, αφού οι δικαστές έβγαλαν «λάδι» τον άνθρωπο που – σύμφωνα με την αποδοχή του δικαστηρίου – έβαλε το χέρι του και παραποίησε στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.

Μέρα… ντροπής για την Ελλάδα, αφού όλα δείχνουν και με τη… βούλα της δικαστικής εξουσίας πια, ότι η «κάθαρση» που αναμένει χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να έρθει ποτέ.

Δυστυχώς, η δικαιοσύνη στην πατρίδα μας είναι, τελικά, «τυφλή». Η Θέμιδα θα «έκλαιγε» στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιας απόφασης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, τα κακουργήματα τα οποία αντιμετώπιζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν: της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η καταδίκη για την πλημμεληματική νόθευση εγγράφου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς «διέγραψε τα τρία αρχεία, είχε σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα», όμως «δεν αποδείχθηκε ζημία σε βάρος του δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ».papakonstnantinou

Κατά τη γνώμη 5 μελών από τους 13, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της έδρας, ο κατηγορούμενος έπρεπε να αθωωθεί για τη νόθευση εγγράφου λόγω αμφιβολιών, ενώ δύο εξ αυτών έκριναν πως το usb Παπακωνσταντίνου αποτελεί προϊόν υποκλοπής.

Η μειοψηφία, που αποτελείται από τρεις δικαστές, έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος, όπως αποδίδεται δηλαδή για κακούργημα, καθώς «από πρόθεση διέγραψε τα ονόματα των συγγενών του για να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα» αποδεχόμενη δε τη βλάβη του ελληνικού Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ.

Εισαγγελέας: Να μην του αναγνωριστεί ελαφρυντικό, ευτέλισε τη χώρα!

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, που είχε προτείνει να κριθεί ένοχος σύμφωνα με το βαρύ κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας πως ήταν ο μόνος που είχε συμφέρον να αλλοιώσει τη λίστα Λαγκάρντ, ζήτησε πάντως να μην αναγνωριστεί στον Γ. Παπακωνσταντίνου κανένα ελαφρυντικό καθώς «από τη διαδικασία προέκυψε πως ενώ έχει φοβερές περγαμηνές στο ενεργητικό του, αυτά τα προσόντα του αναιρούν το αίτημα αυτό (σ.σ της υπεράσπισης), γιατί δεν έπρεπε να βάλει τη χώρα σε περιπέτεια. Δεν είναι η δίκη του Παπακωνσταντίνου, είναι η δίκη που ευτέλισε τον ελληνικό λαό και κόστισε σε αυτόν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Για αυτό δεν δικαιούται το ελαφρυντικό».papakonstantinou

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 4 ετών, με την υπεράσπιση να ζητά την ελάχιστη των ποινών.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου δεν επιδέχεται κανενός είδους ενδίκου μέσου (αναίρεση ή έφεση).

Δηλαδή, η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη.

Ποιοι δίκασαν τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που αποφάσισαν για τον πρώην υπουργό Οικονομικών είναι:

Πρόεδρος, ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Πάσσος και μέλη από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι: Αγγελική Θεοφιλοπούλου, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, Δημοσθένης Πετρούλιας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ και οι σύμβουλοι Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος και Ταξιαρχία Κόμβου.

Από τον Άρειο Πάγο – εκτός του κ. Πάσσου – ήταν οι εξής αρεοπαγίτες: Κωνσταντίνος Τσόλας, Δημήτριος Κράνης, Δημήτριος Κόμης, Αντώνης Ζευγώλης, Αργύριος Σταυράκης και Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου.

http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/570181/papakonstantinoy#ixzz3VKbKUwRT
………………………………………….

Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948.

Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948.

Απόσπασμα από το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα «Η ελληνική οικονομία επί Κατοχής και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια». Ο Δ. Κούκουνας είναι ιστορικός συγγραφέας, ειδικευμένος στα κατοχικά θέματα. 

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Επί επτά συναπτές δεκαετίες γίνεται πολύς και εκτενής λόγος για το ζήτημα των κατοχικών δανείων. Έχει αναλωθεί πολύ μελάνι και πολύς θυμός γύρω απ’ αυτό. Έχουν λεχθεί πολλά και ποικίλα, άλλοτε εγγύτερα προς την πραγματικότητα και άλλοτε χωρίς να έχουν καμιά επαφή μ’ αυτήν. Το ζήτημα είναι απολύτως υπαρκτό και εκείνο που είναι μοιραίο να προκαλεί πολυγνωμίες είναι το ύψος των δανείων.

Πρόκειται για χρηματικές προκαταβολές που εξαναγκάστηκε το ελληνικό κατοχικό κράτος να δίνει στους κατακτητές, ακριβώς ως δάνεια που επρόκειτο να εξοφληθούν μετά το τέλος του πολέμου. Η αξίωση αυτή δεν είναι ούτε επανορθώσεις ούτε αποζημιώσεις για θύματα και πάσης φύσεως απώλειες ή ζημίες. Καθαρά πρόκειται για νομική μορφή δανείου που όφειλε να επιστραφεί από τη μεταπολεμική γερμανική κυβέρνηση, ως νόμιμη διάδοχο του χιτλερικού καθεστώτος, το οποίο είχε δεσμευθεί να το πράξει. Αυτά ως προς τη Γερμανία, διότι ως προς την Ιταλία το θέμα έχει άλλη διάσταση.

Ας μην σταθούμε στο πώς και στο γιατί εξαναγκάστηκαν οι ελληνικές κατοχικές κυβερνήσεις να πληρώσουν με το ταπεινό νόμισμα της δραχμής τα όσα ζητήθηκαν απ’ αυτές, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθιστεί στην οικονομική καταστροφή και την πείνα. Η Ελλάδα ήταν κατεχόμενη χώρα με την εθνική κυριαρχία της να έχει βαρύτατα πληγεί. Ο λαός της τελούσε υπό καθεστώς πρωτοφανούς βίας από τις δυνάμεις κατοχής.

Καλώς ή κακώς επί των ημερών μιας κατοχικής κυβέρνησης δημιουργήθηκε ένα είδος δανειακής σύμβασης, η οποία όριζε ότι το ποσόν που είχαν αρπάξει οι κατακτητές θα επιστρεφόταν όταν θα τελείωνε ο πόλεμος. Αλλά οι μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν επέδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον για να διεκδικήσουν την οφειλή. Η βασική δικαιολογία, που προβαλλόταν κάθε φορά που ένας ευσυνείδητος αρμόδιος Έλληνας έθετε το θέμα, ήταν ότι η εξόφληση των κατοχικών δανείων θα γινόταν οψέποτε θα υπογραφόταν η τελική συνθήκη ειρήνης. Η Γερμανία είχε διχοτομηθεί σε Δυτική και Ανατολική και η προϋπόθεση για την υπογραφή τέτοιας συνθήκης ειρήνης ήταν η επανένωσή της.

Το 1990, ως γνωστόν, ενοποιήθηκε η Γερμανία. Αλλά το ελληνικό κράτος ούτε τότε, ούτε αργότερα το έπραξε. Ως θέμα θα μπορούσε αυτό κάλλιστα να αποτελέσει αντικείμενο ενός ειδικού δικαστηρίου. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι υπάρχουν ευθύνες για το πολιτικό σύστημα. Μόνο που στη χώρα μας αυτό το σύστημα είναι αρκετά περίπλοκο με ποικίλες διακλαδώσεις.

Ας ανοίξουμε μια παρένθεση και ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Σε μία μικρή πολιτεία της Δυτικής Μακεδονίας ανέλαβε κάποτε τη λειτουργία του τοπικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ένας δραστήριος επιχειρηματίας. Επρόκειτο για παραχώρηση προνομίου, που δόθηκε αρχικά για διάστημα μιας πενταετίας με δυνατότητα παρατάσεων. Στις 16 Οκτωβρίου 1941 ο στρατηγός Τσολάκογλου, ο τότε κατοχικός πρωθυπουργός, παραχώρησε αυτό το μονοπωλιακό προνόμιο στον εν λόγω επιχειρηματία, αφού εκείνος κατά τους προηγούμενους μήνες είχε δραστηριοποιηθεί για να επιτύχει την άδεια. Ο κόπος του δεν είχε πάει χαμένος, ούτε η αγωνία του να ολοκληρώσει τη δουλειά έμεινε χωρίς αμοιβή.

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ένα τοπικό εργοστάσιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση χωρίς κανένα ρίσκο λόγω του μονοπωλιακού χαρακτήρα της. Ο επιχειρηματίας λογικά θα έπρεπε να είναι ευγνώμων προς τον Τσολάκογλου για μια τόσο σημαντική παραχώρηση, αλλά δεν μπορεί να πιστοποιηθεί αν διατηρούσε μια ιδιαίτερη σχέση, ούτε καν μια απλή γνωριμία μαζί του. Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι ούτε οι πιο φανατικοί εχθροί του στρατηγού, που συνέδεσε το όνομά του με τη συνθηκολόγηση και την κατοχική κυβέρνηση, δεν έχουν διατυπώσει καν υποψίες σε βάρος του για χρηματισμούς ή σκάνδαλα.

Πάντως ο ένας γιος του επιχειρηματία, γερμανομαθής ων, προσελήφθη από τις τοπικές γερμανικές αρχές κατοχής ως διερμηνέας τους. Γρήγορα στην κοινωνία της περιοχής έγινε γνωστός ως «μποτάκιας», διότι είχε τη συνήθεια να χρησιμοποιεί καθημερινά στρατιωτικές μπότες μέσα από το παντελόνι του.

Η ηλεκτρική επιχείρηση στη μικρή μακεδονική πόλη δεν έπαυσε να λειτουργεί ούτε όταν εγκατέλειψε την εξουσία ο Τσολάκογλου, ούτε όταν αποχώρησαν από την Ελλάδα οι Γερμανοί. Συνέχισε να λειτουργεί για πολλά ακόμα χρόνια, μέχρι τη μεταπολεμική ίδρυση της ΔΕΗ, η οποία επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και επειδή συνέπεσε στην ίδια ακριβώς αυτή πόλη η ΔΕΗ να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, το 1958 εξαγοράστηκαν οι εγκαταστάσεις από τους κληρονόμους του επιχειρηματία, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε αποβιώσει.

Κατά σύμπτωση από τη χρονιά εκείνη ο γιος του επιχειρηματία άρχισε να πολιτεύεται, αποδεσμευμένος πλέον από τη διοίκηση των οικογενειακών επιχειρήσεων και τις ανάλογες φροντίδες. Από το 1958 είχε ενταχθεί στον κεντρώο χώρο, τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, ο οποίος είχε μεγαλύτερες πιθανότητες πολιτικής ανέλιξης. Ωστόσο εκείνη την πρώτη φορά της εισόδου του στην εθνική πολιτική δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, γεγονός που θα το επιτύχει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα, τον Νοέμβριο 1954, στην πραγματικότητα είχε πάρει το πρώτο βάπτισμα της πολιτικής, διεκδικώντας το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης, όπου ήρθε δεύτερος επιλαχών. Συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κατοχικού υπουργού Σωτηρίου Γκοτζαμάνη, ο οποίος – ύστερα από μια παρατεταμένη φυγοδικία στο εξωτερικό και αφού είχε με νόμο παραγραφεί η εις θάνατον ποινή του – εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσει τη δημαρχία. Ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του ήταν ο νεαρός τότε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Ο υιός του επιχειρηματία της μικρής δυτικομακεδονικής πόλης ήταν τότε δικηγόρος εγκατεστημένος στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του πολέμου, η οικογενειακή άνεση του επέτρεψε να πραγματοποιήσει λαμπρές μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το 1954 είχε συμπληρώσει τα 35 χρόνια του και βγάζοντας λόγο προς τους εκλογείς σε μια συνοικία της συμπρωτεύουσας, εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γκοτζαμάνη. Του έπλεξε το εγκώμιο, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιφύλακτα ως «τη μεγαλύτερη ζώσα πολιτική φυσιογνωμία» της Ελλάδος, ενώ σημειωτέον ζούσαν τότε ακόμη ο στρατάρχης Παπάγος, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Στέφανος Στεφανόπουλος και πολλοί άλλοι, και ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε αναδειχθεί σε ηγετική μορφή.

Σύμφωνα με εφημερίδα της εποχής[1]: «Ανέφερεν εν συνεχεία τας μεγάλας εθνικάς υπηρεσίας του υποψηφίου Δημάρχου και επανέλαβεν, ότι είναι τιμή διά την πόλιν, η οποία θα τον έχη ως πρώτον πολίτην της». Ήταν ο μόνος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που εκφράστηκε τόσο μεγαλόπρεπα για τον πρώην κατοχικό υπουργό, αν και την εποχή εκείνη όλες σχεδόν οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, όπως και όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα πραγματοποίησαν σφοδρές επιθέσεις σε βάρος του υποψήφιου δημάρχου.

Συνέχεια ΕΔΩ!

Πηγή

http://www.mousaios.gr/

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/04/oikogeneia-papakwnstantinoy-apo-ton-tsolakogloy-sto-mnhmonio-mia.html

……………………………………………..

Χριστοφοράκηδες και Μητσοτάκηδες…

Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση.
………………………………………………………..
https://www.facebook.com/gortsos/photos/a.514271462000382.1073741825.102342089859990/807209036039955/?type=1&theater

https://www.facebook.com/gortsos/photos/a.514271462000382.1073741825.102342089859990/807209036039955/?type=1&theater

………………………………………………..

ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ( ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ) Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΣΑΣ… 

… ΞΥΠΝΑΤΕ !!! Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΡΙΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΩΣ … ΙΔΙΩΤΕΣ ( ΔΗΛΑΔΗ = IDIOTS , ΔΗΛΑΔΗ = ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ )… 

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 1

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ.»

934798_10204806654032772_4130005970336321924_n

 

  10 Σχόλια to “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 24/3/2899(2015). ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, “ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ” ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ “ΞΕΒΡΑΚΩΤΩΝ” ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ…”

 1. ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ Η ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ,ΑΛΛΑ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΟΝΤΑ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…

 2. Και μερική έλληνες περιμένουν την συνέχεια στην μήνυση του κ. Σώρρα για τους 302.
  Εδώ ένας ολοφάνερος προδότης προωθώντας του καρτέλ με την πράξει της υποκλοπής, κακούργημα μέσω πλαστογραφίαs/νόθευσης εγγράφων για προσωπικά συνφέροντα την γλίτωσε φτηνά.
  Με αλλά λόγια, τα μέλη της συνωμοσίαs νιώθουν τόσο σίγουρη για τον έλεγχο του ελληνικού λαού μετά από την ειρήνευση με μια νέα ψεύτικη εκπροσωπία του λαού, και βγάζουν ανοιχτά ότι νόμο και σχέδια ειρωνευόταν οι αντίπαλη του ελληνισμού οι μάλλον της ανθρωπότηταs.

  Παιδιά, θέλει ένα τηλεοπτικό κανάλι, γιατί ο γιώργος, οι μαρία και ο κότσος δεν πιστεύουν εάν δεν το πει οι τηλεόραση. Ότι τους λέει το Αντέννα, το Μέγα και τα αλλά κανάλια είναι οι πραγματικότητα και τιποτάλλο.
  Οι κριτική μάζα συναρπάζοντας και τους υπόλοιπους , όσο μικρή και να είναι, δεν πρόκειται να την κατορθώσουμε εγκαίρως.
  Αφού ο έλληνας, εκτός οι εντοs ελλάδας δεν κατάλαβε πιο ρόλο βαράει οι νέα κυβέρνηση και ούτε θυμάται τη έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν δύο χρόνια για το Μνημόνιο οι μάλλον για την παραμονή στο ευρώ, οποίο δεν επιτρέπεται χωρίς Μνημόνιο από τους δανειστές, πως θα καταλάβει που το πάει το πολιτικό καθεστώς.

  Οι πλύση εγκεφάλου σε πόλους δεν ξεπερνιέται, γιατί κάθε κίνηση του καθεστώς με ελάχιστη ελπιδοφόρη ομολογία οδήγη τον ελλήνω στο συνηθισμένο μονοπάτι της κομματοκρατίας. Και μερική συναγωνιστές ο σκληρός δίσκος τους, τους αναγκάζει στον κομματικό πόλεμο με τους συνέλληνες, ενώ έπρεπε να γνώριζε καλύτερα…

 3. ρε συ Γιωργο τι γραφεις;

  σου λεει οριστικη και αμετακλητη!!!!!
  Εμεινε στην Ιστορια

  τωρα ποσο μαυρη θα ειναι η σελιδα
  εξερταται καθαρα απο εμας τους
  Ελληνες .
  Γιατι εαν δε κοανουμε οτι πρεπει
  θα ειναι λευκη

 4. ΣΟΒΑΡΑ?

  ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ,ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΜΟΝΑΧΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΕΛΕΕΙΝΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ…

  ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΙ’ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ..
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ’ΟΛΑΣ

 5. το Ειδικο δικαστιριο
  ειναι Ειδικο Δικαστιριο …

  Τωρα εαν σχολιαζεις
  εδω μην διαβαζοντας
  τα αρθρα βασιζωμενος
  σε σχολια
  “τυπου τουιτερ”
  τι να σου απαντησω;

  Γραψε καλυτερα οτι δεν παρατηρησες
  το κειμενο , οτι σου διεφυγε …

  Κατι αλλο ρε παιδι μου…

 6. ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΝΙΩΘΩ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ,ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ,ΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΨΕΙ,ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΔΙΥΛΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΙΑΘΕΣΗ.
  ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΛΕΓΕ….

 7. ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗς

  ΑΠΟΦΑΣΗ για ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  Σύμφωνα με την εν λόγο μετεκλογική Απόφαση..κατά την δική μας ταπεινή άποψη περιγράφεται μια κατάσταση όπου ο δολοφόνος γνωρίζοντας τόν Δικονομικό κανόνα “Δεν υπάρχει πτώμα συνεπώς δεν υπάρχει δολοφόνος” …….αποποιείται της ενοχής του. !

  Αλλοι παρόμοιοι δικονομικοί κανόνες, δηλ. δεν βρέθηκε το όπλο του εγκλήματος συνεπώς αθωώνεται ο κατηγορούμενος, ή “εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς”, έδρασαν δικονομικά και εριξαν στα μαλακά τον κατηγορούμενο, τόσο αστραπιαία και απαρατήρητα, που θυμηθήκαμε τον Φαντομά. …….Ο οποίος Φαντομάς…. με ταχυδακτυλουργικές μεθόδους μετέτρεψε ενα κακούργημα σε πλημμέλημα……………………
  Η οποία μετατροπή………. αναρρωτιόμαστε, εαν αποτελεί ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΑΘΩΩΣΗ και των υπολοίπων………………..φυσικά ΑΘΩΩΝ.!!!!

  Κατά την ταπεινή μας άποψη και επειδή ο Λαός δεν εχει πεισθεί, ούτε Εμείς πεισθήκαμε, πως μπορεί ενας γίγαντας να μετατραπεί σε νάνο, τουτέστιν, πως μπορεί ενα κακούργημα να μεταλλαχθεί σε πλημμέλημα, αφου ότι έπραξε ο κατηγορηθείς, το έπραξε με νηφάλια σκέψη και πλήρη θέληση παραγωγής αποτελέσματος………. ήτοι με δόλο.

  Σύμφωνα με την επιστήμη ….Κράτος δικαίου υφίσταται αποκλειστικά και μόνο, όταν η κυβερνητική λειτουργία εξασκείται επι ίσων και ελευθέρων ανθρώπων απο τους λειτουργούς της.
  ( Μαγική εικόνα…. ανακαλύψτε αν είμαστε ίσοι και ελεύθεροι πολίτες …………….)

  Κατά τα λοιπά, ισχύουν ολα τα ως άνω διατυπωθέντα ΑΛΗΘΗ……και συμφωνούντες – συμφωνασκούντες μετά αυτού απαιτούμε και απο Εσας να συμφωνάξετε, επιτέλους να εμφανιστεί Ενα Δικαιότερο και Δημοκρατικότερο Νέο Σύνταγμα. !

  Δήλωση της κας Προέδρου της Βουλής. Ζωής Κωνσταντοπούλου

  “Τα ανθρώπινα Δικαιώματα και οι εγγυήσεις του Κράτους Δικαίου εχουν νόημα όταν ειναι οικουμενικά και Οχι όταν είναι επιλεκτικά.

  Η Δημοκρατία υπάρχει όταν ακόμη σέβεται και εκείνους τους οποίους την αντιστρατεύονται.

  Η Δημοκρατία όταν κάνει εκπτώσεις στις θεμελιώδεις Αρχές της για να πολεμήσει εκείνους οι οποίοι την αντιστρατεύονται….στην πραγματικότητα ηττάται………..στην πραγματικόητα χάνει την ψυχή της”.

  Εκ της Επιστήμης ………αναφέρουμε.

  Δίκαιο υπάρχει Μόνο όταν υπάρχει κοινή συνείδηση – παραδοχή και η απαραίτητη απαιτούμενη δύναμη για την πραγμάτωση του.

  Αφου λοιπόν η ηθικη ελευθερία πάντων των πολιτών πλήττεται με την έυνοια για κάποιο πρόσωπο, “καθότι η φυσική ελευθερία εκάστου πολίτη προσβάλλεται με την εν λόγω εύνοια” και επειδή τοιουτοτρόπως διαγράφεται ενας κύκλος ενεργειακής προσβολής προς την Ελευθερία και ενέργεια εκάστου πολίτη, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η εμφάνιση αυτού του κύκλου.

  Επειδή λοιπόν οι πηγές του Δικαίου είναι εκτός απο τον γραπτό νόμο, τα ήθη και τα έθιμα επίσης, τα οποία έχουμε την εντύπωση οτι ο κοινός νούς κρίνει οτι προσβλήθηκαν και επειδή η Δικαιοσύνη οφείλεται να αποδίδεται και προς ολα τα τμήματα του άνω κύκλου, ήτοι Υπερ του συνόλου των πολιτών……………………….
  και επειδη το Δίκαιον έλκει την Ιστορική του καταγωγή απο την κοινήν του Εθνους συνείδηση, η οποία τοιαύτη συνείδηση μετά της βουλήσεως γεννά το πολίτευμα, ήτοι την Δημοκρατίαν, εμφαίνεται εμμέσως πλήν σαφώς ότι ………………..
  ……………………………………
  ………………………………………..
  ……………………………………………
  ………………………………………………..ΕΠΛΗΧΘΗ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  Πολύκαρπος Μαρκαράς

  Γιώργος Παρασχάκης

 8. ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ…..

  ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ??

  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΘΩΩΘΕΙ ΜΗΠΩΣ??…ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΧΑΝ…???
  ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΦΑΓΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΙΚΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ….

...