Μαρ 142015
 

Varoufakis-1024x619-1426270752ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΟΛΑ ΔΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Ενώ οι Έλληνες πολεμιστές που αγωνίζονται δίπλα στον Αρτέμη Σώρρα για να ελευθερώσουν την Πατρίδα τους από τους νεοταξίτες οικονομικούς δολοφόνους, δίνουν όρκο ζωής και θανάτου για να είναι ταγμένοι, με ανιδιοτέλεια, στην ελευθερία της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της Ελληνικότητας, να υπηρετήσουν την Αλήθεια, το Δίκαιο, την Αρμονία, την Αρετή και την Αφθονία, να σεβαστούν τις εντολές των προγόνων μας για Υγεία, Κάλλος, Πλούτο, Ισχύ, Φρόνηση, Σωφροσύνη, Δικαιοσύνη και Ανδρεία, το κυβερνόν πολιτικό κόμμα, ( όπως ακριβώς και όλα τα προηγούμενα που κυβέρνησαν ) , ενεργεί ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δηλαδή υπηρετεί το Ψέμα, το Άδικο, την Δυσαρμονία, την Κακία και τον Φθόνο !
Δείχνει σεβασμό στην Αρρώστια, την Ασχήμια, την Φτώχια, την Αδυναμία, την Απερισκεψία, την Επιπολαιότητα, το Άδικο και την Δειλία.
Ας δούμε με αποδείξεις το γιατί.

Υπηρετείς το ΨΕΜΑ, όταν λες προεκλογικά, πριν γίνεις κυβέρνηση, για να κλέψεις τους ψήφους του Ελληνικού Λαού, αλλά και όταν γίνεσαι κυβέρνηση δεν τα εφαρμόζεις. Για παράδειγμα δέστε εδώ τις ψεύτικες υποσχέσεις του κυρίου Τσίπρα στην ΔΕΘ:

Τότε έλεγε στον Ελληνικό Λαό:
“Θα υψώσουμε ΑΜΕΣΩΣ ασπίδα προστασίας στα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας. Περιλαμβάνει:

1) Παροχή δωρεάν ρεύματος σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας.

2) Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης, σε 300.000 άπορες οικογένειες.

3) Δωρεάν Ιατρική περίθαλψη για όλους.

4) Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης. Σε πρώτη φάση εξασφάλιση 25.000 έως 30.000 διαμερισμάτων με την επιδότηση ενοικίου στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

5) Δεσμευόμαστε για την αποκατάσταση, ΑΜΕΣΑ, του δώρου Χριστουγέννων ως 13η σύνταξη σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη ως 700 ευρώ τον μήνα.

6) Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

7) Καταργούμε την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης… Σπάμε το τρίγωνο της διαφθοράς και της διαπλοκής ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα, στην οικονομική ολιγαρχία, τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και στις Τράπεζες και τους Τραπεζίτες. Πλήρης έλεγχος και διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων… κ.α.ψ. ( και άλλα ψέματα ) .
Τίποτε από τα παραπάνω δεν εφάρμοσε ΑΜΕΣΑ και ας είναι πλέον ο Πρωθυπουργός της κυβέρνησης εδώ και 1,5 μήνα…

Το δύο (2) πιο μεγάλα ΨΕΜΑΤΑ όμως είναι:
1 ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ) “Φεύγει η Τρόϊκα“ ( βλ. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64124525 ) .

Όμως, αντί να φύγει η Τρόϊκα, ( στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ ) , έφεραν επιπλέον και έναν ακόμη και την έκαναν Τετράδα, ( στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και το ESM/EFSM = Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας/ Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ) , με την ονομασία Brussels Group !
( βλ. http://www.reporter.gr/Eidhseis/257183-H-Troika-feygei-to-Brussels-Group-erchetai%E2%80%A6 ) .

2 ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ) “Επιλέξτε Μνημόνιο ή Σύριζα;“ !
( βλ. : https://www.youtube.com/watch?v=QL7E4GIa9VM ) .

Η τελευταία δήλωση του υπουργού Οικονομικών Βαρουφ άκη, την Παρασκευή 13 Μαρτίου του 2015 – μόλις χθες αποτελεί ξεκάθαρη ομολογία ότι υποσχόταν τότε, σήμερα 1,5 μόλις μήνα μετά την εκλογική νίκη του Σύριζα, τα ακυρώνει όλα !

Ορίστε η απόδειξη με τις δηλώσεις του κ. Βαρουφ άκη, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ Αμπροζέτι, που διεξάγεται στο Κόμο της Ιταλίας, ( βλ. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231392684 ) :

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθυστερήσει την εφαρμογή κάποιων προεκλογικών εξαγγελιών».

»Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε το χρέος μόνον με αναφορά στην ονομαστική αξία, αλλά να επιστρέψουμε περισσότερα χρήματα, με αναφορά στην καθαρή τους αξία. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να υπογραφεί ένα είδος ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ».

Αυτό σημαίνει τα εξής: όχι μόνο θα υπογράψουν νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ – συμβόλαιο το μετονόμασαν – αλλά υπόσχεται να τους δώσει και περισσότερα χρήματα, για ένα ανύπαρκτο χρέος, από ότι αυτοί ζητούν !

Φυσικά τα χρήματα θα τα πάρει από τον Ελληνικό Λαό, τον οποίο υποσχέθηκε να ελαφρύνει οικονομικά…

Αυτή η δήλωση δεν τα περιλαμβάνει ότι η κυβέρνηση υπηρετεί όλα μαζί, και ΨΕΜΑ, και…

ΑΔΙΚΟ ( δεν είναι Άδικο να συνεχίζεις να ταλαιπωρείς οικονομικά τον Ελληνικό Λαό για κάτι που δεν φταίει ο ίδιος αλλά οι Τραπεζίτες και οι Πολιτικοί που τον κορόιδεψαν, ενώ ο ίδιος συμφωνούσες ότι δεν φταίει, αλλά τώρα κάνεις ακριβώς το αντίθετο; ) , και…

ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ ( δεν είναι Δυσαρμονία, όταν αντί για ομόνοια, σύμπνοια, ηρεμία και γαλήνη που υπόσχεσαι στον Ελληνικό Λαό, τον κρατείς σε διχόνοια, διαχωρισμό, ένταση και τρικυμία; ) και…

ΚΑΚΙΑ ( δεν είναι Κακία όταν συνεχίζεις να πληγώνεις έναν οικονομικά ανήμπορο Λαό που σε εμπιστεύτηκε για να τον σώσεις να του ζητάς να συνεχίσει να πληρώνει, φόρους σε 100 δόσεις ΕΝΦΙΑ, να δίνεις, κατά προτεραιότητα κιόλας, Ελληνική Ιθαγένεια και όχι Υπηκοότητα, ( http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/tsipras-epimenei-stin-ithageneia-to-paidion-metanaston-defteris-genias ), στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα;

Αυτό δεν είναι ως το ίδιο ακριβώς όταν με το ζόρι φορτώνεις σε κάποιον να υιοθετήσει τα δικά σου παιδιά, τα οποία θα έχουν το ίδιο κληρονομικό δικαίωμα στην δική σου κληρονομιά με τα δικά του παιδιά; κ.α. και…

ΦΘΟΝΟ ( δεν είναι Φθόνος όταν αφήνεις τον Λαό σου στην δυσαρέσκεια την λύπη και την απόγνωση – συνεχείς πρόσφατες αυτοκτονίες πολιτών – και να του στερείς τα ελάχιστα αγαθά που το απόμειναν για να τα απολαμβάνουν οι ξένοι τοκογλύφοι στους οποίους τα παραδίδεις; ) .

Αυτή και μόνο η δήλωση δεν περιλαμβάνει ότι η κυβέρνηση έχει σεβασμό σε όλα μαζί, και…

ΑΡΡΩΣΤΙΑ ( Δεν υποφέρει, ταλαιπωρείται, πεθαίνει από αρρώστιες ο Λαός όταν είναι χωρίς πλήρη φαρμακοθεραπευτική κάλυψη τόσο χρόνια και εσύ το συνεχίζεις; ) , και…

ΑΣΧΗΜΙΑ ( δεν είναι Ασχήμια – πέρα από όλα τ’ άλλα – να βλέπεις κάθε μέρα ανθρώπους να επαιτούν, να κοιμούνται στα παγκάκια και στις εισόδους πολυκατοικιών, ηλικιωμένους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν φαγητό, ανθρώπους που κάνουν ουρές στα συσσίτια, τσιμεντουπόλεις χωρίς πράσινο, “φιλάθλους“ να πλακώνονται στο ξύλο με ρόπαλα, σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα κ.α; ) και…

ΦΤΩΧΕΙΑ ( δεν υπάρχει Φτώχεια, πείνα, ανεργία, έλλειψη ρευστότητας στους περισσότερους Έλληνες πολίτες; ) , και…

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ( δεν είναι αδυναμία, να μην μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτε υπέρ του Λαού σου άμεσα για να τον ανακουφίσεις; ) , και…

ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ( δεν είναι Απερισκεψία να ενεργείς χωρίς προηγουμένως να σκεφτείς τις συνέπειες των πράξεων σου; Πώς υπόσχεσαι ότι θα δώσεις παραπάνω από αυτά που χρωστάς στους τοκογλύφους, χωρίς να σκεφτείς τι άλλες συνέπειες θα έχει αυτή η πράξη σου στον Ελληνικό Λαό, που ήδη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του και ζει μέσα στο άγχος, στην φτώχια, την ανασφάλεια, την ανεργία και την κακή ψυχολογία; ) , και…

ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ( δεν είναι Επιπολαιότητα, όταν ενώ η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ έχουν καταστρέψει εντελώς την Ελληνική Οικονομία, εσύ να ξαναπηγαίνεις σε αυτούς για να την σώσεις; Όπως έλεγε και ο Κικέρων “Το να σκοντάψει κανείς δύο φορές στην ίδια πέτρα, είναι επιπολαιότητα“ ) , και…

ΑΔΙΚΟ ( δεν είναι Άδικο ενώ υπογράφεις κάθε χρόνο τους ισολογισμούς του Παγκοσμίου Καταπιστεύματος από τους οποίους αποδεικνύεται ότι ο Ελληνικός Λαός διαθέτει 750 τρισεκατομμύρια Ευρώ και άρα θα έπρεπε να ζει μέσα στην Ανάπτυξη και την Ευδαιμονία και την Οικονομική Άνεση, εσύ να τον αφήνεις πάμφτωχο και να προσπαθείς να δανειστείς από τους τοκογλύφους για να τον χρεώσεις κι’ άλλο κρύβοντας του την αλήθεια;), και…

ΔΕΙΛΙΑ ( δεν είναι Δειλία το να παριστάνεις τον παλικαρά στους τοκογλύφους και την Τρόικα, πριν τις εκλογές, λέγοντας μεγάλα λόγια και να βάζεις τα ΜΜΕ σου να σε ονομάζουν μάγκα και μόλις γίνεσαι κυβέρνηση, να βάζεις την ουρά κάτω από τα σκέλια και σαν κότα και να τρέχεις να συνομιλείς με αυτούς τους ίδιους που τους παρίστανες τον τσαμπουκά και να τους παρακαλάς να σε λυπηθούν και να σου δώσουν χρήματα σαν να είσαι ένας απλός φτωχομπινές; ) .

Αλέξανδρος Μακεδών Θεσσαλονικεύς

…………………………………………………………………

Varoufakis: “Potremmo rinviare mantenimento delle promesse elettorali”

http://www.eunews.it/2015/03/13/varoufakis-bce-flessibilita/31947

Il ministro annuncia che l’esecutivo ellenico è pronto anche a sospendere temporaneamente il programma di Syriza “per la fiducia dei partner europei”, ma garantisce: “Nell’arco della legislatura verrà rispettato”

Il governo greco garantisce “che le promesse elettorali verranno rispettate”, ma questo deve avvenire “nell’arco temporale della legislatura”. Dunque, se si dovesse sospendere per un periodo il programma di Syriza, “per la fiducia dei nostri partner europei lo faremmo”. Il ministro delle finanze greco Yanis Varoufakis, dal Workshop Ambrosetti di Cernobbio, cerca di rassicurare allo stesso tempo i partner europei e i sostenitori del governo di Alexis Tsipras.

Sul programma di riforme da presentare a Bruxelles, il ministro annuncia che la speranza è “di arrivare prima del 20 aprile a definirlo”. Poi torna a parlare dell’idea di legare alla crescita dell’economia greca il rendimento dei titoli di Stato emessi da Atene. “Noi proponiamo ai nostri partner non solo di pagare il valore nominale dei titoli, ma anche un surplus legato al tasso di crescita” del Pil ellenico.

Varoufakis ha anche lanciato un appello alla Banca centrale europea, vista le difficoltà economiche che sta vivendo lo Stato ellenico. “Stiamo affrontando la stessa una situazione analoga a quella del 2012 e sarebbe bene se la Bce mostrasse la stessa flessibilità” di allora. Per questo l’auspicio è che “questo governo non venga trattato diversamente dal precedente” guidato dal popolare Antonis Samaras. Varoufakis ricorda infatti che quando “nell’estate del 2012” l’esecutivo di allora “aveva aumentato il limite delle emissioni di titoli di Stato, il governatore Mario Draghi aveva affermato che la Bce avrebbe fatto tutto quello che serviva”.

Προτείνουμε:

  6 Σχόλια to “ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ”

 1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ “ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ”

 2. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ! ΑΥΤΟ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ! ΟΜΩΣ…
  Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΣ) ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012. ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ (ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ… http://energoi-ellhnes.blogspot.gr/2013/11/600-28912.html ΘΑ ΔΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.

  ΑΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (ΟΧΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ), ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ “ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ”… ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΣΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ…

  ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 100δις $ ΣΤΟ Τ.Χ.Σ. , ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΑ 600δις $ … https://alfeiospotamos.gr/?p=7451

  ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΧΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΕΚΡΥΒΑΝ, ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ… https://alfeiospotamos.gr/?cat=27

  ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΚΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ…
  -( ΤΣΙΠΡΑΣ ) https://alfeiospotamos.gr/?s=%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%A3&searchsubmit=
  -( ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗΣ ) https://alfeiospotamos.gr/?s=%CE%92%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A6+%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3&searchsubmit=

  ΑΝ ΤΩΡΑ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΙΓΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΕΝΟΙΩΣΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΟΥ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ, ΔΟΓΜΑ, ΧΡΩΜΑ… ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ… https://alfeiospotamos.gr/?p=11184

  Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΛΟΓΩ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ… ΔΙΟΤΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΟΥΣΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΣΟΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΟΥΣΑΝ… https://alfeiospotamos.gr/?p=9424

  ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ “Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
  ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

 3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΜΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ EI END. – ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ LINK : http://youtu.be/2d1N83Z6no8
  ΣΥΝΕΔΡΙΟ END 30/9/12 No2,
  ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ κ. ΣΩΡΡΑ και κ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΧΕΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ “ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ” EI END.
  TO ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕ e-mail ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2013 (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ….).
  ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ. ΝΑ ΤΟΥΣ “ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΩ” ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ.
  ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟΝ “ΑΓΓΙΖΟΥΝ”. ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ Α Γ Ν Ο Ο Υ Ν!!!!
  ΜΗ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ BLOGS (ΟΠΩΣ Π.Χ. ΑΛΦΕΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΝΙΟΣ) ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ.
  ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ,Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΚΉΣΕΙ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ.
  ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ?? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ? ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η BACK WATTER ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ???
  ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ? ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ? ΧΡΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ?

 4. « Διότι το αρχαιότατον είναι και το σεβασμιώτατον, ο δε όρκος είναι το σεβασμιώτατον πάντων » ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ https://alfeiospotamos.gr/?p=11029

  Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ

  [… ἴστω νῦν Ζεὺς πρῶτα θεῶν ὕπατος καὶ ἄριστος

  Γῆ τε καὶ Ἠέλιος καὶ Ἐρινύες, αἵ θ᾽ ὑπὸ γαῖαν

  ἀνθρώπους τίνυνται, ὅτις κ᾽ ἐπίορκον ὀμόσσῃ,

  μὴ μὲν ἐγὼ κούρῃ Βρισηΐδι χεῖρ᾽ ἐπένεικα,

  οὔτ᾽ εὐνῆς πρόφασιν κεχρημένος οὔτέ τευ ἄλλου.

  ἀλλ᾽ ἔμεν᾽ ἀπροτίμαστος ἐνὶ κλισίῃσιν ἐμῇσιν.

  εἰ δέ τι τῶνδ᾽ ἐπίορκον ἐμοὶ θεοὶ ἄλγεα δοῖεν

  πολλὰ μάλ᾽, ὅσσα διδοῦσιν ὅτίς σφ᾽ ἀλίτηται ὀμόσσας…]

  Ομήρου Ιλιάδα, Ραψωδία Τ, στ. 260
  …………….

  «Μάρτυρας μου κατ αρχήν ο Δίας, ο ανώτερος και καλύτερους από τους θεούς, και η Γη και ο Ήλιος, και οι Ερινύες, οι οποίες κάτω από την γη εκδικούνται τους πεθαμένους, όποιον ορκιστεί και παραβεί τον όρκο του, ότι του λόγου μου ποτέ δεν άγγιξα με τα χέρια μου την κόρη Βρισηίδα, ούτε ζητώντας να ξαπλώσω μαζί της στο κρεβάτι ούτε και για άλλον λόγο. Αλλά παρέμεινε μέσα στις σκηνές μου δίχως να έχει αγγιχτεί. Και αν για κάτι από αυτά ορκίστηκα ψεύτικα, ας μου δώσουν οι θεοί οδύνες πολυάριθμες, όσες δίνουν σε όποιον παραβαίνει τον όρκο τον οποίον έκανε».
  Ομήρου Ιλιάδα, Ραψωδία Τ, στ. 260

  ……………………………………………………………………………………………………………………

  Ο ΟΡΚΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΡΙΔΑΣ !

  Αὐτὰρ Ἔρις στυγερὴ τέκε μὲν Πόνον ἀλγινόεντα
  Λήθην τε Λιμόν τε καὶ Ἄλγεα δακρυόεντα
  Ὑσμίνας τε Μάχας τε Φόνους τ᾽ Ἀνδροκτασίας τε
  Νείκεά τε ψευδέας τε Λόγους Ἀμφιλλογίας τε
  Δυσνομίην τ᾽ Ἀάτην τε, συνήθεας ἀλλήλῃσιν,
  Ὅρκον θ᾽, ὃς δὴ πλεῖστον ἐπιχθονίους ἀνθρώπους
  πημαίνει, ὅτε κέν τις ἑκὼν ἐπίορκον ὀμόσσῃ.

  «ΚΙ Η ΜΙΣΗΜΕΝΗ Η ΕΡΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ, ΓΕΝΝΗΣΕ
  ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥ ΤΙΣ ΠΟΤΙΖΕΙ,
  ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ Τ” ΑΝΤΡΟΣΚΟΤΩΜΑΤΑ
  ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΝΙΚΙΕΣ ΚΑΙ Τ” ΑΠΑΤΗΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΙΣΟΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ
  ΚΑΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, ΠΟΥΝΑΙ ΣΥΧΝΑ ΦΙΛΙ – ΚΛΕΙΔΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΣ,
  ΚΑΙ ΤΟΝ Ο Ρ Κ Ο, Π” ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΧΕΙ ΣΩΡΙΑΣΕΙ ΣΥΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,

  ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΛΟΙ, Σ” ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΨΕΥΤΙΚΑ – ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ- ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ!». ( Ησίοδος, Θεογονία ).
  ………………………………

  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΙΛΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ;… ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΝ…
  ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ…
  ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΝΑ ΣΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΟΙ ΝΕΟΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣ !!!…

  ΜΕΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ… “ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙΣ”…

 5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ, Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.
  ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.!!!

 6. το ψήφισμα που το εστειλες με μειλ δεν έχει καμία αξία, το πρωτότυπο χειρόγραφο έχει την νομική υπόσταση και δύναμη στον αγώνα μας δια την απελευθέρωση της μητέρας Ελλάδας

...