Ιαν 132015
 

ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ Sόddeutsche Zeitung:

alt

(Foto: Peter Steffen/dpa)

Nikos Samios | Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 10:13 πμ Asrad, Leopard-2- και υποβρύχια..ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Posted by  13/1/2015 at 10:21 ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΩΡΑ;

ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ !!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΕΝΑ ΤΑΝΚ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΕ 70.000.000 ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΑΝ 700.000.000 ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ… !!! ΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΕΩΣ ΤΟ 2011 ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΒΡΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ Leopard 2, ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

42.000.000 ΕΥΡΩ ΠΗΡΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ε.α. ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΔΩΝΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ !!! ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΣΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ !!!

…………………..

Γράφει (μεταφράζει) ο Νίκος Σάμιος

Όπως σημειώνεται  στο δημοσίευμα 

Rüstungs-Deals mit Griechenland Prozente von Rheinmetall

: Οι « Süddeutsche Zeitung, NDR και WDRH διαπίστωσαν ότι υπήρξαν δωροδοκίες και στην πώληση των Leopard 2 και εντόπισαν, επιπλέον  ένα περίπλοκο σύστημα πληρωμών».

Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει ότι όλες οι πληρωμές γίνονταν μέσω ενός και μόνο μεσάζοντα του Παναγιώτη Ευσταθίου,  πρώην αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος δρούσε στην Αθήνα ως μεσάζοντας πολλών γερμανικών αμυντικών βιομηχανιών. 

Κατόπιν ερευνών της Εισαγγελίας της Βρέμης Γερμανοί και Ελληνες εισαγγελείς διαπίστωσαν κατόπιν πολυχρόνιας συνεργασίας ότι υπήρξαν δωροδοκίες και στην πώληση των Leopard 2 και εντόπισαν, επιπλέον  ένα περίπλοκο σύστημα πληρωμών.

 Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι για άρματα μάχης, πυραύλους και υποβρύχια “Made in Germany” δίνονταν επί δεκαετίες μεγάλες μίζες σε στελέχη υπουργείων και στρατιωτικούς στην Αθήνα.

Στο σύστημα αυτό, όπως δείχνουν έρευνες της SZ, του NDR (Βορειογερμανική Ραδιοφωνία) και του WDR (Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία), ήταν όλα οργανωμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Οι  αρθρογράφοι  Klaus Ott und Tasos Telloglu,τονίζουν   ότι, σύμφωνα με τις ερευνητικές αρχές, πρόσφατα αποδείχθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν 165 πληρωμές σε 14 αξιωματούχους στην Ελλάδα σε ότι αφορά τις συμφωνίες για τα Leopard 2, το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Asrad καθώς και  σε μια παραγγελία υποβρυχίων.

 Η SZ σημειώνει ότι ο Π. Ευσταθίου εισέπραξε 42 εκατομμύρια ευρώ από τους γερμανούς συνέταιρούς τους στο διάστημα 2001-2011. 

Ο Ευσταθίου όταν βρισκόταν στο υπουργείο αμύνης άκουγε συχνά την πρόταση: και εμείς τι θα βγάλουμε;

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η γερμανική εταιρεία Rheinmetall ομολόγησε τις ευθύνες της στο σκάνδαλο δωροδοκιών κατά την πώληση του συστήματος Asrad, για το οποίο της επιβλήθηκε πρόστιμο 40 εκατ ευρώ.

«Αντιθέτως, οι ερευνητικές αρχές δεν επιβάλλουν κυρώσεις στη συμφωνία των Leopard 2, επειδή η υπόθεση του Asrad ήταν αισθητά μεγαλύτερη και η Rheinmetall συνέβαλε στη διαλεύκανση». 

Η εφημερίδα τονίζει επίσης ότι o Ευσταθίου ήταν αυτός που έλαβε από το 2001 μέχρι το 2011 συνολικά 42.172.062,35 ευρώ από τα οποία λαθώθηκαν υπουργεία και στρατιωτικοί, για την ακρίβεια 18,19% έπαιρνε αξιωματούχος στρατιωτικός ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα τανκς στο υπουργείο αμύνης.

Αυτός ο αξιωματούχος που παρακολουθήθηκε στο ξενοδοχείο Atlantic στο Αμβούργο στις 24 Ιουνίου το 2014  έλαβε όπως αναφέρει ο φάκελος της υπόθεσης για την αγορά Leopard 2 ποσό των 686.000 ευρώ και δεν ήταν ο μόνος που λαδώθηκε.

Στην υπόθεση είναι μπλεγμένες και οι εταιρείες Rheinmetall Defence Eletronics (RDE) θυγατρική της Rheinmetall AG, η Atlas (υπεύθυνη για τη  τεχνολογία των υποβρυχίων).

Η Atlas ανήκε στην  Rheinmetall και στην βρεττανική εταιρεία εξοπλισμού BAE η οποία σήμερα ανήκει στην Thyssen-Krupp και Airbus.

…………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ…Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ (ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΑΣΗ ΣΙΒΑ, ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, Α.Ο.Ζ., ΚΥΠΡΟΣ.

Αμερικάνικη εταιρεία προς την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών: «Τρεις άνθρωποί σας μας ζήτησαν μίζα»! ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ… ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!!!

ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΤΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ! ΜΠΟΧΑ…ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ…

ΒΟΜΒΑ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΤΑ! ΕΜΠΛΕΚΕΙ “ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ” ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ…

 

  One Response to “ΒΟΜΒΑ!!! ΑΠΟ ΤΟ 2001-2011, 42.000.000 ΜΙΖΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ Leopard 2, Α/Α ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ!!!”

 1. Για δες φίλε μου…
  Αν και απο άλλο σκάνδαλο: Τ. ΜΑΝΤΕΛΗΣ: Θέλει να επιστρέψει τις μίζες για να γλιτώσει τη φυλακή….TYXAIO;
  Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σήμερα, ΕΛΛΑΔΑ 10:25 : Η Rheinmetall κατέβαλε μίζες και για τη σύμβαση των αρμάτων μάχης Leo-2. Η γερμανική εταιρεία είχε αναλάβει το σύστημα βολής και ένα σημαντικό μέρος των ερπυστριών των αρμάτων.

  ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

  Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall κατέβαλε παράνομες πληρωμές και για τη σύμβαση των αρμάτων μάχης Leo-2. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους η «Κ» και η γερμανική Sueddeutsche Zeitung από τον συμβιβασμό της εταιρείας του Ντίσελντορφ με την Εισαγγελία της Βρέμης.

  Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι για τα άρματα κατεβλήθησαν 127 εκατομμύρια ευρώ, η Rheinmetall είχε αναλάβει το σύστημα βολής και ένα σημαντικό μέρος των ερπυστριών των αρμάτων.

  Ενα μέρος των χρημάτων προοριζόταν για αξιωματικούς που είχαν την ευθύνη προετοιμασίας της σύμβασης. Σημαντικό ρόλο στην προώθηση των χρημάτων φαίνεται ότι παίζει στενός συνεργάτης του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών Γ. Ζορμπά, που αργότερα δούλεψε με δική του προσωπική εταιρεία για την προώθηση των παραγγελιών της εταιρείας του Ντίσελντορφ. Ρόλο παίζει και ένας ακόμα απόστρατος αξιωματικός που από το 1998 ώς το 2010 συνεργαζόταν με την εταιρεία Tredeco του Πάνου Ευσταθίου. Οι δύο πρώην αξιωματικοί λαμβάνουν για τις υπηρεσίες τους 826.000 ευρώ, 594.000 από τα οποία στο όνομα εταιρείας.

  Από τα χρήματα που καταβάλλονται 13 εκατομμύρια δίνονται σε μία εταιρεία του Παναμά και στη συνέχεια χάνονται.

  Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές δεν είναι σαφές αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που συνέλεξαν σχετικά με το συμβόλαιο των αρμάτων μάχης, καθώς οι παράνομες πληρωμές δρομολογούνται ήδη από το 1996/1997, σε μία περίοδο που η καταβολή προμηθειών σε αλλοδαπούς αξιωματούχους δεν είχε ποινικοποιηθεί ακόμη στη Γερμανία.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Krauss Maffei Wegmann, μόνη από τις εμπλεκόμενες εταιρείες που υποστηρίζει ότι «ουδέποτε υπήρξαν παράνομες πληρωμές στη σύμβαση των αρμάτων», προσπάθησε να περιορίσει τη συμμετοχή τόσο της Rheinmetall όσο και της εταιρείας STN Atlas, μιας θυγατρικής της Thyssen στις συμβάσεις για τα άρματα, κάτι που απετράπη χάρη στην παρέμβαση του κ. Πάνου Ευσταθίου. Η Atlas απέφυγε το Σαββατοκύριακο να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχουν τέτοιες πληρωμές, παρέπεμψε, ωστόσο, σε συνομιλίες των εκπροσώπων της με τις δικαστικές αρχές προκειμένου να κλείσει το θέμα όπως έχει γίνει και με τη Rheinmetall σε ό,τι αφορά την ποινική ευθύνη της εταιρείας. Ενας εκπρόσωπός της είπε ακόμη ότι δεν γνωρίζει αν το ελληνικό κράτος έχει εγείρει αστικές αξιώσεις κατά της Atlas. Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής έχει περιλάβει σε έγγραφό του προς την Εισαγγελία της Βρέμης τέτοιες αξιώσεις προς τις γερμανικές εταιρείες, αξίας ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ σε ό,τι αφορά τα συστήματα Asrad.

  Εν τω μεταξύ, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη πρόκειται να εμφανισθούν στον κ. Μαλλή δύο πρώην στελέχη της Rheinmetall που κατηγορούνται για συναυτουργία στην καταβολή των «μιζών» για τα Asrad. Ενας από αυτούς εμφανίζεται και να έχει πάρει μέρος της «μίζας» που διακινήθηκε στην Ελλάδα. Και οι δύο αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

...