ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ «ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» (ΜΕΡΟΣ Γ’) Η ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ. Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

75932_1557902107777314_602495040346565684_nΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ «ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» (ΜΕΡΟΣ Γ’) 
Η ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ 
Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 

Αδριανός Μπεζούγλωφ: Να περάσουμε τώρα στο τρίτο οικονομικό εργαλείο που έχετε προσφέρει κύριε Σώρρα. Ο κύριος Λαμπράκης αμφισβήτησε τις διαδικασίες, τις εγγυοδοσίες για τους δήμους. Ποιά είναι η θέση σας;

Αρτέμης Σώρρας: Ο κύριος Λαμπράκης έχει αμφισβητήσει τον ίδιο του τον εαυτό, δεν θα αμφισβητήσει τους δήμους; Τώρα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο κανονικός Λαμπράκης, ο προηγούμενος ή αυτός που είναι τώρα; Σήμερα βλέπουμε μία μάχη ανάμεσα Λαμπράκη με Λαμπράκη, τώρα αυτό πως το καταφέρνει ένας πρόεδρος του οργανισμού EI-END του μεγάλου θεσμοθετημένου θεσμού και δημοκρατικού (END) δεν το αντιλαμβάνομαι. Εν πάση περιπτώσει έχω πει ότι είναι σε ειδική αποστολή να αποδομήσει όλα τα οικονομικά εργαλεία τα οποίο ο ίδιος πάλεψε να τα χτίσει. Βλέπετε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει καμία έννοια της λογικής, είναι ένα δεινός ρήτορας, μα ο δεινός ρήτορας δεν μπορεί να σε αφυπνίσει. Μπορεί να πάρει το κείμενο που θα του δώσουμε ή τη γραμμή που θα του δώσουμε και απλά να την μεταφέρει. Ένας δεινός ρήτορας είναι σαν έναν καλό τραγουδιστή, σαν έναν ερμηνευτή, δεν έχει τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο για την δουλειά που μπορούσε να κάνει, όχι μέχρι το σημείο που δεν συμφωνούμε. Μέχρι πριν έξι μήνες, ο Λαμπράκης επιτελούσε ένα σημαντικό έργο της συνένωσης, από έξι μήνες και δώθε ο Λαμπράκης δεν είναι μαζί μας. Μπορεί να μην ήταν και ποτέ μαζί μας ολοκληρωτικά, όμως την εργασία του σαν ρήτορας συγκεκριμένα την έκανε και την αποστολή του μέχρι πριν έξι μήνες. Τους τελευταίους όμως έξι μήνες ο Μανώλης ο Λαμπράκης δεν είναι μαζί μας, δεν είναι με τους συνέλληνες, δεν είναι με τον Ελληνισμό. 

ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

Ο Λαμπράκης ο Μανώλης είναι δογματισμένος, έχει περάσει από την άλλη μεριά, δεν έμαθε όμως ποτέ, εγώ θα τον πω… ντρέπομαι να πω την λέξη, τον θεωρώ ανόητο γιατί δεν έμαθε από την μεγάλη μου εμπειρία. Κάποτε με παρεξήγησε και έλεγε συνέλληνες του Αρτέμη μας προσφέρανε χρήματα εκεί που πηγαίναμε. Ναι ο Λαμπράκης ήτανε σε πολλές περιπτώσεις στην Ουάσιγκτον και αλλού που μας προσέφεραν χρήματα, βεβαίως. Δεν θα πω ότι οι άνθρωποι ή οι επικυρίαρχοι δεν μας έδιναν χρήματα και για τα ομόλογά μας και για την Ανατολή αλλά και για άλλα οικονομικά εργαλεία, μας προσέφεραν, ήταν παρών ο Λαμπράκης. Όμως εγώ έχω την εμπειρία να πω ότι δεν θα αγγίξουμε, γιατί όταν βλέπεις να σου προσφέρουν χρήματα δεν σημαίνει ότι μπορούν να σου τα δώσουν. Έβλεπα τρύπες, εγώ αν ένα δευτερόλεπτο είναι στον αέρα, ιδιαίτερα έτσι όπως κινούμαστε εμείς, έτσι όπως είχαμε στήσει τα 600 για την χώρα μας δεν ήταν δυνατόν να αφήσω να μου γκρεμίσουν μία τέτοια δυνατότητα που ίσως η Ελλάδα δεν θα ξαναέχει ποτέ στον ορίζοντα. Δεν μπορούσα να αφήσω στο κενό ή τουλάχιστον με μία μικρή αμφιβολία να μου γκρεμίσουν τα ομόλογα που είχα ήδη καταθέσει, γιατί όσο τα ομόλογα τα έχω στα χέρια μου έχω δύναμη, αν μπορέσουν οι επικυρίαρχοι τάζοντάς μου ή με μια διαδικασία που εγώ δεν την δω ασφαλή να βάλω τα ομόλογα είτε σε τράπεζα δικιά τους, είτε σε πλατφόρμα δικιά τους, ή σε PPP δικό τους, είτε σε χίλιες προσφορές, είτε ο IFC που ήρθε στην Ελλάδα ο πρόεδρος και είπε δεν έχουμε πρόβλημα να σας πληρώσουμε με μια διαδικασία την οποία δεν την εγκρίνω εγώ, δεν μπορεί ο Λαμπράκης να εγκρίνει τίποτα. Που σημαίνει από μένα πρέπει να περάσει η διαδικασία, εγώ θα έπρεπε να εγκρίνω, εάν εγώ έβλεπα οποιαδήποτε τρύπα και δεν ένιωθα ασφαλής, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει τίποτα.

Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΦΑΚΑ

Ο Λαμπράκης λοιπόν έβλεπε τον πλούτο αλλά δεν έβλεπε την φάκα. Το ότι σου δίνουν χρήματα δεν σημαίνει ότι θα στα δώσουν, δεν θα στα δώσουν ποτέ. Θα σου βουτήξουν τα ομόλογα με ένα πολύ ωραίο συμβόλαιο, δεν θα σε πληρώσουνε ποτέ, μπορεί να σου κάνουνε και ζημιά στην χώρα μας που έχουμε δώσει τα ομόλογά μας και μπορούνε να μας πετάξουν ή να μας πουν τραβάτε τώρα στα δικαστήρια σε κανένα εξάρι χρόνια συζητάμε. Πάει η Ελλάδα! Δεν το επέτρεπα ποτέ λοιπόν, δεν μπορούσε να αποφασίσει ο Λαμπράκης για τίποτα, άρα έβλεπε χρήματα αλλά η διαδικασία που έμπαινε στο τραπέζι δεν ήταν ολοκληρωμένη για μένα. Υπήρχαν λοιπόν κενά τα οποία ποτέ δεν θα μπορούσα να τα αφήσω στον αέρα. Έτσι και δεν έγινε και φτάσαμε μέχρι εδώ. Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι ο Σώρρας έβλεπε χρήματα και δεν τα έπαιρνε λόγω χαζομάρας ή ότι ήταν εγκάθετος; Ας μας εξηγήσουνε μια διαδικασία γιατί εγώ είμαι πρόθυμος κάποια στιγμή να εξηγήσω πολλές διαδικασίες και θα αποκαλυφθούνε και μυστικά που ίσως δεν πρέπει να βγούνε στον αέρα. Άρα είναι πολύ συγκεκριμένες οι διαδικασίες και στην Αμερική και έξω από την Αμερική που δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα χρήματα. Δεν ήταν ασφαλή τα χρήματα τα πάρουμε, δεν είχανε secure τα χρήματα, δεν μπορούσαμε να τα φέρουμε στην Ελλάδα τα χρήματα. Ή μήπως έπρεπε να πληρωθώ κάπου στην Αμερική και να μην μπορώ να φέρω τα χρήματα στην Ελλάδα ή να πληρωθώ στο Χονγκ-Κογκ και να μην φέρω τα χρήματα στην Ελλάδα, άρα να είμαι ένας πλούσιος στην Αμερική αλλά ένας διωγμένος από την Ελλάδα και να προδώσω τον λαό μου. Αυτό δεν γίνεται λοιπόν, αυτό το κάνει μόνο ο Λαμπράκης και άνθρωποι σαν τον Λαμπράκη, γιατί είναι μόνο ρήτορας. Είναι δυνατόν να μιλάει για ιστορία μα τόσο κωδικοποιημένη και να μην έχει αποκωδικοποιήσει τίποτα; Να λέει στους συνέλληνες λες και διαβάζεις στην Τρίτη Λυκείου ιστορία ή στην Δευτέρα Γυμνασίου, αυτή είναι η πραγματική μου ιστορία; Ή να την αλλοιώνει; Ή να κάθεται τώρα και τελικά να αποδομεί – υποτίθεται αποδομεί, τι να αποδομήσει, δεν μπορεί να αποδομήσει τίποτα – αλλά να προσπαθεί να αποδομήσει τον Σώρρα και το οικονομικά εργαλεία που αυτός εργάστηκε πάνω σε αυτά; 

ΞΕΡΟΥΜΕ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ

Ξέρουμε Λαμπράκη τι έχει γίνει. Ξέρουμε τι σου έχουν υποσχεθεί. Μάθε λοιπόν Λαμπράκη Μανώλη και εσύ Ελληνικέ λαέ ότι, αυτά τα χαζαρόπαιδα μία που θα κάνεις συμβόλαιο – γιατί εγώ έχω πει, έχω ένα καράβι συμβόλαια, τα συμβόλαια γίνονται μόνο για να γκρεμιστούν, όποιος υπογράφει συμβόλαιο γίνεται για να πάει στο δικαστήριο. Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι υπόγραφα με την Αμερική, ναι, υπόγραψα με την Αμερική, το έχω κάνει ήδη, και η Αμερική δεν εκτέλεσε, τι θα της κάνω; Ντα-ντα ή θα σηκώσω τα αεροπλάνα μου να πάω στην Αμερική; Δεν υπογράφει η Αμερική. Εγώ σας λέω ότι αύριο το πρωί το κράτος της Ελλάδας το κυρίαρχο υπογράφει με την Αμερική μία συμφωνία και η Αμερική δεν την τηρεί. Τι θα γίνει; Τι θα της κάνει η Ελλάδα της Αμερικής; Θα της κάνει τίποτα; Όχι. Άρα λοιπόν που είναι το ζητούμενο, κάπου πρέπει να τους κρατάς, κάπου πρέπει να το ελέγχεις ή τουλάχιστον να το ελέγχεις 100% το δικό σου. Ή να κάνεις τέτοιες συμφωνίες ώστε να πιέζονται από αλλού για να σου κάνουνε. Αν ήθελες ποτέ να πληρωθείς τα 600 στην Ελλάδα θα έπρεπε από κάπου να το έχεις στήσει πιο καλά, να τους πιέζει κάτι μεγαλύτερο για να σου επιτρέψουν να ακουμπήσουν τα 600 στην Ελλάδα. Εάν είναι τόσο πολιτικό το θέμα, είναι και γεωπολιτικό το θέμα, δεν θα γίνει αυτό, θα πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο να τους πιέσεις ή να σε πιέσουν και αυτοί – αυτοί πιέζουν εμένα, εγώ πιέζω αυτούς κάποια στιγμή θα έχουμε ένα αποτέλεσμα από την δράση και από την αντίδραση. Που να καταλάβει ο Λαμπράκης, για ποιό θέμα να καταλάβει, τι μπορεί να καταλάβει αυτός ο άνθρωπος. Αυτός ο άνθρωπος έφτασε στα 70 του, κάποια στιγμή έβλεπε τον πλούτο και δεν μπορούσε να τον πάρει, γιατί τον πλούτο έβλεπε και προσπαθούσε από τον πλούτο να πάρει. Αφού με τον πλούτο αυτό έφτασε μέχρι εδώ και δεν μπορούσε να πάρει άρα πήγε σε έναν άλλον πλούτο που του προσφέρανε γιατί ήταν ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας. Ναι Μανώλη Λαμπράκη δεν καταλαβαίνεις. Αν δεν καταφέρεις να με γκρεμίσεις θα σε λειώσουνε, γιατί αυτοί είναι αυτοί. Και εσύ είσαι ένας ανόητος ρήτορας που νομίζεις ότι τα κατάφερες γιατί υπέγραψες. Και που υπέγραψες τι έγινε; Σαράντα ξένοι και είκοσι Έλληνες βρεθήκατε να κάνετε ένα συμβόλαιο, ε και; Τι θα το κάνεις το συμβόλαιο; Ξέρω και τι υπόγραψες. Με πρόδωσες και πρόδωσες και τον Ελλληνικό λαό, αυτό να το θυμάσαι. Θέση μαζί μου δεν έχεις, ούτε με μένα, ούτε με τον Ελληνικό λαό! Αυτό να θυμάσαι ότι και να κάνεις!

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΠΛΟ

Έχει σημασία αγαπητοί μου Συνέλληνες να καταλάβουμε τι τεράστιο όπλο είναι οι Δήμοι. Σε μια εκπομπή μου, είπα ότι η Ρωσία, έγινε Ρωσία με τον Πούτιν, επειδή πήρε αρκετά τρισεκατομμύρια από τα δικά της ταμεία, μέσω των Δήμων.
Ειδικά για του δήμους, που τόσο κόπτεται ο Λαμπράκης, αλλά όχι μόνο αυτός, αλλά και οι επικυρίαρχοι που είναι πίσω του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι το εξής: το πραγματικό μας κράτος είναι από τους δήμους. Οι δήμοι είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή, είναι κράτη, είναι κυρίαρχοι κι όλοι οι Δήμοι μαζί κάνουν το Ελληνικό Κράτος. 
Τα έγγραφα που ετοιμάσαμε, τα στήναμε εννέα μήνες και φυσικά όχι με την END. Ποιος να τα φτιάξει από την END; Ο Βαλσαμάκης; Ο Λαμπράκης ο Μανώλης; Πότε; Στο ιατρείο του με τους ασθενείς του; Ο Μαμαγκάκης κι όλα αυτά τα ονόματα; Δεν θα πω για τα παιδιά, γιατί ήταν αξιόλογα κι ο Βαλσαμάκης ήταν πολύ καλός για εκπρόσωπος τύπου, μέχρι το κομμάτι που έπρεπε να κάνει αυτό που του λένε, ή αυτοί που έπρεπε να του λένε κι όχι να ακολουθεί τον γιατρό και να κάνει ενημερωτικές εκπομπές και δη, ιστορικές. Δεν ήταν αυτή η δουλειά του! Η δουλειά του ήταν Εκπρόσωπος Τύπου κι αυτό είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Κάνει πολύ συγκεκριμένη δουλειά. Λέει αυτά που ορίζεται από κάποιους να του πούνε και δίνει την γραμμή. Τίποτα παραπάνω! Ούτε εκπομπές, ούτε αυτές τις γελοιότητες που κάνει τώρα. 
Εν πάσει περιπτώσει, τα έγγραφα στήθηκαν 9 μήνες και φυσικά στήθηκαν από κυρίαρχους ανθρώπους, ανθρώπους που ξέρουν τα παγκόσμια ταμεία, που ξέρουν το νομικό πλαίσιο και τον παγκόσμιο νόμο σε αυτά τα ταμεία, με πληροφορίες και πολύ εξειδικευμένα λόγια και νόμους.
Από την άλλη μεριά στην Ελλάδα, έγινε μια τεράστια προσπάθεια και από ανθρώπους του συστήματος που μας βοήθησαν πραγματικά, στους δήμους, στις νομαρχίες, στις νομικές υπηρεσίες, το πώς να προσφέρουμε στον δήμο, χωρίς αυτός να έχει πρόβλημα στο νομικό πλαίσιο της Ελλάδας, αλλά και με το Υπουργείο του. 

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

Έτσι λοιπόν, ξεκινάμε από το ίδιο το Σύνταγμα ότι ο δήμος είναι κυρίαρχος κυβερνήτης. Εκεί κάτσαμε, πήραμε τα ΦΕΚ αναλύσαμε τα πάντα, διαβάσαμε χιλιάδες νόμους, τα είδαμε όλα χιλιάδες φορές μέχρι να βγει το τελικό έγγραφο κι έγινε μια πολύ καλή δουλειά, έτσι που δεν μπορεί καμία νομική υπηρεσία να το τρυπήσει με νόμους και αποδείξεις. Κι αυτό έγινε! Ναι, αλλά ξέρετε κάτι; Πρέπει κάποια στιγμή- και δεν το έχουμε δώσει ποτέ στον αέρα- να δείτε ότι ο κάθε δήμος που υπογράφει, εσωκλείει όλη την Ελλάδα, απανταχού Ελληνισμού, αλλά και την κόρη μας την Κύπρο. Η κόρη μας η Κύπρος είναι δική μας. Είναι Ελληνες! 
Δεν βλέπω λοιπόν σε κανένα έγγραφο να αναφέρεται…Βλέπουμε λοιπόν μια τέλεια δουλειά, η οποία είναι κυρίαρχη από τα παγκόσμια ταμεία της ελληνικής δημοκρατίας ή της Κυπριακής δημοκρατίας ανάλογα, με δικαίωμα στον δικό μας λογαριασμό χωρίς τόκο, με μια πολύ καλή σύνθεση να τρέξει γρήγορα χωρίς τις κρατικές διαδικασίες και βάζοντας τον δήμαρχο…- και εκεί είναι ένα μεγάλο κομμάτι και εκεί είναι κι η δυσκολία μας και δεν έχουμε 325 δήμους, αλλά μόνο 5. Κι έχουμε κι άλλα περίεργα. Έχουμε συμβούλια που έχουν τελεσιδικήσει κι έχουν δώσει την απόφαση στον δήμαρχο να έρθει να υπογράψει με εμένα, αλλά ο δήμαρχος δεν ήρθε. Έτσι έχουμε πολλά προβλήματα. Ένα πρόβλημα μπορεί να είναι να έχουμε ένα δήμαρχο δικό μας, Έλληνα, άλλες φορές ένα συμβούλιο που είναι ελληνικό, αλλά κάποιες φορές μας έλειπε, ή ο δήμαρχος, ή το συμβούλιο, ή υπήρχαν οι τέλεια σκελετωμένοι άνθρωποι που δεν θα έρχονταν ποτέ μαζί μας. 

ΠΑΛΕΨΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ & ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Πάλεψαν οι αγωνιστές μας! Κανείς δεν μπορεί να πει, όχι. Πάλεψαν πάρα πολλά παιδιά σε όλη την Ελλάδα, άλλος λίγο κι άλλος πολύ, για αυτούς τους δήμους. Ξέρετε τι κερδίσαμε; Ακούστε τι κερδίσαμε! Τον κόσμο!
Θα σας πω λοιπόν το δικαίωμα που έχουμε σήμερα! Σήμερα λοιπόν υπάρχει ένας τεράστιος φάκελος στον οποίο μέσα είναι όλα μας τα έργα. Θα πούμε για έναν δήμο. Αυτά τα έργα κι όλος μας ο φάκελος έχει πάει σε πολύ εξειδικευμένα συστήματα κι έχει εγκριθεί στην Federal Reserve και στην Παγκόσμια Τράπεζα και βάσει παγκόσμιου νόμου. 
Αν η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ένα πρόβλημα στα έργα –γιατί αυτό θα εξετάσει- θα τα εξετάσει αν είναι σωστά, ή αν υπάρχει κάποιο έργο που πιέζει τον πολίτη, ή είναι κάτι παράνομο, ή αν λέγαμε ότι θα κάναμε καζίνο, ή οινοποιεία, ενδεχομένως να μην τα είχε εγκρίνει. Έτσι με αυτή την διαδικασία και δεκαπέντε μέρες μετά από αυτή την κατάθεση, η Παγκόσμια Τράπεζα θα μπορούσε να κάνει μια ένσταση και να πει: «Κύριε Σώρρα, αυτά τα έργα δεν εγκρίνονται» και θα μας έδινε μια λίστα για ποιά έργα δεν εγκρίνονται.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ – ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, FEDERAL RESERVE, ITC, Α&Ω.

Από την στιγμή που περάσουν οι 15 μέρες κι έρθει ο μήνας, τότε η Τράπεζα μπορεί να κάνει ένσταση, αν η χώρα μπει σε καιρό πολέμου ή ο,τιδήποτε. Αν περάσουν όμως τρεις μήνες, η Τράπεζα δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Είναι σαν να έχεις ένα verification (βεβαίωση-εγκυρότητα) ότι τα έργα σου είναι καλά και δεν έχουμε πρόβλημα. 
Η Federal Reserve έχει εκτελεστική διαδικασία, οπότε ούτε κι αυτή δεν έχει πρόβλημα. Αφού δεν έχει η Παγκόσμια, άρα η Federal Reserve έχει ένα κομμάτι συμβουλευτικό και εκτελεστικό, άρα παίρνει μια εντολή κι αφού δεν έχεις καμία κύρωση από την Παγκόσμια Τράπεζα, δεν μπορεί να στο αρνηθεί κι η Federal Reserve. Αυτόματα όμως, όλο το σύστημα που είναι παγκόσμιο και στο οποίο ανήκει κι η Ελλάδα, δηλαδή η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας ανήκει στο παγκόσμιο σύστημα. Δηλαδή, σε οποιαδήποτε κεντρική τράπεζα χώρας κι αν πας είσαι συνδεδεμένος με το παγκόσμιο σύστημα κι από εκεί μπορείς να διευθετήσεις τα παγκόσμια ταμεία σου. Με γνώμονα ότι, εγώ έχω κάνει συμβόλαιο, δηλαδή κατόπιν διοικητικού συμβουλίου κι όπου έχει περάσει όλες τις διαδικασίες μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμαρχος μου έχει μεταβιβάσει το δικαίωμα του, που είναι κυβερνήτης και άρχων του δήμου και μου μεταβιβάζει το δικαίωμα του ανέγκλητα και δεν μπορεί να μου το πάρει πίσω και με μεταθανάτια ισχύ –μόνο όμως για τα παγκόσμια ταμεία και για την παγκόσμια τράπεζα κι όλη αυτή την διαδικασία και έτσι μπορώ να τα πάω όπου θέλω, ακόμα και για τα ITC. Μην ξεχνάτε ότι ο φάκελος του δήμου έχει φτάσει τόσο ψηλά. Έχει πάρει επικυρωμένο αντίγραφο ο ITC, έχει πάρει αντίγραφο κι ένα πολύ μυστήριο σύστημα που είναι το Secure στα παγκόσμια ταμεία. Η ΑΩ, έχει πάρει το φάκελο ο Πρόεδρος Ομπάμα, τον έχει πάρει η Παγκόσμια Τράπεζα κι η Federal Reserve. Δεν μένει κάτι άλλο από το να πάω στην Τράπεζα της Ελλάδος και να κατεβάσω τα χρήματα.

ZHTΟΥΣΑ 20 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Εδώ, είναι ένα πολύ μεγάλο κομβικό σημείο και το ότι δεν έχω πάει ακόμα, είναι ένα μεγάλο κομμάτι, για το οποίο αν θυμάστε, ζητούσα και 20 Δημάρχους. Ναι, οι 20 δήμαρχοι είναι πίεση! Αύριο το πρωί, αγαπητοί μου Συνέλληνες, αφού είναι τόσο απλά τα πράγματα και κάποιοι σας κοροϊδεύουν –δεν θα πω «κοροϊδεύουν, αλλά λένε ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα, ο λογαριασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας των Παγκόσμιων Ταμείων, δεν είναι του Προβόπουλου. Αυτός είναι υπάλληλος, έρχεται, φεύγει, μετά μπορεί να έρθει ο Στουρνάρας, ο Καραβασίλης, ο Καραπιπέρογλου, δεν έχει σημασία! Είναι αναλώσιμοι άνθρωποι, υπάλληλοι που εξυπηρετούν κάποιο σύστημα. 
Εδώ όμως πρέπει να καταλάβετε το εξής. Όλοι μιλούν για τα ΦΕΚ, όλοι έχουν μια νομιμοποίηση. Αυτή την νομιμοποίηση την βγάζει η Βουλή μας, η οποία ψηφίζει τους νόμους. Άρα λοιπόν, ό,τι ΦΕΚ και να υπάρχει που επιτρέπει σε κάποιους επικυρίαρχους, σε κάποιους προδότες ή σε οποιουσδήποτε ανθέλληνες να έχουν τις επιχειρήσεις τους και να ασκούν όλες τις παρανομίες τους στον ελληνικό μου λαό και στην Ελλάδα μου –έτσι θα την λέω εγώ «Ελλάδα μου» και θα ήθελα όλοι σας να την λέτε Ελλάδα σας! Ελλάδα μου!- τα βγάζει η Βουλή. 

ΤΑ ΦΕΚ

Σε αντίθετη περίπτωση όμως, οι επικυρίαρχοι έχουν το εξής: κανονίζουν πάντα αυτή η Βουλή να είναι δικιά τους. Έχεις λοιπόν ένα ΦΕΚ που αύριο το πρωί κανονίζει ότι το ΚΙΣ είναι αφορολόγητο και κάνει ό,τι γουστάρει! Βουλή δεν έχουμε; Βγάζει λοιπόν αύριο το πρωί η Βουλή μας, η Ελληνική, που δεν είναι, αλλά ας την κάνουμε Ελληνική και βγάζει ένα δημοψήφισμα ότι αυτό το καθεστώς ή αυτό το ΦΕΚ δεν μας βολεύει, αυτό είναι ρατσιστικό ή αυτό είναι εγκάθετο και δεν είναι καλό. Ή τελικά, υπάρχει ένα ΦΕΚ που λέει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα ελέγχεται ποτέ! Πολύ ωραία! Με μια Ελληνική μας Βουλή, σε μια συνεδρίαση αποφασίζουν οι βουλευτές των Ελλήνων, στο Ελληνικό μας κράτος ότι από εδώ και πέρα η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να ελέγχεται και πρέπει να ελεγχθεί. ΦΕΚ δεν είναι; Όλοι για ΦΕΚ δεν ψάχνουν; Ωραία! Τα ΦΕΚ πηγαίνουν κι έρχονται! Γιατί λοιπόν, τόσα χρόνια έχουμε μια Βουλή που δεν βγάζει κανένα ΦΕΚ και δεν την πειράζει τίποτα και δεν πιέζεται πουθενά; 
Καταλαβαίνετε λοιπόν, γιατί οι κυβερνήσεις μας όλες και η πολίτευση και η αντιπολίτευση δεν είναι δικιά μας! Δεν έχουμε Βουλή να βγάλει ένα νόμο; Τι σε πιέζει; Δηλαδή, να μην ελέγχουμε την Τράπεζα, ή να μην ελέγχουμε κάτι άλλο; Ε, αύριο το πρωί θα έχουμε ένα ΦΕΚ να το ελέγξουμε! Βλέπετε πόσο απλό είναι και βλέπετε και πόσο δύσκολο; Και κοιτάτε πού θα σας πάω τώρα! 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ (ΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΜΑ)

Έχω το δικαίωμα εγώ, αύριο το πρωί να πάω στην Τράπεζα της Ελλάδας! Ωραία! Ξεκινάω με το φάκελο μου, με πέντε ανθρώπους μου, τους οικονομολόγους μου, τους δικηγόρους μου να πάω στην Τράπεζα της Ελλάδος. 
-«Καλημέρα!
-Καλημέρα, τι θέλετε;
-Είμαι ο κύριος Σώρρας!
-Ναι και τι θέλετε; 
-Να δω τον κύριο διοικητή.
-Α, δεν γίνεται! (στην είσοδο τώρα όλα αυτά…) τι θέλετε να κάνετε;
-Να καταθέσω έναν φάκελο που να ασκήσω το δικαίωμα μου στον λογαριασμό μου στο παγκόσμιο ταμείο που είναι εδώ και ο αριθμός του είναι αυτός!
-Δεν ξέρω τι μου λέτε εμένα, δώστε μου τον φάκελο και θα τον πάω στο γραφείο». 
Φεύγει ο φάκελος, τον πάει στο γραφείο που είναι στον 2ο όροφο, του απαντούν: «Πείτε στον κύριο που είναι κάτω, θα τον πάρουμε τηλέφωνο να κλείσουμε ραντεβού, σε τρείς μήνες συζητάμε!».
Βλέπετε ποια είναι η διαδικασία; Βλέπετε ότι το θέμα τελικά είναι τεχνικό, δεν είναι ουσίας! Κατ’ ουσίαν έχω το δικαίωμα να πάω όπως είμαι δομημένος, τα έργα μου τα έχω, τα έχω καταθέσει, τις εγγυήσεις τις έχω, όλα τα έχω για να πάω να τα κατεβάσω. Πώς θα πάω; Πώς θα μπω στην Τράπεζα της Ελλάδος; Θέλω να μου εξηγήσετε. Θα με σταματήσουν στην πόρτα! Θα πάρει τηλέφωνο ο πρωθυπουργός, ο Σαμαράς, θα πάρουν όλοι! «Αυτός, να μην τον αφήσετε να μπει μέσα!», άρα, «να μην τον αφήσετε να ασκήσει το δικαίωμα». Είναι τεχνικό το θέμα! Και φτάνουμε στο μεγάλο σημείο! Ζητάω έναν εισαγγελέα! Πώς θα ζητήσω εισαγγελέα; Αφού το σύστημα είναι όλο δομημένο, το έχουν όλο αγαπητοί μου Συνέλληνες! Βλέπετε κάποιες λεπτομέρειες που δεν είναι ουσίας, αλλά κάποιοι ρήτορες σας λένε μόνο λεπτομέρειες; Ποτέ δεν θα φτάσεις από τις λεπτομέρειες στην ουσία! Θα ξεκινάς από την ουσία για να πας στις λεπτομέρειες. Έτσι λοιπόν έχουμε το δικαίωμα στην Ελλάδα να εκτελέσουμε διαδικασία. Πώς θα μπεις στην Τράπεζα της Ελλάδος; Στην πόρτα; Θα εξηγώ στον security τι θέλω; Θα πει: «Μισό λεπτό, θα σου πω». Πάει στο γραφείο επάνω. «Ποιος είναι αυτός; Ο Σώρρας; Α, καλά!».
Φυσικά με την Τράπεζα της Ελλάδος έχω πολλά θέματα και μηνύσεις που τους έχω κάνει και βεβαίως, είμαστε σε μια πολεμική στάση μεταξύ μας, άρα δεν μπαίνω εκεί μέσα, άρα δεν με αφήνουν να πάω στον ελληνικό λογαριασμό μου, στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας και να ασκήσω το δικαίωμα μου, να κατεβάσω τα χρήματα μου και να εκτελέσω ακριβώς ό,τι λέει το πρόγραμμα κι ό,τι έχω υπογράψει που έχω το δικαίωμα και μου το έχουν δώσει. Όχι ένας, αλλά πέντε! Βλέπετε πόσο απλά είναι τα πράγματα, αλλά βλέπετε και πόσο πολύπλοκα είναι; Ένας εισαγγελέας όμως αύριο το πρωί, αν έρθει μαζί μου για να προστατεύσει το δικαίωμα μου και να με κάνει να το εξαντλήσω το δικαίωμα μου…αύριο το πρωί, θα κάνω ένα αίτημα στον Άρειο Πάγο και θα πω: «δώστε μου ένα εισαγγελέα, να πάω στην Τράπεζα της Ελλάδος και να ασκήσω το δικαίωμα μου!» Θα μου δώσουν; Είναι τόσο απλό όμως, αλλά είναι και τόσο δύσκολο. Είμαστε τόσο κοντά, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε όλοι. Χρειαζόμαστε την αφύπνιση; Αφού δικιά μας είναι! Χρειαζόμαστε τι; Χρειαζόμαστε την Συνένωση! Χρειαζόμαστε την Συνέλευση των Ελλήνων, όπως το είπα! Γιατί από την αρχή μιλάω για Συνέλευση; 

ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΑ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ 

Και τελικά, κάποιοι με κατηγόρησαν ότι είναι θέμα δύο αντρών. Γιατί να είναι θέμα δύο αντρών; Είναι θέμα Ελλάδας και θέμα Συνέλευσης. Τι θα πει «δύο άντρες»; Τι είχα εγώ να μοιράσω με τον Λαμπράκη; Στο κάτω-κάτω της γραφής, εγώ δεν έκανα ποτέ καμία εκπομπή και δεν χτύπησα ποτέ τον Λαμπράκη. Ακόμα κι αυτά που έλεγε και που δεν συμφωνούσα με τίποτα, ακόμα και για τα ψέματα του. Αυτός έχει να κάνει με τα ψέματα του. Αυτός είπε ψέματα! Αυτός χτύπησε! Αυτός βγήκε στον αέρα! Εγώ έκανα μία εκπομπή για να στηρίξω, αν το θέλετε, τις δικές μου προτάσεις και για να αμυνθώ για τον εαυτό μου. Έχει κάνει δεκαπέντε εκπομπές, λέει τα μύρια-όσα και δεν αντιλαμβάνομαι ποιο είναι το πρόγραμμα του! Βγαίνει στον ελληνικό λαό; Ποιον λαό; Τελικά, ο λαός δεν είναι του Λαμπράκη! Η Συνένωση δεν είναι του Λαμπράκη! Βγήκες σε έναν Ελληνικό λαό με το δικαίωμα που του δώσαμε να μιλάει σε γυαλί –που τρελάθηκε με το γυαλί! Αυτός ο άνθρωπος έχει τρελαθεί από το γυαλί και ο άλλος, ο Βαλσαμάκης- και βγαίνει σε έναν ελληνικό λαό και του λέει: «Πληρώνουμε αύριο τα κομμένα ρεύματα!». Γιατί δεν σας πλήρωσε; «Αύριο, θα πληρώσουμε τα πετρέλαια!» Χειμώνιασε, Λαμπράκη, πλήρωσε τα πετρέλαια του κόσμου! «Αύριο, αγαπητοί μου Συνέλληνες θα σας πληρώσουμε τα κόκκινα δάνεια». Έτσι δεν έλεγε; «και θα ανοίξουμε και 52 τράπεζες!». Έλεγες ό,τι θέλεις! Έλεγες ό,τι να ναι! Θα σου επέτρεπα; Και με πόσο ευγενικό τρόπο, με ρώτησε Συνέλληνας στην Κοζάνη, ενώ είχες κλειστά τα τηλέφωνα σου και ήσουν στην Ελλάδα για τις μαύρες σου συμφωνίες, πίσω από μένα. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΩΣ END

Είδαμε λοιπόν έναν τεράστιο μηχανισμό, να κάνει πάρα πολύ κακό, σήκωσε όλα τα τηλέφωνα και με την αδερφή του την Σέβη, την οποία την αγκαλιάσαμε όλοι και πήρε τόσα τηλέφωνα. Εγώ δεν πήρα ούτε ένα τηλέφωνο να πω τίποτα. «Ό,τι καταλαβαίνεις αδερφέ, αυτά είναι! Όλα είναι στο τραπέζι». Και έχει γίνει μια τεράστια υποτιθέμενη ζημιά…ποια είναι η ζημιά; Έχει κάτι ο Λαμπράκης να μας δώσει; Έχεις χρήματα; Μας απέδειξες τα κεφάλαια; Μας απέδειξες ότι ο οργανισμός έχει χρήματα; Δεν έλεγες ότι η ΕΙ-ΕΝD έχει τα χρήματα και θα κάνει διάφορα; Αυτό δεν έλεγες; Σήμερα, κατηγορούμαστε αγαπητέ μου Λαμπράκη, στην Καρδίτσα και σε άλλες τρεις εφημερίδες και σου έρχεται μήνυση γιατί κορόιδευες τον κόσμο. Δεν κοροϊδέψαμε τον κόσμο, Λαμπράκη εμείς! Εσύ κορόιδεψες τον κόσμο, Λαμπράκη. Όχι ο Σώρρας, ούτε οι Συνέλληνες! Και βεβαίως, στην Κοζάνη λέω: «Παιδιά, ο END είναι συμβουλευτικός οργανισμός. Και δεν είναι τίποτα παραπάνω και λιγότερο από συμβουλευτικός οργανισμός. Και για όλα αυτά που λες, κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλάς, ούτε για END. Μίλα σαν Λαμπράκης, αλλά απαγορεύεται να μιλάς ως END, όπως είσαι πρόεδρος για τρεισήμισι χρόνια διορισμένος. Δεν είσαι πρόεδρος Λαμπράκη! Διορισμένος είσαι! Θα πάμε σε Συμβούλιο, θα κάνουμε τις αρχαιρεσίες και αν ξαναβγείς πρόεδρος, έλα να τα πούμε τότε. 

ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ

Για τα οικονομικά εργαλεία του δήμου που τόσο πολύ πάει να αποδομήσει, έχει και μια πικρία, γιατί νόμιζε ότι θα κατέβει στην Κρήτη και θα πάρει όλους τους δήμους και δεν πήρε κανέναν. Δεν ξέρω, αν αυτό είναι επειδή δεν είχε την ικανότητα να πάρει κανέναν δήμο, γιατί έλεγε: «αφήστε τους σε εμάς!» ή ότι τους σαμποτάρισε τους δήμους για να μην τους πάρει. Αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, αλλά αυτά που λέω είναι υπογεγραμμένα, εγκεκριμένα και δεν πάμε στην Αμερική, στην Τράπεζα Ελλάδος πάμε και καταθέτουμε. Αν σήμερα οι Έλληνες ήταν κυβέρνηση, κατέβαζαν, όσα ήθελαν κι όπου ήθελαν. 
Το δισκοπότηρο ήταν η Συνένωση των Ελλήνων και είναι! Και θα γίνει Συνένωση, χωρίς Λαμπράκη, χωρίς Καρυώτη, χωρίς Προδότες, χωρίς κανέναν κερατά που κάθετα ανάμεσα στον Ελληνισμό και λέει ό,τι ηλιθιότητα θέλει ή τουλάχιστον, βγάζει την άρρωστη προσωπικότητα του κι αυτό δεν θα επιτραπεί. Αυτό δεν θα το επιτρέψουν οι λογικοί των συνελλήνων που τους μάθαμε να είναι ενεργοί κι όχι πρόβατα. Αυτό έχω να πω! 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΠΛΩΝ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 
http://youtu.be/HnjDCPLV8oY
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ ΓΙΑ ΤΟΝ SORRAS FM & SORRAS TV 22/10/2014
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ, ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

Μνημοσυνη

Αφήστε μια απάντηση