Να γιατί δεν έχει (και) η Γερμανία άμεση Δημοκρατία. Δημοσκόπηση: Πλήρως αποτυχημένος ο Καγκελάριος Μερτς!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Άλις Βάιντελ θα είναι η νέα Καγκελάριος εάν μπορούσε να εκλεγεί άμεσα.

Σε δημοσκόπηση του INSA, η Βάιντελ έλαβε 26%, ο αποτυχημένος Καγκελάριος Μερτς (CDU) μόνο 20% και ο Κλίνγκμπαϊλ (SPD) ένα πενιχρό 12%.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Insa για την εφημερίδα Bild, η επικεφαλής του AfD, Άλις Βάιντελ, προηγείται σε μια υποθετική άμεση εκλογή για την καγκελαρία. Το 26% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε την 46χρονη. Ο νυν Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (CDU) έλαβε το 20% και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλίνγκμπαϊλ (SPD) το 12%. Ωστόσο, το 31% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους αναφερόμενους υποψηφίους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Insa, Χέρμαν Μπίνκερτ, η Άλις Βάιντελ πείθει το 85% των ψηφοφόρων του AfD. Ο Φρίντριχ Μερτς συγκεντρώνει το 63% των υποστηρικτών του CDU, ενώ ο Λαρς Κλίνγκμπαϊλ καταφέρνει να συγκεντρώνει μόνο περίπου το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του SPD.

Στην δημοσκόπηση της Κυριακής, η εικόνα παραμένει σε μεγάλο βαθμό σταθερή: Το AfD προηγείται με 26%, έναντι του CDU/CSU (24%), ενώ το SPD παραμένει σταθερό στο 14%. Οι Πράσινοι κερδίζουν ελαφρώς στο 12%, με τα άλλα κόμματα να υστερούν με σημαντική διαφορά.

Η δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση είναι υψηλή στη Γερμανία. Μόνο το 22% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένο με την απόδοση του καγκελάριου Μερτς, ενώ το 66% είναι δυσαρεστημένο. Η ικανοποίηση με τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο σύνολό της ανέρχεται σε μόλις 21%.

ΠΗΓΗ