Γερμανία: Απίστευτη αθλιότητα του Μερτς εις βάρος των ψηφοφόρων του…

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αν και αυτή ήταν η αιτία που έγιναν πρόωρες εκλογές στην Γερμανία:

Oι “Συντηρητικοί” Χριστιανοδημοκράτες  και οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας συμφώνησαν σε χαλάρωση του κανόνα του φρένου χρέους, έτσι ώστε να επιτραπούν υψηλότερες αμυντικές δαπάνες. Παράλληλα, προχωρούν στη δημιουργία ταμείου υποδομών ύψους 500 δισ.ευρώ, όπως ανακοίνωσαν οι ηγέτες τους.

«Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και προχωράμε στα αναγκαία βήματα και αποφάσεις», ανακοίνωσε ο επικεφαλής των συντηρητικών CDU/CSU και ο επερχόμενος (;) Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή στροφή που απελευθερώνει τους ελέγχους και τα όρια στον κρατικό δανεισμό. Η αναθεώρηση του γερμανικού συντάγματος και των υφιστάμενων κανόνων δανεισμού θα επιτρέψουν σε αμυντικές δαπάνες άνω του 1% (περίπου 43 δισ. ευρώ με βάση το ΑΕΠ του 2024) να εξαιρεθούν από το «φρένο χρέους». Περισσότερα

«Πόσο ακόμη θέλουμε αν αυξήσουμε τον δανεισμό της χώρας μας; Νομίζω ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας, τα οποία θα κληθούν να αποπληρώσουν τα χρέη» έλεγε στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών ο Φρίντριχ Μερτς. Και έτσι νίκησαν στις εκλογές.