Η ανταλλαγή κρατουμένων χτίζει εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσσίας – ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Γουίτκοφ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρότεινε επίσης ότι η ανταλλαγή που έγινε, πιθανότατα θα «αποφέρει κάποια μεγάλα μερίσματα στο μέλλον»

Ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, Στίβεν Γουίτκοφ, αναμένει οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας μετά την απελευθέρωση του Ρώσσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίννικ με αντάλλαγμα τον Αμερικανό υπήκοο Μαρκ Φόγκελ.

“Είχαμε ένα πολύ καλό κανάλι πίσω και αποδείχθηκε πολύ, πολύ αξιόπιστο και εξαιρετικά χρήσιμο. Και αυτό οδήγησε, νομίζω, σε ειλικρινή οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και του προέδρου [της Ρωσσίας] Βλαντιμίρ Πούτιν”, είπε ο Witkoff σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

Πρότεινε επίσης ότι η ανταλλαγή που μόλις έγινε, πιθανότατα «θα αποφέρει μεγάλα μερίσματα στο μέλλον», συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο Witkoff επισκέφθηκε τη Ρωσσία. Αναχώρησε από τον ρωσσικό εναέριο χώρο με τον Φόγκελ, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης στη χώρα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Ο Γουίτκοφ ήταν επίσης μεταξύ εκείνων των εκπροσώπων της Ουάσιγκτον που ανέφερε ο Τραμπ ως διαπραγματευτές με τη Μόσχα για το ζήτημα της διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης.

TASS

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….