Όρμπαν: Η Ρωσσία θα επιστρέψει στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και την ευρωπαϊκή ασφάλεια

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν Βλάντισλαβ Νογκάι/TASS
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν © Vladislav Nogai/TASS
Η Ρωσσία θα ενσωματωθεί και πάλι πλήρως στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και την ευρωπαϊκή ασφάλεια μετά τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στο Kossuth Radio .

Ο Όρμπαν επιβεβαίωσε ότι εναποθέτει τις ελπίδες του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Ρώσσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν για να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. «Πιστεύω ότι εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταλήξει σε συμφωνία [για την Ουκρανία] στο τραπέζι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, η Ρωσσία θα επανενταχθεί για άλλη μια φορά στην παγκόσμια οικονομία και στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας», είπε.

Ο Όρμπαν υπενθύμισε επίσης ότι η Ουγγαρία έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσσίας, οι οποίες προκαλούν μεγάλη ζημιά στην ευρωπαϊκή οικονομία, μεταξύ άλλων προκαλώντας αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Ως εκ τούτου, εξήγησε, η ενσωμάτωση της Ρωσσίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος, «θα δώσει τεράστια ώθηση στην ουγγρική οικονομία».

TASS

………………………………………………………………………………………………………………………………….