Trump: Οι Ρώσσοι έχουν hypersonic πυραύλους, εμείς όχι, γιατί μας έκλεψαν τα σχέδια !! (Μήπως απήγαγαν και τους σχεδιαστές;)

ΑΡΘΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Trump σε συνέντευξη : Οι Ρώσσοι έχουν hypersonic ( σ.σ. : Oreshnik ) πυραύλους, εμείς όχι … Γιατί επί Ομπάμα μας έκλεψαν τα σχέδια …, κάποιος κακός τους έδωσε τα σχέδια αλλά εγώ έδωσα εντολή να φτιάξουμε super-hypersonic πυραύλους… ( ➡ βίντεο κάτω )

σ.σ. : Αδιανόητες δηλώσεις από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ !! 😆 😆 Δηλαδή, κατά τον Τραμπ, οι Ρώσσοι κατάφεραν να “κλέψουν τα σχέδια” και οι αμερικάνοι δεν είχαν άλλα !! Κι οι σχεδιαστές ;; Τους απήγαγαν κι αυτούς στη Ρωσσία ;; 😆 😆

Ο Τραμπ μάλλον δεν γνωρίζει τίποτα περί πυραυλικής τεχνολογίας, δικαιολογημένα βέβαια, αφού ο άνθρωπος είναι επιχειρηματίας και ως γνωστόν σαν καθαρός αμερικάνος με νοοτροπία καουμπόυ το μόνο που γνωρίζει είναι τα dollars !!

Αλλά …  Αν τρέμουν τα Mach 10 του Oreshnik, τι θα πάθουν με τα Mach 27 του Avangard ;

Avgerinos Thanassis [ Πολλά τα ανέκδοτα που μαζεύονται… Όταν παρακμάζει μια χώρα, παρακμάζει σε πολλούς, αν όχι όλους τους τομείς… ]

Το μυστικό των ρωσσικών κραμάτων: Το κλειδί της υπερηχητικής επιτυχίας που δεν έχει η Αμερική

Djole [ Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσσία έκλεψε τεχνολογία υπερηχητικών όπλων από την Αμερική, αλλά ο στρατιωτικός παρατηρητής Αλεξάντερ Αρταμόνοφ απέρριψε τον ισχυρισμό, εξηγώντας γιατί είναι ψευδής.

Ο Αρταμόνοφ εξήγησε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες υστερούν πίσω από τη Ρωσσία στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων, επισημαίνοντας τις βασικές διαφορές στις τεχνολογικές δυνατότητες και την επιστημονική βάση.

Σύμφωνα με τον Artamonov, το βασικό πλεονέκτημα της Ρωσσίας έγκειται στην ικανότητά της να αναπτύσσει ειδικά κράματα μετάλλων που επιτρέπουν τη λειτουργία υπερηχητικών πυραύλων. Επισημαίνει ότι σε υπερηχητικές ταχύτητες – που ξεκινούν από 4,5 Mach – ο πύραυλος δημιουργεί ένα κουκούλι πλάσματος, εξαιτίας του οποίου η θερμοκρασία γίνεται εξαιρετικά υψηλή.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα τυπικά μέταλλα αρχίζουν να λιώνουν και να παραμορφώνονται, παρόμοια με το κερί κεριών. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητα προηγμένα κράματα μετάλλων που μπορούν να αντέξουν τέτοιες θερμοκρασίες και η Ρωσσία είναι από τις λίγες χώρες που διαθέτουν την τεχνολογία για την παραγωγή τους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν την τεχνολογία για την παραγωγή αυτών των υλικών, ούτε την επιστημονική ερευνητική βάση που θα τους επέτρεπε να αναπτύξουν τέτοια κράματα», είπε ο Αρταμόνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και σήμερα, οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν σχολή σκέψης που θα επέτρεπε τη δημιουργία τόσο προηγμένων υλικών.

Ο Αρταμόνοφ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να επιδείξουν τις υπερηχητικές ικανότητές τους, αλλά αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν. Σύμφωνα με την περιγραφή του, οι αμερικανικοί πύραυλοι φτάνουν σε υπερηχητικές ταχύτητες μόνο πέφτοντας από ύψος, χάρη στη βαρύτητα, που τους καθιστά εντελώς άχρηστους για ελεγχόμενες πτήσεις.

«Οι πύραυλοι τους είναι σαν πέτρες που πέφτουν από ύψος». Μπορούν να φτάσουν σε υπερηχητικές ταχύτητες, αλλά δεν έχουν δυνατότητα ελέγχου», εξηγεί ο Αρταμόνοφ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ απέχουν πολύ από το να λύσουν το πρόβλημα ενός συστήματος υπερηχητικής πρόωσης και κατασκευής, που θα επέτρεπε τη μακροπρόθεσμη λειτουργία τέτοιων πυραύλων. ότι οι τρέχουσες αμερικανικές προσπάθειες είναι στο επίπεδο της τεχνολογίας της δεκαετίας του 1950.

Οι αμερικανικές επιδείξεις περιλαμβάνουν εξαιρετικά λεπτές εγκαταστάσεις πυραύλων, οι οποίες είναι πολύ εύθραυστες για να περιέχουν τα απαραίτητα συστήματα πρόωσης και θαλάμους καύσης. Σύμφωνα με τον Artamonov, αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται για να αναπτύξουν ένα λειτουργικό υπερηχητικό όπλο.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσσία διαθέτει επιχειρησιακούς υπερηχητικούς πυραύλους, όπως ο Avangard, οι οποίοι φτάνουν σε ταχύτητες 23 Mach. Αυτοί οι πύραυλοι δεν είναι μόνο ταχύτεροι από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο στον κόσμο, αλλά είναι επίσης ελεγχόμενοι από τη Γη, η οποία είναι τεχνολογικά εξαιρετικά περίπλοκη πρόβλημα που έλυσε η Ρωσσία.

Οι λεπτομέρειες αυτού του επιτεύγματος παραμένουν στρατιωτικό μυστικό, αλλά το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο – τα ρωσικά υπερηχητικά όπλα είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό.

«30 λεπτά είναι αρκετά» για τον Avangard !! Τρέμει η Δύση !!

Εκτός από το Avangard, η Ρωσσία αναπτύσσει και άλλα υπερηχητικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Kinzhal και Zircon, που επιβεβαιώνουν περαιτέρω την ανωτερότητα της Ρωσσίας σε αυτόν τον τομέα. Ο Artamonov σημειώνει ότι αυτή η επιτυχία βασίζεται σε έναν συνδυασμό προηγμένης επιστήμης, τεχνολογίας και νέων ειδικών, οι οποίοι είναι ηγέτες στους τομείς τους.

Ο Αρταμόνοφ επεσήμανε επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν μια μακροχρόνια πρακτική οικειοποίησης ξένων τεχνολογιών. Αντί να αναπτύσσουν τις δικές τους καινοτομίες, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν συχνά μια στρατηγική προσέλκυσης ξένων ειδικών και επιστημόνων, οι οποίοι αναπτύσσουν τεχνολογίες για λογαριασμό τους. Αυτή η πρακτική δεν είναι νέα και χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον Artamonov, οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσσία έκλεψε υπερηχητική τεχνολογία από τις ΗΠΑ δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα. Αντίθετα, η Ρωσσία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα αυτό χάρη στα δικά της επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, ενώ οι ΗΠΑ προσπαθούν να φτάσουν τις ρωσσικές δυνατότητες, χωρίς όμως σημαντική επιτυχία.

Ο Ρωσσικός «Sarmat» σε μάχιμη υπηρεσία. Λένε ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τη Γαλλία ή το Τέξας !!

Οι ισχυρισμοί του Τραμπ για κλοπή τεχνολογίας θα μπορούσαν να έχουν πολιτικό υπόβαθρο. Μπορεί να στοχεύουν στην απαξίωση των επιτευγμάτων της Ρωσσίας και στην απόσπαση της προσοχής από τις ΗΠΑ που υστερούν σε αυτόν τον τομέα. Τα υπερηχητικά όπλα έχουν γίνει σύμβολο τεχνολογικής και στρατιωτικής υπεροχής και οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι έχασαν τον αγώνα με τη Ρωσσία.

Τον θυμωμένο «Ποσειδώνα» φοβούνται !! Είναι αόρατος, τρέχει έως 200χλμ/ώρα, με το χτύπημα της “τρίαινας” σηκώνει 500μ τσουνάμι !!!

Η Ρωσσία ξεχωρίζει ως παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων, χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες, ειδικά στον τομέα των μεταλλικών κραμάτων και των συστημάτων πρόωσης. ]

………………………………………………………………………………………………………………………………

Ποσειδώνας, ο κοσμοσείστης, φτάνει μέχρι και την δυτική ακτή των Η.Π.Α