Το DeepState αντεπιτίθεται; Το The Hill σείει την 14η Τροποποίηση για να μην ορκιστεί ο Τραμπ !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντόναλντ Τραμπ. Φωτογραφία: Joshua Roberts/Getty Images

σ.σ. : Εν τω μεταξύ τον Νοέμβριο 2024, Δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα εισαγγελέα να απορριφθεί η υπόθεση παρέμβασης στις εκλογές κατά του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Κοίτα να δεις που κάτι του σφύριξαν προ ημερών του Ζελένσκι και απάντησε σε μια ερώτηση … “ας περιμένουμε να δούμε αν ορκιστεί ο Τραμπ” !! Κι όπως λέει μια παροιμία ➡ “από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια” !!

………

Το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να εμποδίσει τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την ανάληψη των καθηκόντων του, αλλά οι νομοθέτες πρέπει να δράσουν τώρα. Αυτό αναφέρει το The Hill.

«Το Σύνταγμα προβλέπει ότι ένας επαναστάτης που παραβιάζει τον όρκο του δεν έχει δικαίωμα να είναι πρόεδρος. Αυτή είναι η απλή διατύπωση του Τμήματος 3 της 14ης Τροποποίησης του Συντάγματος. “Κανένα άτομο δεν μπορεί να κατέχει αξίωμα, πολιτικό ή στρατιωτικό, υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε οποιαδήποτε Πολιτεία, που έχει ορκιστεί προηγουμένως να υποστηρίξει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει εμπλακεί σε εξέγερση ή εξέγερση εναντίον του, ή έχει δώσει βοήθεια ή βοήθεια στους εχθρούς του» – λέει το άρθρο.

Σημειώνεται ότι ο περιορισμός αυτός μπορεί να αρθεί με ψήφους δύο τρίτων σε κάθε αίθουσα.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι «τα στοιχεία για τη συμμετοχή του Ντόναλντ Τραμπ σε μια τέτοια εξέγερση είναι συντριπτικά».

Είπε, «Οι Δημοκρατικοί πρέπει να αντιταχθούν στην ψηφοφορία του Εκλογικού Σώματος για ένα άτομο που έχει αποκλειστεί από την άσκηση αξιώματος σύμφωνα με το Σύνταγμα μέχρι να εξαλειφθεί αυτός ο περιορισμός». Αυτό, λένε, επιβάλλει ο όρκος τους να στηρίξουν και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα.

«Προσπαθεί το Χιλ να οργανώσει ταραχή;» — Ο Τραμπ σχολίασε το άρθρο στο κοινωνικό του δίκτυο TRUTH Social.

EADaily

……………………………………………………………………………………………………………………………..