Η Ρωσσία προσβλέπει στη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν για αυτόν θα είναι ένας ενδιαφέροντος διάλογος για τα πλεονεκτήματα με έναν πόλο ισχύος που κερδίζει αισθητά κύρος στις διεθνείς σχέσεις, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. της Ρωσσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Βερσίνιν.
«Οδεύουμε προς ένα πολύ μεγάλο γεγονός – τη σύνοδο κορυφής στο Καζάν. Αυτό, πράγματι, θα είναι το γεγονός της χρονιάς ως προς τη σημασία, την πολιτική απήχηση και τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Πολλές χώρες είναι προσκεκλημένες εκεί. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έχει προσκληθεί και αναμένεται στο Καζάν». – είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας στην εβδομάδα υψηλού επιπέδου της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Επομένως, νομίζω ότι για αυτόν [τον Γενικό Γραμματέα] θα είναι μια ενδιαφέρουσα επικοινωνία επί της ουσίας με έναν πολύ αισθητά κερδίζοντας πόλο εξουσίας στις διεθνείς σχέσεις». – πρόσθεσε ο Vershinin, σύμφωνα με το TASS.
……………………………………………………………………………………………………………………..