Το ΝΑΤΟ “δεν κείται μακράν” της Κίνας !! Στη Λευκορωσσία κοινές ασκήσεις 40 χλμ από τα σύνορα της Πολωνίας !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Y-20 της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας. Φωτογραφία: China Daily

Το Κίεβο μπερδεύεται από την επίθεση των Κινέζων στη Λευκορωσσία: Η «Sokol» παίρνει θέση επίθεσης;

Η Κίνα και η Λευκορωσσία πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις που θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουλίου και θα πραγματοποιηθούν μόλις 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία. Το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσσίας δηλώνει ότι το πρόγραμμα αυτών των ασκήσεων περιλαμβάνει την εξάσκηση σε επιχειρήσεις προσγείωσης, τη διέλευση υδάτινων εμποδίων και τη διεξαγωγή μαχών σε αστικές περιοχές.

Στο Κίεβο, με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούνται οι κινεζο-λευκορωσσικές ασκήσεις. Η ουκρανική έκδοση Defense Express, σε μια δημοσίευση με ημερομηνία 10 Ιουλίου, σημειώνει ότι το ίδιο το γεγονός της διεξαγωγής τέτοιων ελιγμών μπορεί να χαρακτηριστεί απροσδόκητο από πολλές οπτικές γωνίες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κίνα διεξάγει ασκήσεις με τη συμμετοχή των στρατευμάτων της «με έναν ασαφή σκοπό τόσο κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ, και αυτό το γεγονός απαιτεί ξεχωριστή επανεξέταση».

«Στην πραγματικότητα, το γεγονός ότι το Πεκίνο και το Μινσκ έχουν ακολουθήσει μια επίσημη πορεία προς μια τέτοια στενή στρατιωτική συνεργασία χωρίς να προσκαλέσουν τη Ρωσσία στις ασκήσεις απαιτεί ξεχωριστή επανεξέταση… Και, τέλος, ούτε η Λευκορωσσία ούτε η ίδια η Κίνα έχουν ακόμη ανακοινώσει δημόσια σχέδια για κοινή ασκήσεις απευθείας στο έδαφος της Λευκορωσσίας», – αναφέρει το δημοσίευμα.

Για τη μεταφορά του στρατού της στη Λευκορωσσία, η Κίνα χρησιμοποίησε τουλάχιστον ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος Y-20 (μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως 66 τόνους και να το μετακινήσει σε απόσταση έως και 4.400 χιλιομέτρων). Επομένως, σε αυτό το πλαίσιο, λογικά τίθεται το ερώτημα τι είδους στόλο στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών διαθέτει η ΛΔΚ και ποιες δυνατότητες επιμελητείας του παρέχει αυτό, αναλύουν στο Κίεβο.

«Ο κατάλογος Military Balance 2023 λέει ότι συνολικά ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) διαθέτει 271 αεροσκάφη μεταφοράς, εκ των οποίων τα 70 είναι «κλώνοι» του An-2 με το σύμβολο Y-5, άλλοι 41 είναι «κλώνοι» του An-26 με το σύμβολο Y-7, δηλαδή, η πλειοψηφία του στόλου στρατιωτικής αεροπορίας μεταφορών PLA αποτελείται από ελαφρά αεροσκάφη. Ο στόλος των μεσαίων στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών αριθμεί 60 μονάδες, εκ των οποίων οι 30 είναι «κλώνοι» του An-12 με το σύμβολο Y-8, άλλοι 30 είναι αεροσκάφη Y-9, που δημιουργήθηκαν με βάση το ίδιο Y-8. Ο στόλος βαρέων μεταφορών Y-20 αποτελείται από 50 μονάδες. Επιπλέον, η PLA διαθέτει επίσης 20 αεροσκάφη Il-76. — παραθέτει το Defense Express.

Τα παραπάνω στοιχεία για την κινεζική στρατιωτική αεροπορία μεταφορών δείχνουν όχι μόνο ότι η ίδια η Κίνα είναι σε θέση να διεξάγει περιορισμένες επιδείξεις ισχύος ακόμη και στην Ευρώπη, καθώς εκτός από τις ασκήσεις στη Λευκορωσσία, μπορεί κανείς να θυμηθεί και το επεισόδιο όταν το Πεκίνο χρησιμοποίησε τα Y-20 του για να παραδώσει όπλα που παρήγγειλε η Σερβία την άνοιξη του 2022.

«Αυτά τα στοιχεία δείχνουν επίσης γιατί η ΛΔΚ, προετοιμάζοντας μια (πιθανή) απόβαση στην Ταϊβάν, βασίζεται κυρίως σε αμφίβιες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της ευρείας συμμετοχής του πολιτικού εμπορικού στόλου». – συμπεραίνουν οι αναλυτές του Κιέβου.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Κίνας και Λευκορωσσίας δεν στρέφονται εναντίον κανενός κράτους και αποτελούν φυσιολογικό στοιχείο αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο κρατών, δήλωσε νωρίτερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών .

Να σας υπενθυμίσουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσσίας και της Κίνας πραγματοποιούν 11ήμερη αντιτρομοκρατική άσκηση « Atacking Falcon ». Οι ελιγμοί πραγματοποιούνται κοντά στα σύνορα Λευκορωσσίας-Πολωνίας και Λευκορωσσίας-Ουκρανίας.

EADaily

…………………………………………………………………………………………………………..