Ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε στόχο της Κίνας και της Ρωσσίας την ήττα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γενς Στόλτενμπεργκ. Φωτογραφία: Alexander Shlamov / RIA Novosti

σ.σ. : Με τη δήλωση του, ο Στόλτενμπεργκ παραδέχεται, ότι στην Ουκρανία πολεμούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ !! Και είναι τόσο ηλίθια η επιμονή στο να κατηγορούν τους άλλους για στήριξη στη Ρωσσία, όταν 48 και πλέον κράτη της Δύσης πολεμούν κατά της Ρωσσίας, στο έδαφος της Ουκρανίας, μέχρι… τον τελευταίο Ουκρανό !!

Η υποστήριξη της Κίνας είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο CBS.

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία δείχνει πόσο στενά συνδεδεμένες είναι η Ρωσσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν. Η Κίνα είναι ο κύριος καταλύτης για τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Πρόεδρος Xi [ Jinping ] και Πρόεδρος [ Vladimir ] Putin , όλοι θέλουν το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες να αποτύχουν στην Ουκρανία». – αυτός είπε.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, η επιτυχία της Ρωσσίας στην Ουκρανία θα «ενθάρρυνε» την Κίνα στην Ασία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για να λύσουν τα προβλήματα με την Κίνα, γιατί αν και οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ισχυρές και αντιπροσωπεύουν το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ, μαζί με τους συμμάχους τους στο μπλοκ είναι ήδη το 50% της «παγκόσμιας οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης ,” αυτός εξήγησε.

Το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ σχεδιάζει να επικρίνει την Κίνα για τη στήριξη της Ρωσσίας στις ενέργειές της στην Ουκρανία, ανέφερε προηγουμένως η Wall Street Journal (WSJ), επικαλούμενη διπλωμάτες της συμμαχίας. Η σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου.

Η δημοσίευση σημείωσε ότι το μπλοκ εξέφρασε για πρώτη φορά ανησυχία για τον αυξανόμενο ρόλο της Κίνας στα τέλη του 2019 και το 2022, η Κίνα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ λόγω του γεγονότος ότι οι φιλοδοξίες και οι πολιτικές του «προκαλούν» τις αξίες. συμφέροντα και ασφάλεια των μελών του μπλοκ. Μεταξύ των επικίνδυνων ενεργειών ήταν η συσσώρευση στρατιωτικής ισχύος από τον Πεκ, η χρήση οικονομικού εξαναγκασμού και μια στρατηγική εταιρική σχέση με τη Μόσχα. Το τελευταίο θέμα έγινε ακόμη πιο προβληματικό μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι η συμμαχία «συμμορφώνεται με τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και δημιουργεί αντιπαράθεση μπλοκ, η οποία αποτελεί πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο». Το Πεκίνο σημείωσε ότι προσπαθούν να προωθήσουν τον διάλογο μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να σκεφτεί «για τον ρόλο του στην ουκρανική κρίση και να σταματήσει να μεταθέτει την ευθύνη στην Κίνα», θυμάται το RBC.

EADaily

…………………..

Σχετικά …

Στόλτενμπεργκ: «Οι παραδόσεις όπλων στο Κίεβο θα γίνουν υποχρεωτικές για τις χώρες του ΝΑΤΟ»

Οι Δυτικοί “πολεμούν απευθείαςτη Ρωσσία στην Ουκρανία, κατηγόρησε  ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι  στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αυτή είναι ιστορικά η “επιθετικότητα” της Ρωσσίας !! Ο μισός κόσμος της χρωστάει τη ζωή του και την μισούν γι’ αυτό !!

…………………………………………………………………………………………….