Υστερία στην ΕΕ για την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίκτορ Όρμπαν. Φωτογραφία: Martyn Wheatley/Keystone Press Agency/Global Look Press

«Η ΕΕ ουρλιάζει στους ουρανούς» – Βρυξέλλες Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι υστερικοί για την επίσκεψη του Όρμπαν στη Μόσχα

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, εξέδωσε έκτακτη δήλωση σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ορμπάν στη Μόσχα.

Ο Borrell δήλωσε:

«Ο Όρμπαν δεν έλαβε εντολή από το Συμβούλιο της ΕΕ να επισκεφθεί τη Μόσχα. Η θέση της ΕΕ αποκλείει τις επίσημες επαφές μεταξύ της ΕΕ και του Προέδρου Πούτιν . Έτσι, ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν εκπροσωπεί την ΕΕ σε καμία μορφή».

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν είναι λιγότερο υστερική από τον Μπορέλ :

«Ο Όρμπαν επισκέπτεται τη Μόσχα. Ο κατευνασμός δεν θα σταματήσει τον Πούτιν! Μόνο η ενότητα και η αποφασιστικότητα θα ανοίξουν το δρόμο για μια συνολική, δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία».

Ωστόσο, η Βουδαπέστη έχει ήδη δηλώσει ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα πραγματοποιείται αποκλειστικά στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ουγγαρίας και Ρωσσίας.

Η κοινωνική και πολιτική φιγούρα Oleg Tsarev σαρκάζει στο κανάλι του στο Telegram:

«Η ΕΕ ουρλιάζει στον ουρανό ότι ο Όρμπαν, ως Πρωθυπουργός της ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ, δεν εξουσιοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επισκεφθεί τη Μόσχα».

Η EADaily υπενθυμίζει ότι η Ουγγαρία είναι επί του παρόντος κράτος μέλος της ΕΕ που ασκεί εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024. Αυτό δεν συνεπάγεται καμία εξωτερική εκπροσώπηση της Ένωσης.

…………………………………………………………………………………………………………………