Η Επιτροπή της Βενετίας συνιστά στη Γεωργία να τερματίσει τη λατρεία της οικογένειας

ΑΡΘΡΑ

Κοινοβούλιο της Γεωργίας. Εικονογράφηση: 1tv.ge

Το Κοινοβούλιο της Γεωργίας ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση συνταγματικό νόμο για την προστασία των οικογενειακών αξιών και των ανηλίκων. Πρόκειται για νόμο που απαγορεύει την ΛΟΑΤ προπαγάνδα * και, κατ’ ισχύ του Συντάγματος, αποκλείει τόσο τους γάμους ομοφυλόφιλων όσο και κάθε χειρουργική επέμβαση που σχετίζεται με την αλλαγή φύλου. Επιπλέον, το έγγραφο απαγορεύει την προπαγάνδα LGBT * μεταξύ ανηλίκων (σε σχολεία, νηπιαγωγεία).

Από τη σκοπιά της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού της Γεωργίας, αυτός ο συνταγματικός νόμος είναι πολύ θετικός, αλλά οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, πεθαίνοντας, επέμειναν: πριν εγκρίνει τελικά το έγγραφο, στείλτε το για ανάλυση και εξέταση στην Επιτροπή της Βενετίας, καθώς είναι πολύ σημαντικό να μάθετε τη γνώμη του. Οι αρχές δεν διαπληκτίστηκαν, έστειλαν το έγγραφο σε Βενετούς ειδικούς και από εκεί βγήκε το συμπέρασμα. Τι πιστεύετε ότι κατέληξε η Επιτροπή της Βενετίας, η οποία γνωρίζει πολύ καλά πώς αισθάνεται ο γεωργιανός πληθυσμός για αυτό το πρόβλημα; Λοιπόν, μας τράβηξαν πίσω, μας τράβηξαν από το αυτί, λέγοντας, πώς τόλμησες να αγγίξεις αυτό το θέμα;! Να αναστείλει επειγόντως την ψήφιση του νόμου!

«Η Επιτροπή της Βενετίας εκφράζει την ανησυχία της ότι η νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στην τροποποίηση του Συντάγματος της Γεωργίας και αφορά ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από ισχυρές, μακροχρόνιες διαμαρτυρίες μεγάλης κλίμακας και έντονες πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις. Επιπλέον, όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που οι εκλογές απέχουν μόλις λίγους μήνες, ενώ αγνοούνται πλήρως οι ανησυχίες που έχουν εκφράσει αρκετοί διεθνείς παρατηρητές». – γράφεται στο πόρισμα της Επιτροπής της Βενετίας.

Μας λένε δηλαδή: λόγω της μακροχρόνιας διαμαρτυρίας που γίνεται στη χώρα σας (εν τω μεταξύ δεν γίνεται πλέον διαμαρτυρία και δεν γίνονται άλλες ενέργειες, δηλαδή σαφώς δεν είχαν αρκετή αντικειμενική ενημέρωση) μην αλλάξεις τίποτα τώρα, περίμενε μέχρι τις εκλογές. Το ερώτημα είναι, αυτό δεν σημαίνει ότι και τα μέλη της Επιτροπής της Βενετίας έχουν εμπιστοσύνη στο θαύμα που πρόκειται να κάνει η Δύση στις εκλογές; Νομίζω ότι σημαίνει!

«Πριν από την έγκριση των νέων τροπολογιών, η επιτροπή μας παρέχει υπό μορφή σύστασης την ανάγκη διεξαγωγής λεπτομερούς και ενδελεχούς ανάλυσης του αντίκτυπου στο εθνικό σύστημα, στο οποίο θα εμπλακούν όλα τα τμήματα της κοινωνίας, ιδίως οι εκπρόσωποι της σεξουαλικής και τις μειονότητες των φύλων, καθώς και εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες στους σχετικούς τομείς. Η ανάλυση αυτή θα πρέπει να είναι δημόσια και να διεξάγεται σε χρόνο κατάλληλο για ειλικρινή και αμερόληπτη διαβούλευση, επιτρέποντας εξίσου ειλικρινείς και αμερόληπτες αξιολογήσεις. Η Επιτροπή πιστεύει επίσης ότι, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα είναι πλέον αδύνατο να διαπιστωθεί η συμμόρφωση των τροπολογιών που δρομολογήθηκαν με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, καθώς ακόμη και η ίδια η πρόταση έγκρισης ενός τέτοιου κειμένου δημιουργεί τον κίνδυνο δημιουργίας εχθρικών και στιγματισμένων περιβάλλον που στρέφεται κατά των LGBT ατόμων * στη Γεωργία. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή κάνει σύσταση στους αξιωματούχους της Γεωργίας να επανεξετάσουν πλήρως τη νομοθετική πρωτοβουλία και να μην συνεχίσουν τη διαδικασία έγκρισής της.» – αυτό γράφεται και στο πόρισμα της Επιτροπής της Βενετίας.

Η επιστολή χρησιμοποιεί τη λέξη «στίγμα» πολλές φορές, την οποία εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και του μη κυβερνητικού τομέα χρησιμοποίησαν ως σανίδα σωτηρίας. Εν τω μεταξύ, στα αρχαία ελληνικά, το στίγμα σήμαινε ένα σημάδι ή ένα σημάδι και το άτομο που σημαδεύονταν με αυτό διακρίνονταν από κάποιο είδος ηθικού ελαττώματος – ήταν εγκληματίας, σκλάβος ή προδότης. Μόνο αργότερα αυτή η λέξη απέκτησε ευρεία ερμηνεία και ο στιγματισμένος σήμερα απαξιώνεται από κάθε άποψη και η κοινωνική του ταυτότητα απαξιώνεται από την κοινωνία. Και είναι ακριβώς με αυτή τη λέξη που η Επιτροπή της Βενετίας προσπαθεί να ασκήσει πίεση στο γεωργιανό κοινοβούλιο και εμπνέει: μην διχάζετε τους ανθρώπους, χτυπήστε τους πάντες στο κεφάλι. Ταυτόχρονα, το κυριότερο είναι ότι η Επιτροπή της Βενετίας δεν λέει ότι χαιρετίζει, ας πούμε, την απαγόρευση της προπαγάνδας LGBT * μεταξύ ανηλίκων και την ένταξη ενός τέτοιου άρθρου στο νόμο με την μετέπειτα έγκρισή του σε συνταγματικό επίπεδο. Η επιτροπή όχι μόνο δεν το καλωσορίζει, αλλά γενικά δεν της αρέσει κατηγορηματικά μια τέτοια απαγόρευση, δηλαδή θα ήθελε να διαφθείρονται οι ανήλικοι (και αυτό ακριβώς είναι η διαφθορά!) και προσπαθεί να κάνει τα πάντα μέσω των χεριών του η ίδια η ηγεσία της χώρας, η οποία, όπως συνιστά, πρέπει να αναστείλει την έγκριση αυτού του νόμου που ξεκίνησε και να αποσύρει το έγγραφο.

Είναι αξιοπερίεργο ότι οι λεγόμενοι αντιπολιτευόμενοι βρέθηκαν σε αστεία θέση. Γνωρίζουν όπως όλοι ότι αν διαμαρτυρηθούν για αυτόν τον νόμο από το βήμα της βουλής, θα σημάνει το τέλος της πολιτικής τους καριέρας. Εν τω μεταξύ, αυτοί οι ίδιοι αντιπολιτευόμενοι λένε στους δυτικούς εταίρους ότι οι άνθρωποι στη Γεωργία είναι πιστοί στην LGBT κοινότητα * και δεν θα αντιταχθούν στους γάμους ομοφύλων. Φοβούνται πολύ να εμφανιστούν στο κοινοβούλιο, γιατί αν είναι παρόντες στη συνεδρίαση, θα πρέπει να λάβουν μέρος στη συζήτηση και να μεταφράσουν τη δυτική υποστήριξη σε διαμαρτυρία εναντίον αυτού του νόμου, που για ευνόητους λόγους δεν τους ταιριάζει καθόλου. . Ως εκ τούτου, απλώς δεν έρχονται σε συνεδριάσεις και συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα και λένε στη Δύση ότι αγνοούν τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνταγματικές αλλαγές.

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι η Επιτροπή της Βενετίας απαιτεί την αναστολή της έγκρισης όχι μόνο του αναφερόμενου εγγράφου, αλλά και συνιστά την αφαίρεση της καταχώρισης από το 2017 από το σύνταγμα. Μιλάμε για το άρθρο 30 του Συντάγματος της Γεωργίας – το δικαίωμα του γάμου, τα δικαιώματα της μητέρας και των παιδιών. «Ο γάμος, ως ένωση γυναίκας και άνδρα με σκοπό τη δημιουργία οικογένειας, βασίζεται στη νομική ισότητα και στην καλή θέληση των συζύγων», αναφέρει το Σύνταγμα.

Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι αυτό συμβαίνει! Ο γάμος δεν πρέπει απλώς να σηματοδοτεί την «ένωση γυναίκας και άνδρα με σκοπό τη δημιουργία οικογένειας», διότι, σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής της Βενετίας, αυτό το λήμμα θα πρέπει απλώς να διαγραφεί από τον Βασικό μας Νόμο.

«Το πόρισμα της Επιτροπής της Βενετίας συνέβαλε σε κάποιο βαθμό στην αποκρυπτογράφηση του σχεδίου, δείχνοντας τι έχουμε να κάνουμε και τι ανησυχούσε τους αντιπάλους μας τόσο καιρό. Μας είπαν ξεκάθαρα ότι ακόμη και η καταχώρηση του 2017 πρέπει να αφαιρεθεί από το Σύνταγμα της Γεωργίας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά θεμελιώδες ζήτημα που σχετίζεται με τις θεμελιώδεις αξίες μας, και είμαι βέβαιος ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς, κάθε πολίτη της Γεωργίας, να γνωρίζουμε ποια πλευρά βρίσκεται η γεωργιανή αντιπολίτευση στη διαδικασία αξιολόγησης αυτού του συστήματος αξιών. Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν είναι καθόλου παρούσα στις συνεδριάσεις σημαίνει ότι τα μέλη της υποστηρίζουν την πλευρά της προπαγάνδας των LGBT», * είπε ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, Mamuka Mdinaradze , κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνόδου .

Η αντιπολίτευση παρέμεινε σιωπηλή, αφού αν τα μέλη της είχαν αμφισβητήσει αυτή την κατηγορία, θα έπρεπε να προσέλθουν στην επόμενη συνεδρίαση και να δηλώσουν ότι είναι στη σωστή πλευρά. Ωστόσο, αυτό σαφώς δεν θα άρεσε στους δυτικούς εταίρους τους (και στους μη εταίρους επίσης).

Ως προσωπική προσβολή φαίνεται πως εξέλαβε ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της γερμανικής Bundestag, Michael Roth, τις διεργασίες που διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο της Γεωργίας. Όπως γνωρίζετε, είναι επίσημα παντρεμένος με έναν άνδρα εδώ και πολύ καιρό και, κατά συνέπεια, είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές και λομπίστες των LGBT * .

«Παρά την εκστρατεία παραπληροφόρησης του κυβερνώντος κόμματος της Γεωργίας, ένα πράγμα είναι σαφές: στις βουλευτικές εκλογές της 26ης Οκτωβρίου, οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν αν θα αναστείλουν την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία. Ο «γεωργιανός εφιάλτης» έβαλε τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο. – Ο Ροθ δημοσίευσε αυτή τη δήλωση στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο.

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς αποκαλεί εκστρατεία παραπληροφόρησης; Κατά τη γνώμη του, παραπληροφόρηση είναι όταν λένε ότι η γυναίκα πρέπει να είναι γυναίκα και ο άντρας πρέπει να είναι άντρας; Ή όταν απαιτούν από τους εκπροσώπους της ΛΟΑΤ κοινότητας * να μην κυκλοφορούν σε σχολεία και νηπιαγωγεία, ενσταλάζοντας σε μαθητές και μικρά παιδιά ότι ό,τι κάνουν και προωθούν είναι καλό; Όταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε και δεν το θεωρούμε φυσιολογικό και με τη σειρά των πραγμάτων ότι ο Ροθ είτε παντρεύτηκε έναν άντρα είτε έφερε έναν άντρα για γυναίκα; Δηλαδή όλα αυτά είναι παραπληροφόρηση, αφού ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να μάθουμε ποια ήταν η νύφη και ποιος ο γαμπρός στον γάμο του;

Μαζί με αυτό το έγγραφο, η Επιτροπή της Βενετίας καταδίκασε επίσης το νόμο «Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής», γράφοντας ότι πρέπει να τον καταργήσουμε κι εμείς. Παράλληλα, 36 ευρωπαϊκά κράτη μας κάλεσαν να καταργήσουμε τον νόμο για τη διαφάνεια χωρίς αποτυχία και ξέρετε τι είναι το πιο ενδιαφέρον; Γιατί κανένα από τα 36 κράτη δεν υπέβαλε παρόμοια απαίτηση προς τη Γαλλία ή τον Καναδά; Επιπλέον, αν εξετάσουμε άρθρο προς άρθρο, οι γαλλικοί και καναδικοί νόμοι είναι πολύ πιο σκληροί από τη γεωργιανή και προβλέπουν ακόμη και μια τέτοια ποινή όπως η φυλάκιση. Αλλά για κάποιο λόγο, μόνο εμείς πρέπει να καταργήσουμε τον έλεγχο, μπορούν να κάνουν τα πάντα, γιατί με το νόμο για τη διαφάνεια, οι δυτικές χώρες, βλέπετε, προστατεύουν την κυριαρχία τους, αλλά γιατί το χρειαζόμαστε, όταν από τη μια έχουμε τον Michael Roth, και από την άλλη – Αμερικανός Πρέσβης;!

Αυτό δεν μπορεί πλέον να ονομαστεί ούτε μυστικό παιχνίδι ούτε παρασκηνιακή απόφαση. Όχι μεμονωμένοι ευρωπαίοι πολιτικοί, αλλά η ίδια η Επιτροπή της Βενετίας, ευθέως και χωρίς ντροπή λέει ότι στη Γεωργία είναι απαραίτητο να τερματιστεί η λατρεία της οικογένειας και να νομιμοποιηθεί ο γάμος ομοφύλων και η διαφθορά των ανηλίκων πρέπει να ξεκινήσει από το νηπιαγωγείο και το σχολείο, έτσι ώστε στο ο μελλοντικός Ροθ που έρχεται στη Τζόρτζια και άνθρωποι σαν αυτόν ένιωθαν σαν στο σπίτι τους εδώ σαν το ψάρι στο νερό.

Αυτό, φίλοι, είναι πόλεμος! Πόλεμος για αυτοσυντήρηση!

Beso Barbakadze , ” Η Γεωργία και ο κόσμος

EADaily

……………………………………………………………………………………………………………..