Ερντογάν εδώ, Ερντογάν εκεί: ο Τούρκος ηγέτης θα «περικλείσει» την Αστάνα, τη Σούσα και την Ουάσιγκτον

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία: Filip Singer/ΕΠΑ-ΕΦΕ

Η άτυπη σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (OTS) θα πραγματοποιηθεί στη Σούσα του Αζερμπαϊτζάν στις 5-6 Ιουλίου, ανέφερε σήμερα, 1 Ιουλίου, η οργανωτική επιτροπή της συνόδου κορυφής.

Ανακοινώθηκε επίσης το κύριο θέμα του προγράμματος της εκδήλωσης στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Καραμπάχ: «Δίκτυο μεταφορών και οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής».

Στην επικείμενη συνάντηση, υπό την προεδρία του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, αναμένεται να συμμετάσχουν οι αρχηγοί του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Τουρκίας και του Ουζμπεκιστάν. Επιπλέον, οι αρχηγοί των κρατών μελών του οργανισμού θα λάβουν μέρος στη σύνοδο ως παρατηρητές, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της UTC.

Όπως αναφέρει η EADaily , ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αστάνα τις επόμενες ημέρες, όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (3-4 Ιουλίου) και αναμένεται να έχει διαπραγματεύσεις με τον αρχηγό του ρωσσικού κράτους Βλαντιμίρ Πούτιν . Στη συνέχεια, ο Τούρκος ηγέτης θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής της UTC στο Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον (9-11 Ιουλίου).

EADaily

σ.σ. : Θα μπορούσε, αν υπήρχαν Έλληνες ηγέτες… λέμε τώρα, να είχε δημιουργηθεί η ‘”Ενωση Ελληνικών Κρατών (Ελλάς – Κύπρος) και Ελληνικών Πόλεων της Υφηλίου” …

………………………………………………………………………………………………………………….