WikiLeaks. Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

WikiLeaks [ Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος. Έφυγε από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Belmarsh το πρωί της 24ης Ιουνίου, αφού πέρασε 1901 ημέρες εκεί. Του επιβλήθηκε εγγύηση από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου και αφέθηκε ελεύθερος στο αεροδρόμιο Στάνστεντ το απόγευμα, όπου επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο και αναχώρησε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας εκστρατείας που κάλυψε τους οργανωτές της βάσης, τους αγωνιστές για την ελευθερία του Τύπου, τους νομοθέτες και τους ηγέτες από όλο το πολιτικό φάσμα, μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτό δημιούργησε τον χώρο για μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που οδήγησε σε μια συμφωνία που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επίσημα. Θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό.

Μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια σε ένα κελί 2×3 μέτρων, απομονωμένος 23 ώρες την ημέρα, σύντομα θα ξανασμίξει με τη σύζυγό του Στέλλα Ασάνζ και τα παιδιά τους, που γνωρίζουν τον πατέρα τους μόνο πίσω από τα κάγκελα.

Το WikiLeaks δημοσίευσε πρωτοποριακές ιστορίες κυβερνητικής διαφθοράς και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεωρώντας τους ισχυρούς υπεύθυνους για τις πράξεις τους. Ως αρχισυντάκτης, ο Τζούλιαν πλήρωσε σκληρά για αυτές τις αρχές και για το δικαίωμα του λαού να γνωρίζει.

Καθώς επιστρέφει στην Αυστραλία, ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας, πολέμησαν για εμάς και παρέμειναν απόλυτα αφοσιωμένοι στον αγώνα για την ελευθερία του.

Η ελευθερία του Τζούλιαν είναι η ελευθερία μας. ]

Avgerinos Thanassis [ Mέρα γιορτής σήμερα! Ο #Assange είναι ελεύθερος! #USA και #Britain είναι φανερό πως κάνουν πίσω και προσπαθούν να διασώσουν το όποιο γόητρο είχαν, αν είχαν, επί του θέματος. Δεν τόλμησαν να συνεχίσουν την ιστορία με την απέλαση και τη δίκη ενός παγκόσμιου ήρωα σε αμερικανικό έδαφος και μάλιστα παραμονές του show-παραμύθας που λέγεται αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Επομένως πάνε με κατεβασμένα τα μούτρα σε έναν αποδεκτό από όλους συμβιβασμό με μερική αποδοχή ενοχής από τον κατηγορούμενο και γρήγορη επικείμενη απελευθέρωσή του από όλα τα δικαστικά δεσμά. Χρειάστηκε να πληρώσει 12 χρόνια από τη ζωή του ως τίμημα για τις αποκαλύψεις των εγκλημάτων των #USA στο #Iraq και τη δημιουργία των

, που τόσες αλήθειες αποκάλυψαν. Για τα εγκλήματα αυτά δεν στήθηκαν #Buchashow|s για να περιδιαβαίνουν οι ξένοι ηγέτες και να συγκινούνται κατά παραγγελία, δεν υπήρξε καμία δίωξη “επιφανών” πολιτικών ηγετών, δεν υπήρξαν κυρώσεις εναντίον συνενόχων, δεν κρίθηκαν καν συνένοχοι όλοι οι πολίτες των #ΗΠΑ γιατί δεν ανέτρεψαν τη μιλιταριστική – ιμπεριαλιστική κυβέρνησή τους ώστε να τους τιμωρήσουμε απαγορεύοντας πτήσεις και μετακινήσεις και συναυλίες και παραστάσεις κ.ο.κ. Οι πολλοί τάχα μου αρμόδιοι, ακόμη και “αριστερούληδες”, που μπορεί και να θριαμβολογούν σήμερα, προσπαθούσαν συνήθως να προσπεράσουν τα ενοχλητικά ερωτήματα και να τελειώνουν με μια σωστική ανούσια γενικότητα. Επαναστάτες της φακής στο πλευρό ενός τύπου, που θυσίασε την υγεία, την ελευθερία, την οικογενειακή του γαλήνη. Ακόμη και από κάποιους δημοσιογράφους ακούγαμε ότι ο Τζούλιαν δεν είναι ακριβώς δημοσιογράφος (με τα μούτρα τους τον συνέκριναν;), ότι ήταν “κακό παιδί”, αφού συνεργάστηκε με το δίκτυο #RussiaToday

, που μάλιστα έχουν σήμερα απαγορεύσει πρώτοι οι μεγαλοδημοκράτες των Βρυξελλών, πριν ο #Putin κλείσει τα δικά τους φιλοδυτικά ΜΜΕ της #Russia. Πάμε για νέες νίκες λοιπόν, με όποιο κόστος, η αλήθεια δεν φυλακίζεται! ]

Ο Τζούλιαν Ασάνζ επιβιβάζεται σε πτήση στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου στις 17:00 (BST) τη Δευτέρα 24 Ιουνίου. Αυτό είναι για όλους όσους εργάστηκαν για την ελευθερία του: ευχαριστώ.

……………………………………………………………………………………………………………..