Μια 20χρονη Γερμανίδα καταδικάστηκε για προσβολή μετανάστη βιαστή που παρέμεινε ελεύθερος !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίκη στη Γερμανία μιας ομάδας βιαστών. Εικονογράφηση: welt.de

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Αμβούργου καταδίκασε μια 20χρονη σε κράτηση για «προσβολές και απειλές» κατά του μετανάστη βιαστή της, ο οποίος, σε αντίθεση με την κοπέλα, είχε προηγουμένως καταδικαστεί σε αναστολή για το έγκλημα, ανέφερε η εφημερίδα Welt.

Το «θύμα» αναγνωρίστηκε ως ένας άνδρας που, μαζί με μια ομάδα συνεργών, βίασαν επανειλημμένα ένα ανήλικο κορίτσι που ήταν βαριά μεθυσμένο σε πάρκο της πόλης του Αμβούργου το 2020. Από τους έντεκα συμμετέχοντες στον ομαδικό βιασμό, η αστυνομία απελευθέρωσε έναν ύποπτο αμέσως μετά τη σύλληψη λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, δέκα ακόμη νεαροί ενεπλάκησαν στην υπόθεση υψηλού προφίλ. Ωστόσο, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ένα δικαστήριο του Αμβούργου εξέδωσε μια ετυμηγορία στην οποία οκτώ άνδρες έλαβαν ποινές με αναστολή επειδή ήταν ανήλικοι τη στιγμή του εγκλήματος και ένας άλλος συμμετέχων στον βιασμό αθωώθηκε. Μόνο ένας κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και εννέα μήνες.

Όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης, μόνο πέντε από τους δέκα κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του νεαρού άνδρα που αθωώθηκε, είναι Γερμανοί πολίτες, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στον μαζικό βιασμό είναι από τη Συρία, το Μαυροβούνιο, το Κουβέιτ, το Αφγανιστάν και την Αρμενία.

Το αποτέλεσμα της δίκης προκάλεσε ευρεία δημόσια κατακραυγή. Μια ομάδα ενεργών κατοίκων του Αμβούργου αναγνώρισε τους αριθμούς τηλεφώνου των υπολοίπων συμμετεχόντων στον βιασμό και τους διένειμε στα κοινωνικά δίκτυα. Ο αριθμός ενός από τους βιαστές ανακαλύφθηκε επίσης από μια 20χρονη κοπέλα που έγραψε στον νεαρό και τον αποκάλεσε «άτιμο γουρούνι», «βιαστή» και «αηδιαστικό φρικιό». Ο κάτοικος του Αμβούργου υποσχέθηκε επίσης στον άνδρα ότι «δεν θα μπορούσε να πάει πουθενά» για να «μην τον χτυπήσουν». Όπως έκρινε στη συνέχεια το δικαστήριο, τέτοιες «απειλές και προσβολές» έγιναν επιτακτικό επιχείρημα για τη σύλληψη του κοριτσιού: την περασμένη Τρίτη, το Επαρχιακό Δικαστήριο του Αμβούργου καταδίκασε το κορίτσι σε κράτηση για περίοδο δύο ημερών.

«Αυτό σημαίνει ότι θα περάσει περισσότερο χρόνο πίσω από τα κάγκελα από έναν νεαρό άνδρα που συμμετείχε σε βιασμό και καταδικάστηκε σε αναστολή». — σημείωσε η δημοσίευση, προσθέτοντας ότι το κορίτσι μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Όπως υπενθυμίζουν τα ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της δίκης μιας ομάδας νεαρών βιαστών, κανένας από τους νεαρούς στο εδώλιο δεν εξέφρασε «μια λέξη λύπης». Σύμφωνα με έναν ειδικό, οι επιεικείς ποινές με αναστολή που επιβάλλονται σε παραβάτες είναι «κοινή νομική πρακτική» για τέτοιες υποθέσεις που αφορούν ανηλίκους, καθώς το δικαστικό σύστημα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην «επανκοινωνικοποίηση» των παραβατών.

«Η φυλακή είναι μάλλον η εξαίρεση όταν πρόκειται για έναν ανήλικο ύποπτο», – δήλωσε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού TsDF.

EADaily

……………………………………………………………………………………………………………