Δρόμος προς τα εμπρός. Ένωση Πόλεων και Δήμων των Χωρών BRICS με πρωτοβουλία της Ρωσσίας

BRICS

Φωτογραφία: Angelo Moleele / unsplash.com

Οι BRICS είναι ο δρόμος προς τα εμπρός: γιατί ο εκπρόσωπος της Νότιας Αφρικής ήρθε στο φόρουμ στο Καζάν

Οι BRICS παρέχουν νέες ευκαιρίες στις συμμετέχουσες χώρες να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να χρησιμοποιήσουν η μια τους πόρους της άλλης. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας της Νότιας Αφρικής, ο δήμαρχος της περιοχής Limpopo, Lance Joel, στο περιθώριο του φόρουμ πόλεων BRICS+ που πραγματοποιείται στο Καζάν.

«Είναι σαφές ότι οι BRICS είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Νομίζω ότι όλοι οι συμμετέχοντες βλέπουν αυτές τις ευκαιρίες κυρίως από οικονομική άποψη – η οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ σημαντική για κάθε χώρα». – είπε ο Τζόελ στο Channel Five .

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νότιας Αφρικής, η χώρα του έχει σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων: δεν υπάρχει πού να τα αποθηκεύσει και δεν έχει καθιερωθεί η ανακύκλωση. Παράνομες χωματερές εμφανίζονται κατά μήκος δρόμων και σε κατοικημένες περιοχές. Ως εκ τούτου, στο BRICS+ International Cities Forum, η αντιπροσωπεία ενός αφρικανικού κράτους θέλει να μάθει πώς να ανακυκλώνει τα απόβλητα σε ηλεκτρική ενέργεια.

Οι ειδικοί από το Ταταρστάν έχουν κάτι να μοιραστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Πάνω από 1.700 κίτρινοι κάδοι έχουν ήδη τοποθετηθεί στις αυλές του Καζάν, στους οποίους μπορείτε να πετάξετε γυαλί, πλαστικό, χαρτί, οποιοδήποτε μέταλλο και τετρασυσκευασία. Χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία επίπλων δρόμου που εγκαθίστανται σε πάρκα και πλατείες της πόλης.

Η Ένωση Πόλεων και Δήμων των Χωρών BRICS+ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσσίας. Στο Καζάν στις 21 Ιουνίου, στο Διεθνές Φόρουμ Πόλεων των χωρών BRICS+, εκπρόσωποι από 20 χώρες συγκεντρώθηκαν και υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία αυτής της ένωσης.

EADaily

…………………………………………………………………………………………