Πούτιν & Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν αμυντική συμφωνία. Αμοιβαία βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης !

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βλαντιμίρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν. Φωτογραφία: Ιστοσελίδα του Κρεμλίνου

Πούτιν: Η συμφωνία με τη ΛΔΚ προβλέπει βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης

Η Συνθήκη για τη Συνολική Στρατηγική Εταιρική Σχέση μεταξύ της Ρωσσικής Ομοσπονδίας και της ΛΔΚ προβλέπει την παροχή αμοιβαίας βοήθειας σε περίπτωση επίθεσης εναντίον ενός από τους συμμετέχοντες. Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις το ανακοίνωσε μετά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και την υπογραφή ενός εγγράφου.

«Η συμφωνία συνολικής εταιρικής σχέσης που υπογράφηκε σήμερα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παροχή αμοιβαίας βοήθειας σε περίπτωση επίθεσης εναντίον ενός από τα μέρη αυτής της συμφωνίας». – είπε ο Πούτιν.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας επέστησε την προσοχή στις δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ σχετικά με την προμήθεια οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας, αεροσκαφών F16 και άλλων παρόμοιων όπλων και εξοπλισμού για πλήγμα ρωσσικού εδάφους.

«Αυτό δεν είναι απλώς μια δήλωση, αυτό συμβαίνει ήδη, και όλα αυτά είναι μια κατάφωρη παραβίαση των περιορισμών που έχουν αναλάβει οι δυτικές χώρες στο πλαίσιο διαφόρων ειδών διεθνών υποχρεώσεων». – τόνισε ο Πούτιν.

EADaily

……………….

…………………………………………………………………………………….