Ο Πούτιν επισκέπτεται το Βιετνάμ. Οικοδόμηση μιας νέας ευρασιατικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία: kremlin.ru

Η Ρωσσία είναι ευγνώμων στο Βιετνάμ: Ο Πούτιν κατευθύνεται στο Ανόι για συνομιλίες με το Κουαρτέτο

Η Ρωσσία είναι ευγνώμων στο Βιετνάμ για την ισορροπημένη θέση της στην ουκρανική κρίση. Αυτό δήλωσε ο Ρώσσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε άρθρο του για την εφημερίδα Nhandan, που χρονολογείται να συμπέσει με την κρατική επίσκεψή του στο Βιετνάμ στις 19-20 Ιουνίου.

«Ευχαριστούμε τους Βιετναμέζους φίλους μας για την ισορροπημένη θέση τους σχετικά με την ουκρανική κρίση και εκφράζουμε την επιθυμία μας να βοηθήσουμε στην εξεύρεση πρακτικών τρόπων επίλυσης της κρίσης με ειρηνικά μέσα. Όλα αυτά συνάδουν πλήρως με το πνεύμα και τη φύση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας». – λέει το άρθρο.

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι η Ρωσσία και το Βιετνάμ έχουν παρόμοιες εκτιμήσεις για την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. «Το Βιετνάμ μοιράζεται απόψεις για την οικοδόμηση μιας νέας ευρασιατικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας – ισότιμη, αδιαίρετη, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις», τόνισε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας θα έχει συνομιλίες στο Ανόι και με τους τέσσερις ηγέτες του Βιετνάμ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βοηθός του αρχηγού του κράτους Γιούρι Ουσάκοφ . Ο Πούτιν θα φτάσει στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ αργά σήμερα, το κύριο πρόγραμμα είναι προγραμματισμένο για τις 20 Ιουνίου.

EADaily

…………………..

Σχετικά …

Πούτιν: Ήρθε η ώρα να περιορίσουμε την παρουσία των ΗΠΑ στην ευρασιατική περιοχή

…………………………………………………………………………………….