Ρωσσία: «Πιο περίπλοκες και σκληρές» για την Ουκρανία οι επόμενες προϋποθέσεις ειρηνευτικής συμφωνίας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ναρίσκιν. Φωτογραφία: Alexander Shcherbak / TASS

Ο Ναρίσκιν ανακοίνωσε το επόμενο βήμα της Ρωσσίας εάν το Κίεβο αρνηθεί τις προτάσεις του Πούτιν

Οι επόμενες προϋποθέσεις για τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία, εάν το καθεστώς του Κιέβου αρνηθεί την πρόταση που υπέβαλε ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, θα είναι «πιο περίπλοκες και σκληρές», δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν, διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσική Ομοσπονδία.

«Οι επόμενες συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη και να υπογραφεί κάποιου είδους ειρηνευτική συμφωνία θα είναι πιο περίπλοκες και σκληρότερες για την Ουκρανία». – σημείωσε ο Ναρίσκιν σε συνέντευξή του στο TASS, απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί στην Ουκρανία εάν απορριφθεί η νέα ειρηνευτική πρόταση.

Όπως αναφέρθηκε, ο Πούτιν υπέβαλε νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, προβλέποντας την αναγνώριση του καθεστώτος της Κριμαίας, των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, των περιοχών Ζαπορόζιε και Χερσώνας ως περιοχών της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, την εδραίωση του αδέσμευτου και απαλλαγμένου από πυρηνικά καθεστώτος της Ουκρανίας, η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζικοποίησή της και η κατάργηση των αντιρωσσικών κυρώσεων. Η πρωτοβουλία αυτή απορρίφθηκε στο Κίεβο.

ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………………..