Πούτιν: Ήρθε η ώρα να περιορίσουμε την παρουσία των ΗΠΑ στην ευρασιατική περιοχή

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία: Ιστοσελίδα του Κρεμλίνου

Οι εξωτερικές δυνάμεις πρέπει να περιορίσουν σταδιακά τη στρατιωτική τους παρουσία στην ευρασιατική περιοχή. Η Ρωσσία είναι έτοιμη να συζητήσει ένα νέο σύστημα ασφαλείας. Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα, 14 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει μια ευρεία συζήτηση για ένα νέο σύστημα διμερών και πολυμερών εγγυήσεων συλλογικής ασφάλειας στην Ευρασία. Ταυτόχρονα, στο μέλλον είναι απαραίτητο να εργαστούμε για τη σταδιακή κατάργηση της στρατιωτικής παρουσίας εξωτερικών δυνάμεων στην ευρασιατική περιοχή». – είπε ο Πούτιν.

Σημείωσε επίσης ότι όλες οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρήσουν την ιδιότητά τους ως παγκόσμιου ηγεμόνα με οποιοδήποτε κόστος οδηγούν τη χώρα σε υποβάθμιση.

«Οι συνεχείς προσπάθειες των φιλελεύθερων-παγκοσμιοποιητικών ελίτ που κυβερνούν εκεί (στις ΗΠΑ) σήμερα να διαδώσουν την ιδεολογία τους σε όλο τον κόσμο με κάθε μέσο, ​​να διατηρήσουν την αυτοκρατορική τους θέση, την κυριαρχία τους, απλώς εξαντλεί όλο και περισσότερο τη χώρα, την οδηγεί στην υποβάθμιση, και έρχεται σε σαφή σύγκρουση με τα γνήσια συμφέροντα του αμερικανικού λαού. Αν δεν υπήρχε αυτό το αδιέξοδο μονοπάτι, ο επιθετικός μεσσιανισμός, που εμπλέκεται στην πίστη στην επιλογή και την αποκλειστικότητα κάποιου, οι διεθνείς σχέσεις θα είχαν σταθεροποιηθεί εδώ και πολύ καιρό». – είπε ο Πούτιν.

ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………………..