Οι BRICS θα τερματίσουν το δολάριο ΗΠΑ με νόμισμα βασισμένο 40% σε χρυσό και 60% από τα νομίσματα των χωρών BRICS

BRICS ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

brics cryptocurrency coin token fake

Οι BRICS θα λανσάρουν αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να τερματίσουν το δολάριο ΗΠΑ

Η οικονομική συμμαχία BRICS πρόκειται να εφαρμόσει μια γεωπολιτική αλλαγή του παιχνιδιού, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει ένα αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να τερματίσει το δολάριο ΗΠΑ. Πράγματι, το μπλοκ συζητά επί του παρόντος την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο BRICS+, το οποίο θα μπορούσε να γίνει επίσημη πολιτική εντός του επόμενου έτους.

Με την ονομασία The Unit, το σύστημα πρόκειται να καταπολεμήσει τις αυξανόμενες προκλήσεις των ανησυχιών για τη γεωοικονομική χρηματοδότηση. Επιπλέον, το σύστημα πρόκειται να εφαρμόσει λύσεις διασυνοριακών πληρωμών καθώς και ένα νέο διεθνές νόμισμα που εφαρμόστηκε στο πλαίσιο της υποδομής BRICS.

Αποκεντρωμένο σύστημα χρηματοδότησης BRICS για να αμφισβητήσει το δολάριο ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, η οικονομική συμμαχία BRICS οδήγησε σε μια παγκόσμια στροφή προς την αποδολαριοποίηση. Σε απάντηση στον οπλισμό του νομίσματος από τη Δύση, πολλές χώρες στην παγκόσμια αγορά αναζητούν διαφοροποίηση. Στη συνέχεια, το μπλοκ πρόκειται να εφαρμόσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά αυτή την τροχιά.

Η οικονομική συμμαχία BRICS πρόκειται να ξεκινήσει ένα αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να τερματίσει το δολάριο ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Sputnik Global, το The Unit πρόκειται να αντιμετωπίσει μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γεωοικονομικές εξελίξεις. Επιπλέον, θα επιδιώξει να αλλάξει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται το διεθνές εμπόριο και οι συναλλαγές.

Το σύστημα επιδιώκει να προτείνει μια μονάδα συναλλαγών που θα εφαρμόζει ένα ολοκαίνουργιο διεθνές νόμισμα. Αυτό θα εκδίδεται αποκεντρωμένο και θα αναγνωρίζεται στα ρυθμιστικά πρότυπα σε εθνικό επίπεδο.

Το σύστημα έχει επίσης αναπτυχθεί για να ενσωματώνεται τόσο με τις παραδοσιακές τραπεζικές υποδομές όσο και με τις ανακαινισμένες ψηφιακές τραπεζικές μορφές. Επιπλέον, η έκθεση σημειώνει ότι η άμεση εστίασή της είναι «η άρση της άμεσης εξάρτησης από το νόμισμα άλλων εθνών. Στη συνέχεια, το νόμισμα θα αγκυροβοληθεί κατά 40% από τον χρυσό και ένα άλλο 60% από τα νομίσματα των χωρών BRICS.

Επιπλέον, η ανάπτυξη θα λειτουργούσε για να ενισχύσει πολλές από τις μεγαλύτερες προσπάθειες της συμμαχίας. Οι πρωτοβουλίες της για αποδολαριοποίηση θα υιοθετηθούν μέσω του συστήματος. Εν τω μεταξύ, θα εργαστεί για την εφαρμογή τοπικών νομισμάτων στο πλαίσιο της ανάπτυξής της.

Η Μονάδα επιδιώκει να γίνει πολιτική BRICS έως το 2025, η οποία θα επιταχύνει πολλά από τα συλλογικά νομισματικά σχέδια. Καθώς η σύνοδος κορυφής του 2024 θα παράσχει ορισμένες σημαντικές ανακοινώσεις, η ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος θα μπορούσε να παραδοθεί μέσω επίσημης αποκάλυψης.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………..