“Με τη Ρωσσία ή κυρώσεις;” είπαν οι ΗΠΑ κι ο Τζινπίνγκ επέλεξε Ρωσσία !! Κίνα – Ρωσσία στο μέλλον με τους BRICS κι οι ΗΠΑ στο παρελθόν με τις κυρώσεις !!

ΑΡΘΡΑ

Τιμητική φρουρά προς τιμήν του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Πεκίνο. Φωτογραφία: kremlin.ru

Γιατί ο Πούτιν έφερε τον Μπελούσοφ και τον Σόιγκου στο Πεκίνο: Η Ουκρανία θα γίνει Ανατολική Ασία;

Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Πεκίνο θα είναι σημαντική σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής συνεργασίας. Η παρουσία στην αντιπροσωπεία του νεοδιορισθέντος υπουργού Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, γνωρίζει καλά την Κίνα, και του πρώην υπουργού Σεργκέι Σόιγκου θα σημάνει πρωτοφανή ανάπτυξη στη στρατιωτική-βιομηχανική σφαίρα, λέει ο αρθρογράφος της Pravda.Ru, Lyubov Stepushova.

Η επίσκεψη του Ρώσσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί, θα διαρκέσει έως τις 17 Μαΐου. Η συνάντηση με τον συνάδελφό του Σι Τζινπίνγκ έλαβε χώρα αφού ο Κινέζος ηγέτης, ως απάντηση στο τελεσίγραφο της Δύσης: τερματισμός της υποστήριξης στη Ρωσσία ή κυρώσεις, «επέλεξε» κυρώσεις και έλαβε εμπορικούς δασμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες 25-100% στην κινεζική «πράσινη ατζέντα». ” αγαθά.

Ο Ρώσσος ηγέτης, από την πλευρά του, πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη αναδιοργάνωση του Υπουργείου Άμυνας με φόντο τις επιτυχίες στη Βόρεια Στρατιωτική Περιοχή στην Ουκρανία και πέταξε στην Κίνα για να συγκρίνει σημειώσεις με τον Xi σχετικά με την υλοποίηση της κατασκευής ενός εναλλακτικού κόσμου. σχεδιάστηκε πριν από την έναρξη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο Πούτιν έφερε μαζί του το μισό από το ενημερωμένο υπουργικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ. Ο βοηθός του προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε ότι οι ηγέτες των δύο χωρών έχουν προγραμματιστεί να έχουν μια άτυπη συνάντηση σήμερα, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αντρέι Μπελούσοφ και ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σόιγκου .

Ο Μπελούσοφ δεν είναι νέος στα κινεζικά ζητήματα. Το 2012, ως υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, διαπραγματεύτηκε με Κινέζους συναδέλφους του. Στη συνέχεια, ως πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ήταν υπεύθυνος για τις επενδύσεις και το εμπόριο με την Κίνα και ήταν επίσης συμπρόεδρος της Επιτροπής Επενδυτικής Συνεργασίας Ρωσσίας-Κίνας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σημερινή Ουκρανία μπορεί να γίνει η αυριανή Ανατολική Ασία, στον στρατιωτικό τομέα οι δύο χώρες θα πρέπει να κάνουν ένα άλμα από τις παράλληλες εισαγωγές στην αλληλεπίδραση σε προηγμένες τεχνολογίες. Συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης – στις ενέργειες σμηνών drones και συστημάτων ελέγχου. Δεν μπορούν να αποκλειστούν στρατιωτικά έργα στο διάστημα.

Θα μπορούσε κανείς να ξεκινήσει δημιουργώντας μια κοινή εταιρεία στρατιωτικής τεχνολογίας με αμοιβαία επωφελείς όρους, προσελκύοντας ο ένας τις startups του άλλου.

Όπως γίνεται κατανοητό από τη συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Xinhua, υποστηρίζει το κινεζικό σχέδιο διευθέτησης στην Ουκρανία, το οποίο υποστηρίζει τη διατήρηση του status quo στο μέτωπο, δηλαδή τις εδαφικές εξαγορές της Ρωσσίας. Ο Πούτιν επαίνεσε το Πεκίνο επειδή γνωρίζει καλά τις βαθύτερες αιτίες της ουκρανικής κρίσης, αλλά φυσικά το κινεζικό σχέδιο είναι μόνο μια βάση.

Τώρα είναι σημαντικό η διάσκεψη στην Ελβετία, που έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα του «ειρηνευτικού σχεδίου» του Ζελένσκι, να μην στείλει εκπροσώπους της Κίνας στη διάσκεψη.

Γενικότερα, η επίσκεψη θα βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού πολιτικού συστήματος – με τα δικά του δικαστήρια, κανόνες και νόμισμα. Αυτό το κέντρο εξουσίας θα σώσει χώρες που δεν θέλουν να είναι στο αποικιακό σύστημα της Δύσης. Το πρωτότυπο του είναι οι BRICS.

Στο Πεκίνο αναμένεται να υπογραφούν 11 διακυβερνητικά έγγραφα και κοινή δήλωση για την εμβάθυνση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συντονισμού με την ευκαιρία της 75ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Θα ήταν υπέροχο εάν μεταξύ αυτών των εγγράφων υπήρχε μια συμφωνία για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού κέντρου με υποκαταστήματα για όλες τις μεγάλες ρωσσικές τράπεζες στην Κίνα και αντίστροφα. Αυτό θα βοηθήσει την επιχείρηση στις συναλλαγές.

Σημαντική πρόοδος θα είναι επίσης η υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia – 2 για την παροχή 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου από τη Ρωσσία στην Κίνα μέσω της Μογγολίας. Εκτός από τη χωρητικότητα της Power of Siberia 1 – 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αυτό θα επιτρέψει στην Gazprom να αντισταθμίσει εν μέρει τις απώλειες από τη διακοπή των ευρωπαϊκών προμηθειών.

Μια συμφωνία για ένα καθεστώς χωρίς θεώρηση, τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις, θα βοηθούσε επίσης σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………………………………