ΕΚΤΑΚΤΟ !! Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίκο

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η αστυνομία στον τόπο της επίθεσης στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο - RIA Novosti, 1920, 15/05/2024
© Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα Η αστυνομία στο σημείο της επίθεσης στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε η τοπική δημοσίευση Pravda .
«Ο Ρόμπερτ Φίκο τραυματίστηκε μετά από μια κυβερνητική υποχώρηση. Ο δράστης πυροβόλησε πολλές φορές, συνελήφθη από την αστυνομία», αναφέρει η δημοσίευση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, που επικαλούνται μάρτυρες, το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο πολιτικός βγήκε στη δημοσιότητα, μετά τον πυροβολισμό έπεσε στο έδαφος. Τραυματίστηκε στην κοιλιακή κοιλότητα και στο στήθος.
Τώρα ο πρωθυπουργός μεταφέρεται με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα. Η κατάστασή του φέρεται να είναι σοβαρή.

Η εκτός έδρας συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στην πόλη Gandlova, η απόσταση από την Μπρατισλάβα είναι 190 χιλιόμετρα.

Ο Φίκο έχει μιλήσει επανειλημμένα κατά της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Σημείωσε επίσης ότι δεν υποστηρίζει την ένταξη αυτής της χώρας στο ΝΑΤΟ και θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας εάν εξεταστεί ένα τέτοιο θέμα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Σλοβακία ενδιαφέρεται για καλές σχέσεις με τη Ρωσσία και υποσχέθηκε να κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

………………………………………………………………………………………………………