Είναι καιρός οι BRICS ή το CSTO να δημιουργήσουν το αντί-ΝΑΤΟ _ γνώμη

ΑΡΘΡΑ

Οι ηγέτες των BRICS. Εικονογράφηση: commons.wikimedia.org

σ.σ. : Γράφαμε ειρωνικά τον Αύγουστο του 2023 ➡ [ Και πράγματι … η εχθρική Ρωσσία (ως ΕΣΣΔ τότε) , αμέσως με τη λήξη του Β’ Π.Π. , σχεδίαζε μια … ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ” ένα σχέδιο ξαφνικής επίθεσης της Αγγλίας, ΗΠΑ, Ναζιστικής Γερμανίας και Πολωνίας κατά της Ρωσσίας αμέσως μετά τη λήξη του Β’ Π.Π. !!! Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά και σύμφωνα με τα σημερινά γεγονότα, δεν ήταν η τελευταία, που η εχθρική Ρωσσία σχεδίαζε μια “αδιανόητη επιχείρηση” εναντίον της καλής Δύσης !!

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε το 1949 … ως “αμυντικός” >> επιθετικός σχηματισμός έναντι της ΕΣΣΔ >> ουσιαστικά της Ρωσσίας, που αντιδρώντας ίδρυσε, μαζί με τις τότε λεγόμενες “χώρες του ανατολικού μπλοκ” , το Σύμφωνο της Βαρσοβίας έξι (6) χρόνια ΜΕΤΑ, το 1955

Εδώ η ψεύτικη υπόσχεση της ύπουλης Ρωσσίας, ότι δεν θα επεκταθεί προς τα δυτικά, ούτε μία ίντσα !!

Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας διαλύθηκε, αλλά το ΝΑΤΟ έμεινε …

…………………

Είναι καιρός οι χώρες BRICS να δημιουργήσουν τη δική τους στρατιωτική οργάνωση – γνώμη

Γράφει ο Vladimir Ruzhansky

Στο πλαίσιο των συνεχών απειλών και εκκλήσεων για ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας, μήπως είναι καιρός οι χώρες BRICS να δημιουργήσουν τη δική τους στρατιωτική οργάνωση ικανή να λύνει διεθνή προβλήματα ασφάλειας; Κατά τη γνώμη μου, η ανάγκη για μια τέτοια στρατιωτική οργάνωση είχε καθυστερήσει πολύ.

Αν υπήρχε μια τέτοια οργάνωση πριν, δεν θα είχε γίνει γενοκτονία ούτε στην Παλαιστίνη ούτε στο Αρτσάχ. Και ο κόσμος θα φαινόταν εντελώς διαφορετικός σήμερα – πιο αξιόπιστος και ασφαλής.

Νομίζω ότι η ενότητα, πρώτα απ’ όλα, χωρών όπως η Ρωσσία, το Ιράν, η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Αλγερία, η Βραζιλία, η Βενεζουέλα και η ΛΔΚ ως εναλλακτική λύση στο ΝΑΤΟ θα επέτρεπε τη διασφάλιση μακροπρόθεσμης ειρήνης στον πλανήτη μας . Γιατί είναι ένα πράγμα όταν το ΝΑΤΟ μαζί, αν και μέσω των δορυφόρων και των οικονομικών βρώμικων τεχνασμάτων του, πολεμά χωριστά με τη Ρωσσία, την Κίνα και το Ιράν, και μια εντελώς διαφορετική κατάσταση προκύπτει εάν οι προαναφερθείσες χώρες, καθώς και η ΛΔΚ, η Αλγερία, η Βενεζουέλα, Η Νότια Αφρική και πέρα ​​από τη λίστα θα αντιμετωπίσει τη Δύση με ένα ενιαίο μέτωπο.

Πρέπει να υποθέσουμε ότι σε αυτήν την κατάσταση, ο κύριος Μακρόν, οι κύριοι Μπορέλ και άλλοι θα είναι πολύ πιο συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους. Αλίμονο, ακόμη και στην υπερφωτισμένη εποχή μας, η ευγένεια και η ειρήνη εξαρτώνται άμεσα από τη στρατιωτική ισχύ. Όσο περισσότερη έχετε αυτή τη δύναμη, τόσο πιο ευγενικά και ευγενικά θα επικοινωνούν μαζί σας οι εχθροί σας, ιδιαίτερα οι εχθροί σας.

Και τα προβλήματα της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας ή του Ιράν είναι κληρονομιά της εποχής της αποικιοκρατίας και χωρίς την ενότητα που συζητήθηκε παραπάνω, είναι απίθανο να επιλυθούν στο άμεσο μέλλον.

Λοιπόν, εάν η δημιουργία ενός τέτοιου στρατιωτικού οργανισμού στο πλαίσιο των BRICS δεν είναι ακόμη δυνατή, τότε ίσως προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο στο πλαίσιο του CSTO; Εδώ, όχι μόνο υπάρχει βάση, αλλά και επαρκής εμπειρία στον συντονισμό μάχης, για παράδειγμα, στο Καζακστάν.

Θα είναι αρκετό να επεκταθεί ο CSTO μέσω της συνεργασίας της Κίνας και του Ιράν σε αυτόν τον οργανισμό, και στο μέλλον – της ΛΔΚ, της Αλγερίας, της Νότιας Αφρικής και περαιτέρω στον κατάλογο.

Σίγουρα ένα τέτοιο διευρυμένο CSTO θα έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή στις διεθνείς υποθέσεις, και το πιο σημαντικό, την ικανότητα να σταματήσει αμέσως αιματηρές συγκρούσεις και γενοκτονίες όπως αυτές που συμβαίνουν τώρα στη Γάζα ή απειλούν την Αρμενία.

Άλλωστε, η Ρωσσία, η Κίνα και το Ιράν σήμερα έχουν εντελώς διαφορετικό καθεστώς από ό,τι πριν από 10 χρόνια. Σήμερα, αυτές οι τρεις χώρες είναι παγκόσμιες δυνάμεις που υποστηρίζουν έναν πολυπολικό κόσμο.

Και είναι επίσης προφανές ότι πολλοί στον κόσμο δεν είναι απλώς κουρασμένοι, αλλά έχουν βαρεθεί με το δυτικοκεντρικό μοντέλο του κόσμου.

Εκτός από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, υπάρχουν αρκετές χώρες και λαοί στον κόσμο με πολύ πιο αρχαία ιστορία και πολιτισμό. Και η ανάπτυξη του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος βοηθάει πολύ στο να ξεπεραστεί η υστέρηση στην επιστήμη και τη σύγχρονη παραγωγή. Νομίζω ότι η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα ειδικών, κυρίως από τη Ρωσσία, το Ιράν και την Κίνα, θα ωφελήσει καθεμία από αυτές τις χώρες.

Σε κάθε περίπτωση, το κενό που σχηματίστηκε στο σύστημα των διεθνών σχέσεων μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ πρέπει να καλυφθεί με νέο περιεχόμενο, και όχι μόνο εννοιολογικά, αλλά και οργανωτικά, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη των τραγωδιών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, καθώς και την ανάγκη ύπαρξης Βορειοδυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Ο πόλεμος σήμερα είναι ήδη στο έδαφος της Ρωσσίας – όχι μόνο στο Donbass ή στην περιοχή Zaporozhye. Το Μπέλγκοροντ, το Κουρσκ, ακόμη και η Μόσχα δέχονται πυρά.

Και αν κάποιος πιστεύει ότι αυτός ο πόλεμος είναι πρόβλημα αποκλειστικά για τη Ρωσσία, πλανάται βαθιά.

Κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιος θα είναι ο επόμενος. Πρέπει λοιπόν να ενωθούμε πριν να είναι πολύ αργά.

ΕΑdaily

………………..

Σχετικά …

75 χρόνια ΝΑΤΟ

Ρωσσία: Οι ασκήσεις Steadfast Defender 2024 επιστροφή του ΝΑΤΟ στον Ψυχρό Πόλεμο !!

Η επιθετικότητα της Ρωσσίας κατά του ΝΑΤΟ που αμύνεται. (vid) 35 χρόνια σε 40 δευτερόλεπτα…

R. F. Kennedy Jr. : (vid) Το 1991 υποσχεθήκαμε στους Ρώσσους αν φύγουν από τη Γερμανία, το ΝΑΤΟ δεν θα πάει ούτε μια ίντσα πιο πέρα !!

……………………………………………………………………………………………………………………………