Νίγηρας. Οι ρωσσικές δυνάμεις Wagner και οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στην ίδια βάση !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
[ Πιθανή κλιμάκωση μεταξύ Ρωσσίας και ΗΠΑ στον Νίγηρα. Οι ρωσσικές δυνάμεις Wagner έχουν εισέλθει τώρα στην αμερικανική βάση, η οποία αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 1000 Αμερικανούς στρατιώτες. Ο Νίγηρας διέταξε την απομάκρυνση όλων των αμερικανικών στρατευμάτων και έδωσε στη Ρωσσία τον έλεγχο της βάσης. ] Spetsnaℤ 007
…………
Πεντάγωνο: Οι ρωσσικές και οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στην ίδια βάση στον Νίγηρα
.
Οι ρωσσικές δυνάμεις και ο αμερικανικός στρατός παραμένουν στην ίδια βάση στον Νίγηρα έως ότου οι ΗΠΑ αποσύρουν το σώμα τους από αυτή την αφρικανική χώρα, δήλωσε το Πεντάγωνο στο RIA Novosti.
«Οι ρωσσικές δυνάμεις έφτασαν στην αεροπορική βάση 101 πριν από αρκετές εβδομάδες <…> Οι Ρώσοι στεγάζονται σε ένα ξεχωριστό συγκρότημα και δεν έχουν πρόσβαση στον στρατό, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των ΗΠΑ», δήλωσε στο πρακτορείο ένας αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο πρόσθεσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα και εύλογα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των αμερικανικών δυνάμεων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σημείωσε επίσης ότι οι δυνάμεις σταθμεύουν στην αεροπορική βάση 101 της Πολεμικής Αεροπορίας του Νίγηρα – κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Νίγηρα, Νιαμέι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε προηγουμένως τα σχέδια της Ουάσιγκτον να ξεκινήσει διάλογο με τις αρχές του Νίγηρα σχετικά με την απόσυρση των στρατευμάτων από τη χώρα αυτή. Αναφέρθηκε ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων συζητήσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των νέων αρχών της χώρας από το 2023 σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας. Αμέσως μετά, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μέρος του αμερικανικού στρατεύματος θα αποσυρόταν από το Τσαντ.

Οι ρωσσικές σημαίες υψώθηκαν στην πρωτεύουσα του Νίγηρα

Την ίδια ώρα, στις 12 Απριλίου, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του RIA Novosti, Ρώσσοι ειδικοί έφτασαν στον Νίγηρα για να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Την Τετάρτη, ένας Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε στο RIA Novosti ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της αποχώρησης των στρατευμάτων από αυτή τη χώρα, αναδιάταξη περίπου 60 στρατιωτικών στη Γερμανία, όπου θα συνεχίσουν να υπηρετούν.

Συνολικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων στον Νίγηρα είναι περίπου 1,1 χιλιάδες άτομα, στο Τσαντ – περίπου εκατό. Η πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου και συνταξιούχος υπολοχαγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Κάρεν Κβιατκόφσκι δήλωσε στο RIA Novosti ότι τέτοια βήματα σηματοδοτούν το τέλος και την αποτυχία της νεο-αποικιακής πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Αφρικής.

……………

Νίγηρας. Οι γαλλικές δυνάμεις τα μάζεψαν και φεύγουν !! (vid)

Ο Νίγηρας δείχνει την πόρτα εξόδου στις ΗΠΑ. Ζητά να αποσύρουν τον στρατό τους

Ο Νίγηρας το απαίτησε και ο ΗΠΑ τα μαζεύουν και φεύγουν.

Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο και Νίγηρας ίδρυσαν την Συμμαχία των κρατών του Σαχέλ για τη συλλογική άμυνα !!

……………………………………………………………………………………………………….