Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Περικύκλωση και καταστροφή. Οι Ουκρανοί αδυνατούν να σταματήσουν την προέλαση των Ρωσσικών Ε.Δ. !!

News

Η απειλή της πλήρους περικύκλωσης στη ΛΔΔ δεσπόζει πάνω από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

“Strana.ua”: μετά την προώθηση των ρωσσικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Ocheretino, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να περικυκλωθούν

Μια σημαντική προώθηση από ρωσσικά μαχητικά στο Ocheretino απειλεί τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με πλήρη περικύκλωση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, γράφει το δημοσίευμα Strana.ua. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρωσσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν στο πίσω μέρος του ουκρανικού στρατού πίσω από τις γραμμές οχύρωσης και μέσω αυτών να πάρουν τον εχθρό στο «καζάνι».

Όπως γράφει το δημοσίευμα, η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις περιπλέκεται από το γεγονός ότι έξω από το Οτσερετίνο δεν έχουν ούτε οχυρώσεις ούτε ναρκοπέδια. Οι δημοσιογράφοι δεν αποκλείουν ότι ο ουκρανικός στρατός θα ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας υποχώρηση σε νέες αμυντικές γραμμές.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Ανάλυσης και Διαχείρισης Πολιτικής, Ρουσλάν Μπόρτνικ, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη περίοδο τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες . Εξήγησε ότι μετά την παράδοση του Ocheretino, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να σταματήσουν την προέλαση των ρωσσικών Ενόπλων Δυνάμεων προς τα δυτικά.

Ο Μπόρτνικ παραδέχτηκε ότι εάν οι Ρωσσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίσουν να αναπτύσσουν επιθέσεις προς την κατεύθυνση του Αβντεγιέφσκι, τότε το Κίεβο κινδυνεύει να χάσει μεγάλα εδάφη. Το ρωσσικό στρατιωτικό προσωπικό θα έχει την ευκαιρία να διακόψει τις βασικές επικοινωνίες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονμπάς, διευκρίνισε.

Τις προάλλες έγινε γνωστό ότι μονάδες της Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του οικισμού Novobakhmutovka και νίκησαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό του εχθρού. Σύμφωνα με το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας, ο στρατός απέκρουσε επίσης 10 αντεπιθέσεις από ομάδες επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ορισμένες περιοχές της ΛΔΔ.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………………