Εγκυκλοπαίδεια Britannica 1911: [ΟΥΚΡΑΝΙΑ, το όνομα μιας περιφέρειας της ευρωπαϊκής Ρωσσίας…]

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Αλφειός : Από καιρό τα λέμε ότι, αρχαίος λαός με το όνομα “Ουκρανοί” δεν καταγράφεται πουθενά !! Κάποιο κράτος “Ουκρανία” δεν υπήρχε ποτέ !! Το όνομα απλά δηλώνει μια περιφέρεια της Ρωσσίας !! Οι μπολσεβίκοι επί Λένιν, οριοθέτησαν τις διοικητικές περιφέρειες της ΣΣΡωσσίας και μία από αυτές, με τα σημερινά όρια, χωρίς την Κριμαία η οποία “δωρίστηκε” το 1954 από τον Χρουτσόφ, ήταν και η περιφέρεια “Ουκρανία” , ως διοικητική περιφέρεια, το τονίζουμε !!
Ορίστε τι γράφει η 1911 Εγκυκλοπαίδεια Britannica : [ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (σύνορα), το όνομα που προηγουμένως ονομαζόταν μια περιφέρεια της ευρωπαϊκής Ρωσσίας, που τώρα (σ.σ.: το 1911) συνδυάζει τις κυβερνήσεις του Χάρκοβο, του Κιέβου, της Ποντόλια και της Πολτάβα. Το τμήμα ανατολικά του Δνείπερου έγινε Ρωσσία το 1686 και το τμήμα δυτικά αυτού του ποταμού το 1703. ] ➡ 
………..
Angelique Rockas [ προς @skynews ενημέρωση @zelenskyyua για πραγματική ιστορία: 1911 Εγκυκλοπαίδεια @Britannica Ουκρανία είναι η λέξη που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στα δυτικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ρωσσίας. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μια Ουκρανία ως γη ή έθνος. ]
……….

Avgerinos Thanassis [ Μερικές δεκαετίες συστηματικής δουλειάς με “επιστήμονες”, “ιστορικούς”, πλύση εγκεφάλου, εθνικιστική προπαγάνδα κ.ο.κ. αρκούν για να ξαναγραφτεί η ιστορία, να δημιουργηθούν ή να επιταχυνθεί η γέννηση εθνών, γλωσσών, να γενιτσαροποιηθούν πληθυσμοί. Και μάλλον η υπόθεση δεν αφορά μόνο στην #Ukraine, που ως το 1911 τουλάχιστον ήταν αυτό, που σημαίνει η λέξη, δηλαδή η μεθοριακή ζώνη της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Τόσο απλά και τόσο τραγικά, γιατί η τεχνητή αυτή μετάλλαξη αφορά τους πάντες, είναι δυνατή και αλλού… ]

Αλφειός : Σύμφωνα με όσα ιστορικά γράφονται, αρχαίος λαός με το όνομα “Ουκρανοί” δεν καταγράφεται πουθενά !! Οι κάτοικοι της περιοχής (όπως την περιγράφει η Εγκυκλοπαίδεια Britannica) , ήταν παλιότερα γνωστοί με ονόματα όπως Ρουθήνοι, Μικρορώσοι και Κοζάκοι.

ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ … ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΙ (ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ “ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ” ΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΣΟΙ) , ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΧΑΧΟΛΟΥΣ !!!

Ιστορικά, οι “Ουκρανοί” χρησιμοποιούσαν τον όρο khokhol (χαχόλοι) μεταξύ τους ως μια μορφή εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού… !!!

Δείτε την επεξήγηση της λέξης … χαχόλος αρσενικό , ρωσική хохол (xaxól)

  1. άνθρωπος που είναι μεγαλόσωμος, άχαρος → ατσούμπαλος
  2. ο άξεστος, ο αγροίκος· ο άνθρωπος που δεν έχει τρόπους, ο χωριάτης (μεταφορικά)

Και τα λέγαμε προφητικά … Ο Ρώσσος πρίγκιπας και ΟΧΙ “Ουκρανός” … Ο Ρώσσος πρίγκιπας, λοιπόν, … Ο Ρώσσος πρίγκιπας … Ο Βλαδίμηρος Α΄ ο Μέγας/ γιατί και με ποιό σκοπό η γη των Ρως έγινε χριστιανική.

Δνείπερος και παραπόταμοι

Προς τιμήν της πραγματικής ιστορίας … Ρωσία ή Ρωσσία ; ΕΛΗΛΥΘΕΝ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΘΗ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Ο Δνείπερος, κατά την αρχαιότητα ήταν γνωστός με την ονομασία Βορυσθένης και αναφέρεται από τον Ηρόδοτο ήδη από τον 5ο αιώνα π.x.x. Χρησιμοποιήθηκε ήδη από νωρίς ως υδάτινη οδός (κάτι σαν τους σημερινούς εναέριους χώρους) και ο Δνείπερος συνδέεται στενά με την ιστορία των ΕΛΛΗΝΩΝ -που του έδωσαν αυτό το ονομα σε ανάμνηση των πατρώων Θεών:

ΒΟΡΕΑΣ+ΣΘΕΝΟΣ και καθώς τα παιδιά του Βορέα Κάλαις και Ζήτης είχαν πάρει μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία ως Αργοναύτες-, εγκαταστάθηκαν κατά μήκος του ποταμού και των παραποτάμων του – Πρίπιατ, Δεσνά, και του Ρως (Рось) .

Τότε στην περιοχή τα ποτάμια ήταν οι κύριοι δρόμοι οι οποίοι συνέδεαν τα απομακρυσμένα εδάφη και προωθούσαν την ενοποίηση των φυλών του ελληνικού αποικισμού σε ένα κράτος, το Ρως (ΟΧΙ το ΡΩΣ του Κιέβου, αυτό είναι πολύ μεταγενέστερο), από την ονομασία του ποταμού Ρως (Рось).

Η Ιστορία της Ρωσ(σ)ίας… και το ποτάμι μάτωσε

Στην αρχαιότητα ο κάτω Δνείπερος (ΒΟΡΥΣΘΕΝΗΣ) και η βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας  υπήρξε αποικία των Ελλήνων και κατά την αρχαιότητα ήταν το πεδίο για την καταπολέμηση των ασιατικών ορδών: Χαζάροι, Πετσενέγοι, Κούμαν-Κιπτσάκ, Μογγόλοι.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ: ΕΝ ΑΡΧΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ κάτοικοι του ΡΩΣ, παραπόταμου του Βορυσθένη, έδωσαν στον εαυτό τους την ονομασία ΡΩΣΣΚΙΕ -русские- που σημαίνει κάτοικος του ΡΩΣ. Ονομαστική ΡΩΣ, γενική (του) *ΡΩΣΣ για αυτό και με δυο Σ (C). Το C

Το όνομα «Ρώς» στα ελληνικά σημαίνει «δύναμη,» «ορμή,» «πολεμικός στρατός» και «γρήγορες τακτικές.» και προέρχεται από το ελληνικό ρήμα: 1) ρούμαι που σημαίνει «κινούμε με ταχύτητα ή με βία, εκτινάσσω, ορμώ σε κάτι, ιδιαίτερα σε πολεμιστές.» Το κοντινότερο λατινικό ισοδύναμο ρήμα είναι ruo, που συνδέεται με το ελληνικό Ρέω που σημαίνει «να ρεύσει, να τρέξει, να επιταχύνει.»

Κατά μία άλλη εκδοχή, το  «Ρώς» επίσης προέρχεται από το ελληνικό παθητικό ρήμα: 2) ρώννυμι που σημαίνει «ενισχύω, κάνω κάποιον ισχυρό και δυνατό» και «βάζω εμπρός τη δύναμη, έχω δύναμη… Διαβάστε περισσότερα

……………………………………………………………………………………………………