Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε $61δις για Ουκρανία & δήμευση ρωσσικών περιουσιακών στοιχείων. Σκληρές αντιδράσεις της Ρωσσίας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σ.σ. : Οι αποφάσεις των ΗΠΑ σπρώχνουν τον πλανήτη στα τάρταρα …

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σε μια μη προγραμματισμένη συνεδρίαση το Σάββατο, ενέκρινε νομοσχέδιο για πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία αξίας σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

[ Η Ρωσσία λέει ότι το πακέτο χρηματοδότησης των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ για την Ουκρανία θα σκοτώσει ακόμη περισσότερους Ουκρανούς. ] BRICS News

 

 

[ Ντμίτρι Μεντβέντεφ, 20 Απριλίου

Κανείς δεν αμφέβαλλε ότι οι αμερικανοί νομοθέτες θα ενέκριναν να «βοηθήσουν» μια συμμορία νεοναζί. Ήταν μια ψήφος από τα χαρούμενα αμερικάνικα καθάρματα: α) να συνεχίσουμε τον εμφύλιο πόλεμο του διχασμένου λαού της πρώην ενωμένης χώρας μας· β) για τη μέγιστη αύξηση του αριθμού των θυμάτων αυτού του πολέμου.

Θα κερδίσουμε, φυσικά, παρά τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια αίματος που θα πάνε ως επί το πλείστον στο λαιμό του ακόρεστου στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος τους. Η Δύναμη και η Αλήθεια είναι δικές μας.

Αλλά δεδομένης της ρωσσοφοβικής απόφασης που έλαβε χώρα, δεν μπορώ παρά να ευχηθώ ειλικρινά στις Ηνωμένες Πολιτείες να βυθιστούν σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο το συντομότερο δυνατό. Ο οποίος, ελπίζω, θα διαφέρει ριζικά από τον πόλεμο μεταξύ Βορρά και Νότου τον 19ο αιώνα και θα διεξαχθεί με τη χρήση αεροσκαφών, αρμάτων μάχης, πυροβολικού, MLRS, όλων των τύπων πυραύλων και άλλων όπλων. Και που τελικά θα οδηγήσει στην άδοξη κατάρρευση της ποταπής αυτοκρατορίας του κακού του 21ου αιώνα – των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. ]

«Η χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν θα επιδεινώσει την παγκόσμια κρίση: η στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου είναι άμεση χορηγία τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, στην Ταϊβάν – παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, στο Ισραήλ – ευθεία πορεία προς την κλιμάκωση μιας άνευ προηγουμένου επιδείνωσης στην περιοχή» , δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για τη δήμευση ρωσσικών περιουσιακών στοιχείων

Τον Φεβρουάριο, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jeannette Yellen ζήτησε έναν επείγοντα τρόπο για να διατεθούν προς χρήση παγωμένα ρωσσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 285 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με αυτήν, αυτό απαιτεί νομοθετική βάση τόσο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και διεθνώς. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα εάν υπάρξει σημαντική μετατόπιση από τα νομίσματα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σε μια μη προγραμματισμένη συνεδρίαση το Σάββατο, ψήφισε νομοσχέδιο για τη δήμευση ρωσσικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας.

Η Ουάσιγκτον θα πρέπει να απαντήσει σε περίπτωση κατάσχεσης παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ .

«Η κατάσχεση ρωσσικών περιουσιακών στοιχείων είναι ένα βήμα, μια ενέργεια που ανοίγει ένα «κουτί της Πανδώρας» είναι σαφές ότι υπάρχουν αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσσική Ομοσπονδία για τα οποία θα ληφθούν αντίποινα, αν και αυτό δεν θα ωφελήσει τις ρωσσοαμερικανικές σχέσεις Βρίσκονται ήδη στο χαμηλότερο σημείο. Αυτό, φυσικά, βλάπτει τη φήμη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αυτό είναι σίγουρα ένα εντελώς παράλογο βήμα από χρηματοπιστωτική και οικονομική άποψη.» , δήλωσε η γερουσιαστής Ekaterina Altabaeva στο RIA Novosti.

…….

[ Marjorie Taylor Greene: Οι νεαροί ενήλικες δεν πιστεύουν καν ότι θα μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι στη ζωή τους. Και σήμερα στο Κογκρέσο — το πιο σημαντικό πράγμα που πιστεύει ότι αυτό το σώμα πρέπει να γίνει είναι να στείλει άλλα 61 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν πόλεμο στην Ουκρανία που ο αμερικανικός λαός κατά 70% δεν υποστηρίζει. ] Zlatti71

…………………………………………………………………………………………………….