Όταν οι άλλοι ζούσαν σε σκηνές και σπηλιές, οι Έλληνες έχτιζαν με σκυρόδεμα (τσιμέντο – μπετόν) !!

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες
Πολλοί λένε, ότι το σκυρόδεμα (τσιμέντο – μπετόν) , είναι εφεύρεση των Ρωμαίων. Όμως, πληθώρα κατασκευών οι οποίες χρονολογούνται τουλάχιστον από την 2η χιλιετία π.χ.χ. , μας δίνουν τις αποδείξεις ότι οι πανεπιστήμονες Έλληνες είχαν εφεύρει και χρησιμοποιούσαν το σκυρόδεμα πολλές εκατονταετίες, αν όχι χιλιετίες, πριν αυτή η τεχνογνωσία παραληφθεί από τους επόμενους.
Η πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες.
Σε σχετική επιστολή του ο Στ. Μανάκος -Νιού Χαμσάιρ Η.Π.Α, που είχε αναρτηθεί εδώ αναφέρεται στη χρήση του τσιμέντου στην Πύλη των Λεόντων των Μυκηνών.
Γράφει στην επιστολή του ο Στ. Μανάκος:
»Η προπαγάνδα λέει ότι το τσιμέντο το ανακάλυψαν οι Ρωμαίοι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι έχουμε πολλά παραδείγματα ότι είναι ελληνικής εφευρέσεως και κατασκευής. Ας δούμε πως είναι τα πράγματα. Αν κοιτάξουμε την Πύλη των Λεόντων των Μυκηνών, θα δούμε ότι δεν είναι από εξόρυξη βράχου, και μόνον οι λέοντες είναι από σκαλιστό λίθο. Θα παρατηρήσουμε ακόμη, ότι είναι από μείγμα κάποιου είδους τσιμέντου. Όπως αναφέρθηκα και σε ένα μικρό άρθρο του “Δαυλού”, η πύλη, το τοίχωμα του κάστρου, ακόμα και ο τάφος του Ατρέα είναι από σκυρόδεμα (μπετόν) όπως και τα τοιχία του κάστρου γύρω – γύρω.»

Όπως έχει αποκαλύψει ο καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθιάδης Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., απόφοιτος έτους 1945, τ. Επιμελητής Ε.Μ.Π., Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, οι Έλληνες είχαν σκυρόδεμα -μπετόν- εδώ και 3.000 χρόνια.

Οι προσεκτικές ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις του εξειδικευμένου χημικού μηχανικού Ευστ. Ευσταθιάδη (1978) επί του αρχαίου σκυροδέματος της δεξαμενής της Καμείρου, αποκάλυψαν τα παρακάτω ουσιώδη χαρακτηριστικά :

• Προσεκτική αναλογία και άριστη κοκκομετρική διαβάθμιση των αδρανών υλικών (τύπων άμμου και χαλίκων). Χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο, πιθανότερα δε τρία, διαφορετικά (τόσο ως προς την κοκκομετρική όσο και ως προς την ορυκτολογική τους σύσταση) αδρανή υλικά και συγκεκριμένα : α) Πυριτικά αδρανή υλικά, β) Κοκκώδη ασβεστολιθικά υλικά και γ) Λεπτόκοκκα ασβεστολιθικά υλικά,σε τέτοια μεταξύ τους αναλογία ώστε η τελική του μίγματος αυτού κοκκομετρική διαβάθμιση και καμπύλη να προσεγγίζει πάρα πολύ την σχετικά πρόσφατα (1907) από τον Αμερικανό Fuller δοθείσα (και από τους σύγχρονους Μηχανικούς γνωστή) μαθηματική έκφραση της άριστης κοκκομετρικής διαβαθμίσεως, η οποία παρέχεται από τον μαθηματικό τύπο της συνημμένης φωτογραφίας, όπου τα διερχόμενα ποσοστά βάρους των αδρανών από κάθε κατά μέρους κόσκινο, d = τα ενδιάμεσα μεγέθη κόκκων και D = το μέγιστο μέγεθος των κόκκων του μίγματος των αδρανών υλικών.

• Χρήση, ύστερα από προσεκτική επιλογή για λήψη, κόκκων κανονικού γεωμετρικού σχήματος (κυβοειδούς και όχι πλατυσμένης μορφής). Η απουσία φυσικών (αλλά επιβλαβών για την πρόσφυση) προσμίξεων (π.χ. αργιλικές ή ιλυώδεις επικαλύψεις των κόκκων) υποδηλώνει την προσεκτική απομάκρυνση των προσμίξεων με πλύσιμο πριν από την χρήση των υλικών.

• Ακρίβεια στην αναλογία του περιεχομένου λεπτού κονιάματος, το οποίο περιλαμβάνει τον ασβέστη, την φυσική ηφαίστεια γη και την λεπτή άμμο μεγέθους έως 2 χιλιοστά.

• Αξιοσημείωτη κατανομή του τσιμεντοκονιάματος στην όλη μάζα του μπετόν. Η πρόσφυση του κονιάματος που χρησιμοποιήθηκε είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην επιφάνεια των κόκκων των αδρανών υλικών ακόμη και σήμερα, με αποτέλεσμα τον δυσχερέστατο διαχωρισμό του ακόμη και με την χρήση σύγχρονων χαλύβδινων κοπτικών οργάνων.

• Ταυτόχρονος και αρμονικός συνδυασμός στεγανότητας, υψηλής μηχανικής αντοχής και συνεχούς μάζας χωρίς ρηγματώσεις, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κατακόρυφων επιφανειών (π.χ. πλευρικών τοιχωμάτων δεξαμενών), οι οποίες διαστρώθηκαν μέσα σε ξυλότυπο. Αλλά και η ορθή αναλογία του νερού που χρησιμοποιήθηκε για την ανάμιξη του μπετόν είχε μεγάλη σημασία. Λιγότερο ή περισσότερο νερό στο μίγμα θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στο αρμονικό δέσιμο των υλικών και στο “εργάσιμο” του μπετόν. Σε ότι αφορά τις μηχανικές αντοχές του αρχαίου ελληνικού τσιμέντου, σειρά δοκιμών του κ. Ευσταθιάδη έδειξαν ότι η τάση θραύσεως σε θλίψη ανέρχεται σε 135 χιλιοστόγραμμα ανά τετραγωνικό εκατοστό, κατατάσσοντάς το στην κατηγορία στεγανού μπετόν τύπου Β 120 (Ευσταθιάδης 1978).

Οι Έλληνες, βέβαια, από την εποχή των Θεών, αφού ήταν γόνοι τους, γνώριζαν τα πάντα !!

ΠΡΙΝ 2.600 ΕΤΗ ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟΝ ΟΡΥΓΜΑ (ΣΗΡΑΓΓΑ). ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΣΤΡΟΦΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΣ

Ευπαλίνειο Όρυγμα: Το «αμφίστομον» στολίδι της Σάμου - iSamos.gr

Λίγα παραδείγματα εν τάχει, ➡ Ο Έλληνας θεός Ήφαιστος, είχε κατασκευάσει το ρομπότ “Τάλως” που περιέτρεχε την Κρήτη !!

➡ Ο Έλληνας θεός Ήφαιστος είχε κατασκευάσει αυτόματες (ρομπότ) – υπηρέτριες από χρυσό, όμοιες στην όψη με ζωντανές κοπέλες που περιείχαν εντός τους νοημοσύνη και αισθήματα, επιπλέον δυνατότητα ομιλίας και σωματική ρώμη, και από τους Έλληνες θεούς είχαν μάθει το να εργάζονται. Αυτές, λοιπόν, στήριζαν τον Ήφαιστο και λαχάνιαζαν κρατώντας τον από τα πλάγια. [Ομήρου Ιλιάδα, ραψωδία Σ, στίχοι 414 – 421] 

➡ Ο Έλληνας θεός Ήφαιστος είχε κατασκευάσει είκοσι (20) αυτόματα (ρομπότ) φυσερά, που τον βοηθούσαν στις εργασίες του !!! τῇσι παρ᾽ εἰνάετες χάλκευον δαίδαλα πολλά (επί εννιά χρόνια κατασκεύαζα πολλά δαιδαλώδη εργαλεία) [Ομήρου Ιλιάδα, ραψωδία Σ, στίχος 400]

➡ὣς εἰπὼν τὴν μὲν λίπεν αὐτοῦ, βῆ δ᾽ ἐπὶ φύσας· τὰς δ᾽ ἐς πῦρ ἔτρεψε κέλευσέ τε ἐργάζεσθαι. φῦσαι δ᾽ ἐν χοάνοισιν ἐείκοσι πᾶσαι ἐφύσων παντοίην εὔπρηστον ἀϋτμὴν ἐξανιεῖσαι, ἄλλοτε μὲν σπεύδοντι παρέμμεναι, ἄλλοτε δ᾽ αὖτε, ὅππως Ἥφαιστός τ᾽ ἐθέλοι καὶ ἔργον ἄνοιτο. χαλκὸν δ᾽ ἐν πυρὶ βάλλεν ἀτειρέα κασσίτερόν τε…” (κι αφού την άφησε, την Θέτιδα, πήγε στα φυσερά και τους έδωσε εντολή ν’ αρχίσουν να εργάζονται. Κι αυτά ήταν είκοσι, και κίνησαν μαζί, και στα καμίνια. φυσούσαν, δυνατά ξεχύνοντας λογής λογής αγέρα, πότε τον Ήφαιστο, σα βιάζουνταν, γοργά να παραστέκουν, και πότε πάλε όπως τον βόλευε, να βγει η δουλειά ως την άκρα. Ρίχνει μετά καλάι κι ατίμητο μες στη φωτιά χρυσάφι κι ασήμι και χαλκό ακατάλυτο) [Ομήρου Ιλιάδα, ραψωδία Σ, στίχοι 465 – 470]

➡ Ο Έλληνας θεός Ερμής πετούσε ιπτάμενος με τα φτερωτά σανδάλια !!

➡ Ο Δαίδαλος με τον γιο του τον Ίκαρο πέταξαν ιπτάμενοι !!

➡ Τα αδέλφια, ο Ζήτης και ο Κάλαϊς διέσχιζαν με μεγάλες ταχύτητες τους αιθέρες, καθώς ήταν κι αυτοί φτερωτοί όπως και ο πατέρας τους ο Βορέας !!

Εδώ επιβάλλεται να τονίσουμε το γεγονός της καταδίωξης που έκαναν ο Ζήτης και ο Κάλαϊς στις ιπτάμενες Άρπυιες, κατά την οποία, με υπεριλιγγιώδη ταχύτητα, τα αδέλφια τις κυνήγησαν, ενώ αυτές είχαν πάρει μια κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά και όταν αυτές έφτασαν στο Ιόνιο Πέλαγος πάνω από δύο νησάκια νότια της Ζακύνθου, σταμάτησαν για κλάσματα του δευτερολέπτου και αφού πήραν στροφή προς τον Νότο κατέφθασαν στην Κρήτη όπου κρύφτηκαν σε ένα σπήλαιο !!

Η επιβεβαίωση του ιστορικού γεγονότος που αναφέρεται στην προγονική ελληνική Μυθιστορία, είναι οι ονομασίες των νησιών !!! ➡Στροφάδες” , διότι εκεί πήραν στροφή οι Άρπυιες ➡ Σταμφάνη” το μεγάλο νησί, διότι σταμάτησαν και φάνηκαν !! Αλλά η πιο τρανταχτή απόδειξη είναι το όνομα ➡Άρπυια” που έχει το μικρό νησί !!

➡ Ο Αρχύτας ο Ταραντίνος επινόησε και κατασκεύασε ένα αεριοπροωθούμενο περιστέρι, που αποκλήθηκε «πετομηχανή» ή «περιστερά» !!

1
Ο Υπολογιστής (κομπιούτερ) των Αντικυθήρων. Το μέγεθος του ήταν όσο ένα κινητό τηλέφωνο!! https://alfeiospotamos.gr/2014/12/31/

Για να σχεδιαστεί ένας τέτοιος υπολογιστής, χρειάζονται όλες οι επιστήμες…
Άρα, λοιπόν, τις κατείχαν τότε οι Έλληνες.
Χρειάζονται μελέτες, σχέδια, μοντέλα, πρωτότυπα, κλπ. Μαθηματικοί, Γεωμέτρες, Αστρονόμοι, Σχεδιαστές, Μηχανικοί, Τεχνολόγοι, Τεχνικοί, Τεχνίτες, Συναρμολογητές, κλπ.
Άρα, λοιπόν, υπήρχαν όλοι αυτοί, τότε !!
Ερώτησις 1: Αυτές οι γνώσεις, βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη;
Ερώτησις 2: Αν όχι, πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο η  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ της εποχής εκείνης;

Ο υπολογιστής του Ερατοσθένη και ο περίπλους της γης.

Ο ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

” Ο Δίων ο Προυσαεύς (ΠΕΡΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ Δ’, 159P), που διέσωσε την συνομιλίαν του Μ. Αλεξάνδρου και Διογένους, μας λέγει ότι, ο Διογένης ωμίλησε δια Ήπειρον μεγαλυτέραν της Ασίας, όπου πηγαίνει κανείς αφού διασχίσει τον ωκεανόν…
[Μείζω της Ασίας ήπειρον τον ωκεανόν διανυσάμενος…], αλλά και ο Πλούταρχος εις τα έργα του ΗΘΙΚΑ και ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΜΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ (ΣΕΛ.941), ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΙΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉΣ ΗΠΕΊΡΟΥ, καθώς και την Κρόνια-Ατλάντια (ελληνική) αποίκησίν της, την οποίαν ανεζωογόνησαν νέοι Έλληνες αφιχθέντες επί Ηρακλέους, ο οποίος δι’ αυτόν ακριβώς τον λόγον ετιμάτο εκεί περισσότερον από τον Κρόνον.
Επί πλέον
[…Εν δε τη Ατλαντίδι νήσω ταύτη, μεγάλη συνέστη και θαυμαστή δύναμις βασιλέων κρατούσα μεν απάσης της νήσου, πολλών δε άλλων νήσων και μερών της Ηπείρου] (=Αμερικής)…
[…Ούτοι δε πάντες, αυτοί τε και οι έκγονοι τούτων επί γενεάς πολλάς ώκουν, άρχοντες μεν πολλών άλλων κατά το πέλαγος νήσων, και μερών της Ηπείρου…] (Πλάτων ΚΡΙΤΙΑΣ κεφ.VII, εδαφ.113,114 & ΤΙΜΑΙΟΣ κεφ.ΙΙΙ εδαφ.25)
[…Παρελθών Ταρτησίαν (ο Αιγαίων Βριάρεως Ηρακλής) έστησε σημεία της πορείας επί των ορίων Ευρώπης και Λιβύης αντιστοίχως δύο στήλας (=στήλαι του Ηρακλέους-Γιβραλτάρ) φερόμενος υπό του Ηλίου κατά πορείαν, ωκεανόν διεπέρασεν…]
[…δια της Λιβύης πορευθείς επί την έξω θάλασσαν και περατωθείς επί τη Ηπείρω αντικρύ…] (Απολλόδωρος βιβλ.ΙΙ εδαφ.107,108,119).

Μετά από χιλιάδες χρόνια… φτάνοντας στο σήμερα και στο ερώτημα: “Οι Έλληνες;;…” Ναι, οι Έλληνες !!

…………………………………………………………………………………………………..