Τεθωρακισμένο όχημα “Azovets”. Οι νεοναζί “Azov” το είχαν θάψει για να το κρύψουν. Οι Ρώσσοι το βρήκαν (βίντεο)

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Το διαβόητο (μοναδικό πρωτότυπο) τεθωρακισμένο όχημα “Azovets” του ουκρανικού εθνικιστικού συντάγματος “Azov”

Ο Ρωσσικός στρατός βρήκε χωμένο και αφού έσκαψε, έφερε στην επιφάνεια το χαμένο, διαβόητο τεθωρακισμένο όχημα “Azovets” του ουκρανικού εθνικιστικού συντάγματος “Azov” .

“Καθώς τα στρατεύματά μας προχωρούσαν, οι κάτοικοι της περιοχής έδειξαν ότι κάποια στιγμή κάποιος τύπος εξοπλισμού ήταν θαμμένος εκεί. Οι μονάδες επισκευής και εκκένωσης έφτασαν σε αυτό το μέρος. Και αυτός ο εξοπλισμός είναι τώρα μπροστά σας”, δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος της μονάδας επισκευής και εκκένωσης με το διακριτικό κλήσης Karat.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, το Azovets αναπτύχθηκε το 2015 ως «τανκ για αστική μάχη» ή «υψηλά προστατευμένη βαριά καθολική πλατφόρμα παρακολούθησης». Μία μονάδα “Azovets” αποτιμήθηκε σε πέντε εκατομμύρια δολάρια. Το τεθωρακισμένο όχημα συναρμολογήθηκε στο έδαφος της εκπαιδευτικής βάσης του Αζόφ στα εργαστήρια του εργοστασίου ATEK του Κιέβου.

Τεθωρακισμένο όχημα Azovets του ουκρανικού εθνικιστικού συντάγματος Azov (τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσία), το οποίο ο ρωσικός στρατός βρήκε υπόγεια και έσκαψε - RIA Novosti, 1920, 04/05/2024
© RIA Novosti Τεθωρακισμένο όχημα “Azovets” του ουκρανικού εθνικιστικού συντάγματος “Azov” *, το οποίο οι Ρώσσοι στρατιωτικοί βρήκαν θαμμένο και έσκαψαν

Το 2016, αναφέρθηκε ότι τα Azovets ήταν προετοιμασμένα για δοκιμή, αλλά αργότερα σταμάτησαν, καθώς αποδείχθηκε ότι στο ακριβό αυτοκίνητο είχαν εγκατασταθεί συνηθισμένες κάμερες από ενδοεπικοινωνίες ως συσκευές παρακολούθησης. Η στρατιωτική εισαγγελία και η SBU άνοιξαν ποινική υπόθεση. Σύντομα, το μοναδικό αντίγραφο του “Azovets” κλάπηκε από τους προγραμματιστές του στο Κίεβο · υποτίθεται ότι είχε κλαπεί από μαχητές του “Azov” και κρυμμένο στη βάση τους.

“Προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι, ή ίσως δεν προσπάθησαν καν, αλλά έβγαλαν χρήματα για αυτό. Έκαναν ένα αντίγραφο, εντελώς άχρηστο. Έτυχε να έδωσαν μια παραγγελία – είναι όλα στο νερό”, πρόσθεσε ο Karat.

………………………………………………………………………………………………………….