Η Αλγερία πήρε κινεζικά drones μεγάλου υψομέτρου και η Γαλλία ανησυχεί. (Ο καιρός γυρίζει αλλιώς) !!

BRICS ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινεζικό drone μεγάλου υψόμετρου WJ-700. Φωτογραφία globalsecurity.org

σ.σ. : Δηλαδή, γιατί ανησυχεί η Γαλλία ; Μήπως για τη βίαιη κατάκτηση της Αλγερίας από τη Γαλλία το 1830 ; Ή γιατί η Αλγερία, ως ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα από το 1962, αποφασίζει να εξοπλιστεί με οπλικά συστήματα από αλλού ; Το Παρίσι θα ήταν ευχαριστημένο, αν η Αλγερία είχε ακολουθήσει τον δρόμο της δουλικότητας και φυσικά αγόραζε όπλα από … τη Γαλλία !!

Στις 15 Ιουνίου 2023, ο πρόεδρος της Αλγερίας Abdelmajid Tebboun, σε συνάντηση με τον Ρώσσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης της χώρας του στη σύνδεση BRICS και στις 12 Αυγούστου 2023, έκλεισε τον εναέριο χώρο στη Γαλλία.

Στις 25 Αυγούστου 2023, ο Μακρόν ξεχνώντας τα ατιμώρητα εγκλήματα πολέμου της Γαλλίας κατά Αλγερινών πήγε χωρίς ντροπή στην Αλγερία, όπου ο πρόεδρος της Αλγερίας δέχθηκε τον Μακρόν μιλώντας στα αραβικά !! Το πρόβλημα της αποικιακής κληρονομιάς παραμένει άλυτο, ενώ πλήθος φώναξε βρισιές στην πόλη Οράν. Monsieur Macron … είναι λογικό να σε αντιμετωπίσουν εχθρικά στην Αλγερία.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ζήτησε κυρώσεις κατά της Αλγερίας, λόγω δεσμών με τη Ρωσσία και την 1η Νοεμβρίου 2023, η Αλγερία προχώρησε σε μεγάλη συμφωνία προμήθειας όπλων από τη Ρωσσία.

……………………..

Η μεταφορά κινεζικών drones μεγάλου υψομέτρου στην Αλγερία ανησυχεί το Παρίσι – Militarist

Η Γαλλική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (DRM) ανησυχεί σοβαρά από τις πληροφορίες ότι ο αλγερινός στρατός παρέλαβε τέσσερα κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη WJ-700 Falcon High Altitude Long Endurance (HALE).

Το γεγονός ότι αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μεταφέρθηκαν στην Αλγερία αναφέρθηκε προηγουμένως από έναν τοπικό στρατιωτικό blogger γνωστό με το ψευδώνυμο ORCA Military.

Όπως γράφει το κανάλι Militarist Telegram, επικαλούμενο πλήθος πηγών κοντά στη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών, το DRM θεωρεί αυτό το γεγονός ως πιθανή απειλή.

Και το Παρίσι έχει λόγους να ανησυχεί. Το UAV, που παράγεται από την China Aerospace Science and Industry Corp (CASIC), είναι θεωρητικά ικανό να εκτελεί αποστολές επιτήρησης σε όλη τη Δυτική Μεσόγειο, ειδικά στα ανοιχτά της γαλλικής ακτής.

Ωστόσο, οι δυνατότητές του δεν περιορίζονται σε αυτό. Το WJ-700 Falcon είναι ικανό να φέρει πυραυλικά όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν επίγειους στόχους.

ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………….