Τελικά με πίεση της Ρωσσίας θα συνεδριάσει το Σ.Α. του ΟΗΕ για την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όχι της Γαλλίας για σύνοδο του Σ.Α. για την επίθεση ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία! Η Ρωσσία στο εξής θα το αναφέρει σε κάθε σύνοδο

………….

Dmitry Polyanskiy [ Αν πιστεύετε ότι η ρωσσική διπλωματία στον ΟΗΕ απλώς εγκαταλείπει, τότε κάνετε λάθος. Δεν είναι αυτό το στυλ μας.
Ζητήσαμε για άλλη μια φορά μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Μετά από μια ημέρα σκληρής αντίστασης από τους αντιπάλους μας, καταφέραμε να το προγραμματίσει τελικά η ιαπωνική προεδρία για τις 3:00 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης στις 28 Μαρτίου.

Δεν έχουμε αυταπάτες: τα μέλη του Δυτικού ΣτΕ θα αμφισβητήσουν και πάλι τη διεξαγωγή της συνεδρίασης μέσω ψηφοφορίας και θα επιδοθούν σε διαδικαστικούς χειρισμούς. Μπορούν να υπολογίζουν στις απαραίτητες 9 ψήφους σε τέτοιες περιπτώσεις, χάρη στις αντιπροσωπείες που έχουν ψυχρά πόδια να τους αντιταχθούν. Δυστυχώς, αυτή είναι η τρέχουσα αντικειμενική κατάσταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας: το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν την έννοια της «πειθαρχίας μπλοκ», τα μέλη τους λαμβάνουν πανομοιότυπες οδηγίες και ψηφίζουν με τον ίδιο τρόπο (υπό την απειλή αποβολής από το πακέτο). Οποιοδήποτε «πολιτισμένο λόμπι», όπως προτείνουν ορισμένοι αναγνώστες, είναι εξ ορισμού αδύνατον.

Αλλά στις 28 Μαρτίου, θα είναι μια καλή ευκαιρία να αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά η επιθετικότητα του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και οι συνέπειές της – ένα θέμα που η Δύση ονειρεύεται να θάψει όσο το δυνατόν πιο βαθιά στην ιστορική μνήμη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα λογοδοτήσουν για όλα -χωρίς παραγραφή. ]

……………………………………………………………………………………………………..