Η Ρωσσία έχει στο στόχαστρο Α/Δ στάθμευσης “ουκρανικών” F-16 σε Ρουμανία και Πολωνία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η απάντηση της Ρωσσικής Ομοσπονδίας θα σημάνει την έναρξη του τρίτου παγκόσμιου πολέμου, ήδη σε καυτή μορφή

Η αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Mihail Kogalniceanu στην Κωνστάντζα. Απεικόνιση: overclockers.ru

σ.σ. : Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάθε Έλληνας, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι και η Αλεξανδρούπολη στο στόχαστρο !! Το λιμάνι της έχει μετατραπεί σε “άτυπη” αμερικανική βάση και από εκεί, τα τραίνα μεταφέρουν τανκς και άλλα όπλα προς βορράν !!

Οι Ρωσσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις στοχεύουν ήδη ουκρανικά αεροδρόμια F-16 στη Ρουμανία και την Πολωνία

Αφού οι Ρωσσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατέστρεψαν ένα αεροδρόμιο για F-16 κοντά στην πόλη Stryi στην περιοχή Lviv με 20 πυραύλους, έγινε προφανές ότι η πιθανότητα ασφαλούς βάσης τους υπάρχει μόνο σε χώρες του ΝΑΤΟ. Όμως ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη προειδοποιήσει ότι αυτό δεν θα σταματήσει τον ρωσσικό στρατό, θυμάται ο αρθρογράφος του Pravda.Ru, Lyubov Stepushova.

«Εάν αυτά (F-16) χρησιμοποιηθούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών, τότε γίνονται νόμιμος στόχος για εμάς, όπου κι αν βρίσκονται. Τα F-16 είναι φορείς πυρηνικών όπλων, και θα πρέπει επίσης να το λάβουμε υπόψη κατά την οργάνωση της μάχης». — είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνομιλίας με πιλότους ελικοπτέρων που συμμετέχουν στη Βόρεια Στρατιωτική Περιοχή στο Torzhok, στην περιοχή Tver.

Αυτή είναι μια πολύ ισχυρή και επίκαιρη δήλωση, καθώς ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Sebastien Lecornu είπε ότι η Γαλλία σκοπεύει να προσαρμόσει τις κατευθυνόμενες βόμβες AASM για τα F-16 που θα σταλούν στην Ουκρανία από δυτικούς συμμάχους. Δηλαδή, το θέμα αναπτύσσεται και η πρώτη ομάδα αεροσκαφών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των δυτικών ΜΜΕ, θα παραδοθεί στην Ουκρανία τον Ιούλιο. Το Βέλγιο, η Δανία, η Νορβηγία και η Ολλανδία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν F-16 στην Ουκρανία. Οι Ουκρανοί πιλότοι προετοιμάζονται, αλλά είναι πιθανό να εμπλακούν πιλότοι του ΝΑΤΟ.

Δεν ήταν τυχαίο που ο Πρόεδρος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι τα F-16 είναι και φορείς πυρηνικών όπλων. Αυτό σημαίνει ότι η απειλή μπορεί να αντιμετωπιστεί με επαρκή απάντηση – πυρηνικό χτύπημα σε αεροδρόμια.

Ο πρώτος υποψήφιος για μια τέτοια απάντηση θα είναι η Ρουμανία, όπου το αεροδρόμιο της 57ης αεροπορικής βάσης Mihail Kogalniceanu στην Constanta έχει προετοιμαστεί από καιρό για τον καθορισμένο σκοπό. Βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα από το Snake Island και υπάρχει βάση εκπαίδευσης πιλότων και προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων και αμερικανικών. Η Ρουμανία επανεξοπλίζεται γρήγορα με προμήθειες F-16. Διαθέτει ήδη μια ενεργή μοίρα 17 αεροσκαφών που αγοράστηκε πριν από αρκετά χρόνια από την Πορτογαλία. Πρόσφατα αγοράστηκαν «σε πολύ καλή τιμή» 32 αεροσκάφη F-16 από τη Νορβηγία, τα οποία θα παραδοθούν όλα το 2025.

Ο δεύτερος στόχος είναι αεροδρόμια στην Πολωνία, όπου υπάρχουν κέντρα συντήρησης F-16 στις αεροπορικές βάσεις στο Łask και στο Krzesiny, αλλά η μεγαλύτερη υποδομή που επιτρέπει τέτοιες διαδικασίες είναι διαθέσιμη στο Military Aviation Plant No. 2 στο Bydgoszcz, όπου υπάρχει επίσης αεροδρόμιο . Η Πολωνία είχε ήδη προειδοποιηθεί από ρωσσικό βρόχο πυραύλων που πέταξε στο έδαφός της για 39 δευτερόλεπτα. Τα μέσα προστασίας αυτών των αεροδρομίων των δυνάμεων αεράμυνας του ΝΑΤΟ γίνονται επίσης νόμιμοι στόχοι για τη Ρωσσική Ομοσπονδία. Η απάντηση της Ρωσσικής Ομοσπονδίας θα σημάνει την έναρξη του τρίτου παγκόσμιου πολέμου, ήδη σε καυτή μορφή.

Ο Πούτιν είπε πώς να την προειδοποιήσει – ξεκινώντας διαπραγματεύσεις για την παγκόσμια ασφάλεια της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.

«Αν, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, είχαν οικοδομηθεί εντελώς νέες σχέσεις ασφάλειας στην Ευρώπη, όπως πρότεινε η Ρωσσία, τότε τίποτα τέτοιο δεν θα είχε συμβεί σήμερα». — τόνισε, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη τα «ρωσικά συμφέροντα».

ΕΑdaily

……………………………………………………………………………………………………………..