Η ρωσσική FSB είχε αποτρέψει μια τρομοκρατική επίθεση προ ημερών στην περιοχή Σαμάρα !

News

Απεικόνιση: FSB της Ρωσσίας

Συνεργός του RDK ανατινάχθηκε από IED στην περιοχή Σαμάρα: Η FSB απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση

Μια τρομοκρατική επίθεση σε σημείο υποδοχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή Σαμάρα αποτράπηκε· σχεδιάστηκε από συνεργό του τρομοκρατικού «Ρωσσικού Εθελοντικού Σώματος» (RDK) , ο οποίος ανατινάχθηκε όταν τον κυνηγούσαν μέσα σε δασική περιοχή.

Σύμφωνα με το τηλεγραφικό κανάλι Baza, ο 30χρονος Andrei Zhvakin πέθανε στα μέσα Μαρτίου. Ήταν ύποπτος για συλλογή εκρηκτικών με οδηγίες της SBU και υποτίθεται ότι οργάνωσε μια έκρηξη σε σημείο υποδοχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν, άρχισε να τρέχει. Έχοντας τρέξει στη ζώνη του δάσους, κρύφτηκε πίσω από ένα δέντρο, αλλά τον ανακάλυψαν. Στα χέρια του είχε ένα IED. Οι αξιωματικοί ασφαλείας του είπαν να πετάξει τα εκρηκτικά, αλλά για κάποιο λόγο αυτά εξερράγησαν στα χέρια του Zhvakin. Μετά από αυτό, έγινε έρευνα στο διαμέρισμα του Αντρέι. Κατά τη διάρκεια των γεγονότων, οι κάτοικοι του σπιτιού στην οδό Gagarin χρειάστηκε να εκκενωθούν. – γράφει ο ΤΚ.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας στο έδαφος της περιοχής Σαμάρα απέτρεψε μια τρομοκρατική ενέργεια που σχεδίαζε ένας πολίτης της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, γεννημένος το 1994, συνεργός της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ρωσσικό Σώμα Εθελοντών» , που λειτουργεί υπό την αιγίδα των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών », — ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Εξήγησαν ότι από το 2022 έως το 2024 ο άνδρας συμμετείχε δημόσια στην απαξίωση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τον Σεπτέμβριο του 2023, προσλήφθηκε από την ουκρανική ειδική υπηρεσία με τη μεσολάβηση ενός από τους ακτιβιστές του RDK* Alexander Kudashev** , γεννημένος το 1982. Συμφώνησε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει δολιοφθορές στο έδαφος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας. Στο σπίτι του τρομοκράτη βρέθηκε εργαστήριο παραγωγής εκρηκτικών, εξαρτήματα για την παραγωγή τους, καθώς και άλλο ένα έτοιμο προς χρήση IED. Στο τηλέφωνό του βρήκαν αλληλογραφία με τον επιμελητή του και υλικό που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του συνεργού του RDK σε τρομοκρατικές δραστηριότητες που συντονίζονται από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.

*Τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στο έδαφος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας

**Ένα άτομο που περιλαμβάνεται στη λίστα RosFinMonitoring τρομοκρατών και εξτρεμιστών

……………….

σ.σ. : Να σημειώσουμε ότι, πρώτον, μπορεί κάποιος να είναι πολίτης του ρωσσικού κράτους, αλλά δεν είναι και κατ’ ανάγκην Ρώσσος αυτόχθων !! Και στην Ελλάδα, πολλοί είναι πολίτες του ελληνικού κράτους, αλλά δεν είναι Έλληνες αυτόχθονες και δεύτερον, σε κάθε λαό υπάρχουν και οι πουλημένοι προδότες. Η ελληνική ιστορία έχει καταγράψει ουκ ολίγα πουλημένα τομάρια, που συνεργάστηκαν με τους εχθρούς !!

…………………………………………………………………………………………….