Απάντηση στους πικρόχολους: Η πρόταση του Πούτιν το 2010 στον Τζέφρυ Παπανδρέου και η απάντηση: “εγώ εργάζομαι για τα συμφέροντα των ΗΠΑ” !

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Στις 15 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Τζέφρυ Παπανδρέου στη Μόσχα. Η ρωσσική Πρεσβεία στην Αθήνα, είχε σχηματίσει τη γνώμη και είχε ενημερώσει τη Μόσχα, ότι ο Παπανδρέου προτίθεται πλην των άλλων να ζητήσει τη ρωσσική οικονομική συνδρομή. Η ρωσσική κυβέρνηση, αποφασισμένη να ικανοποιήσει το αίτημα, πρότεινε 25 δισ. δολάρια, με επιτόκιο 4,7% , (χωρίς τις γνωστές δεσμεύσεις του μνημονίου) , ως πρώτη κίνηση, μέχρι, όπως θα δείτε στην ανάρτηση, να προχωρήσουν οι συζητήσεις για οριστική εξόφληση του χρέους της Ελλάδας, εξόρυξη των πετρελαίων 50-50, παραχώρηση των ναυπηγείων Σύρου για εξυπηρέτηση του ρωσσικού στόλου, ο οποίος θα φύλαγε τις εξορύξεις στην ελληνική ΑΟΖ. Τότε ο Τζέφρυ Παπανδρέου, αρνήθηκε και απάντησε: "εγώ εργάζομαι για τα συμφέροντα των...ΗΠΑ" !! Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στη Μόσχα, διήρκεσε περίπου μία ώρα. Όταν έφυγε ο Παπανδρέου, ο Πούτιν, τότε πρωθυπουργός, «έσπαγε καρέκλες» και ζητούσε «την κεφαλή επί πίνακος» του Ρώσσου πρεσβευτή στην Αθήνα, διότι θεώρησε ότι τον παραπλάνησε! Ο Τζέφρυ Παπανδρέου έκανε λόγο μόνο για… πράσινη ανάπτυξη και οικολογία! Έτσι εξηγείται η θυμωμένη αναφορά του Ρώσσου προέδρου κ. Μεντβέντεφ «να πάτε στο ΔΝΤ». Ο κ. Μεντβέντεφ, αντέδρασε φαίνεται υπό το κράτος ενόχλησης, η οποία προήλθε από την «κοροϊδία» που υπέστη η Ρωσία από μέρους της Ελλάδας. https://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/02/blog-post_6694.html
Τον Φεβρουάριο του 2010, ο Τζέφρυ Παπανδρέου πήγε στη Μόσχα. Ο Πούτιν του πρότεινε να βοηθήσει η Ρωσσία την Ελλάδα και να μη μπει στο ΔΝΤ κι ο Τζέφρυ απάντησε: “εγώ εργάζομαι για τα συμφέροντα των ΗΠΑ” … http://alfeiospotamos.blogspot.com/2010/12/blog-post_1819.html

Avgerinos Thanassis [ Στου κακού τη σκάλα κατρακυλούν οι ελληνορωσσικές σχέσεις και ουδείς από τους κυβερνώντες μας, που επένδυσαν όλα τα αυγά σε ένα καλάθι, μοιάζει να συνειδητοποιεί τη βαρύτητα του ζητήματος. Η νέα δήλωση της επίσημης εκπροσώπου του ρωσσικού ΥΠΕΞ @mfa_russia Μαρίας #Zakharova πρέπει να είναι το αυστηρότερο σχόλιο της ρωσσικής πλευράς, που θυμάμαι, για λόγου μας. Φέρουν βαρέως οι Ρώσσοι την προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία αφαιρώντας τη #Ρωσσία από την κοινή μας πορεία και αντικαθιστώντας την κάποτε ακόμη και με την #Ukraine. Άραγε ποιος να χρειάζεται περισσότερο τον άλλο, η #Russia ή η #Ελλάδα; Λέτε να φαντάζονται οι ηγέτες μας ότι θα “εξαφανιστεί”, θα “εξατμιστεί” ή θα νικηθεί και θα υποχωρήσει ο ρωσσικός κόσμος, γι’ αυτό δεν έχει σημασία; Καλύτερα να μη διαβάζουν πολλά δυτικά Άρλεκιν, είναι μεγάλα τα παραμύθια εκεί. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο σε δίκη μου μετάφραση… Ζαχάροβα: Με αφορμή την 25η Μαρτίου εγκαλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για επιθετική ρωσοφοβία ]

Αλφειός : Με αφορμή κάποια πικρόχολα σχόλια, στην ανάρτηση του Θανάση Αυγερινού …

γράφαμε στις 11 Δεκεμβρίου 2010 Περί της πρότασης του Πούτιν για εξόρυξη των πετρελαίων και την εξόφληση του χρέους της Ελλάδας.

Το αναδημοσιεύουμε λοιπόν, προς χάριν της αλήθειας, για την ιστορία …
.
[ Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είναι γνωστός σε όλους τους πολιτικούς πολλά χρόνια τώρα. Κάθε αρνητική θέση εκ μέρους τους, είναι εκ του πονηρού. Δεν υπάρχει περίπτωση μια συμφωνία παραχώρησης όπως αυτή: ΣΥΜΒΑΣΗ Cooper. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2220/1940. Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ …Η.Π.Α!!, να μην ήταν γνωστή σε κάθε πρωθυπουργό που πέρασε μέχρι τώρα!
.
Είχε απόλυτο δίκιο ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος όταν είπε: Κατηγορώ ευθέως το ελληνικό κράτος…
διότι πραγματικά κολυμπάμε πάνω σε … ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
.
Το ότι … Οι Ρώσσοι αναλάμβαναν να μας βγάλουν μέχρι και τα πετρέλαια του Αιγαίου!!! , έτυχε να το κουβεντιάσουμε σε μια παρέα σήμερα… Τότε ξαφνιάστηκε ένας από την παρέα που τυγχάνει να εργάζεται σε ξενοδοχείο της Δυτικής Ελλάδας, που δέχεται επισκέπτες από τη Ρωσσία και άρχισε να μας λέει για μια συνομιλία που είχε. Έτυχε, λοιπόν, να συνομιλήσει με κάποιον Ρώσσο ανώτατο αξιωματούχο που παραθέριζε στα γαλανά νερά του Ιονίου… Του είχε πει ο Ρώσσος ότι όταν ο Παπανδρέου είχε πάει στη Ρωσσία, ο Πούτιν του είχε προτείνει πράγματι να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδας, με αντάλλαγμα την εξόρυξη των πετρελαίων 50-50%, με την Ελλάδα και ταυτόχρονα να κατεβάσει τον Ρώσσικο Στόλο στο Αιγαίο, έτσι ώστε να είναι ασφαλισμένες οι γεωτρήσεις και όχι μόνο!
Μέρος αυτής της πρότασης ήταν και η ζητούμενη παραχώρηση των ναυπηγείων της Σύρου για επισκευές των Ρώσσικων πλοίων.
Του είχε πει, λοιπόν ο Ρώσσος ότι, ο Παπανδρέου αρνήθηκε ξερά στον Πούτιν, λέγοντάς του ότι αυτός εργάζεται για τα συμφέροντα των… ΗΠΑ !!!
Τον ρώτησα ξανά, αν είναι σίγουρος για αυτά που λέει κι αν θυμάται καλά τη συνομιλία και μου είπε ότι τέτοιες κουβέντες δεν ξεχνιούνται εύκολα, άλλωστε, όπως μου είπε, δεν πάει και πολύς καιρός από τότε!
Πολλές φορές συμβαίνει να μαθαίνει κανείς ειδήσεις από εκεί που δεν το περιμένει! Η συγκεκριμένη βέβαια, δεν είναι άγνωστη, απλά επιβεβαιώνεται και από την παραπάνω συνομιλία… ]

………………………..

Τρίζουν τα κόκκαλα των Ηρώων του 1821. Καραϊσκάκης: “να τον χέσω τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα”

Ρώσσος ποιητής Α. Πούσκιν: “Πιστή Ελληνίδα μην κλαις” , “Εις την Ελλάδα. Θραύσε τώρα, γη θεών και ηρώων της σκλαβιάς τες αλυσίδες”

Ο ελληνικός ύμνος του Φρεντερίκ Μιστράλ -Κωστής Παλαμάς

…………………………………………………………………………………………………………….