Θάλασσα του Μπάρεντς. Ένα MiG-31 εμπόδισε δύο B-1B των ΗΠΑ να πλησιάσουν τα ρωσσικά σύνορα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αεροσκάφη MiG-31 - RIA Novosti, 1920, 24/03/2024

Το ρωσσικό μαχητικό MiG-31 εμπόδισε δύο βομβαρδιστικά B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να παραβιάσουν τα σύνορα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας.
«Στις 24 Μαρτίου, ρωσσικά μέσα ελέγχου εναέριου χώρου στη Θάλασσα του Μπάρεντς εντόπισαν έναν ομαδικό εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσσικής Ομοσπονδίας. Για τον εντοπισμό του εναέριου στόχου και την αποφυγή παραβίασης των ρωσσικών κρατικών συνόρων, ένα MiG-31 μαχητικό από τις δυνάμεις υπηρεσίας αεράμυνας ανακατεύτηκε στον αέρα», διευκρίνισε το τμήμα.
Το πλήρωμα του ρωσσικού αεροσκάφους αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως ένα ζευγάρι στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
.
Καθώς το MiG-31 πλησίαζε, τα αμερικανικά αεροπλάνα άλλαξαν την πορεία πτήσης τους, γυρνώντας και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από τα ρωσικά σύνορα.
«Το ρωσσικό αεροπλάνο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας του, δεν επιτρεπόταν καμία παραβίαση των ρωσσικών κρατικών συνόρων», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.
.
Το υπουργείο τόνισε ότι η πτήση του μαχητικού πραγματοποιήθηκε σε αυστηρή συμφωνία με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα και με τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

…………………………………………………………………………………………………………………….