Crocus City Hall. Οι τρομοκράτες «είχαν ένα παράθυρο στην Ουκρανία». Πιάστηκαν και μιλάνε. (Οι διοργανωτές “τη βάψανε”)

ΑΡΘΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Συνέπειες του πυροβολισμού στο Δημαρχείο του Κρόκου - RIA Novosti, 1920, 23/03/2024
© RIA Novosti / Kirill Kallinikov Συνέπειες του πυροβολισμού στο Δημαρχείο του Κρόκου. Φωτογραφία αρχείου

«Είχαν ένα παράθυρο στην Ουκρανία». Τα πρώτα συμπεράσματα για την τραγωδία στον Κρόκο

Η τερατώδης τραγωδία στο Δημαρχείο του Κρόκου έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 143 ανθρώπους και έχει τραυματίσει άλλους 121. Αυτή είναι μια από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης Ρωσσίας. Περισσότερα θύματα υπήρξαν μόνο στο Μπεσλάν.
.
Ήδη σήμερα έγινε γνωστό ότι για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 11 άτομα, ενώ ζωντανοί συνελήφθησαν και οι τέσσερις τρομοκράτες που πυροβόλησαν ανθρώπους σε απόσταση αναπνοής. Τώρα θα μιλήσουν.
.
Και θα σας πουν γιατί τους πήραν στην περιοχή του Μπριάνσκ. Θα πουν ποιος τους περίμενε εκεί, και ποιος τους ώθησε να σκοτώσουν. Θα σας πουν τι τους υποσχέθηκαν για αυτό.
.
Στην πραγματικότητα, το λένε ήδη. Και τα πρώτα πλάνα από τις ανακρίσεις τους είναι στη δημοσιότητα. Το τίμημα για τη δολοφονία αθώων ανθρώπων είναι η υπόσχεση μισού εκατομμυρίου ρούβλια, αλλά στην πραγματικότητα είναι 250 χιλιάδες. Κάποιος «βοηθός ιεροκήρυκας» τους υποκίνησε, ήρθαν από την Τουρκία. Επρόκειτο να φύγουν για την Ουκρανία.
.
Και η τελευταία περίσταση απαντά στο κύριο ερώτημα – ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά. Η προσπάθεια διαφυγής μέσω του πιο φυλασσόμενου και κλειστού τμήματος των ρωσικών συνόρων, όπου δεν υπάρχουν μόνο συνοριοφύλακες, αλλά και στρατεύματα μαζί με την Εθνική Φρουρά, δεν μπορεί να εξηγηθεί με άλλο τρόπο. Οι τρομοκράτες ήταν αναμενόμενοι εκεί ή οι ίδιοι ήταν σίγουροι ότι ήταν αναμενόμενοι.
.
Η αρχική αντίδραση των δυτικών αξιωματούχων και των μέσων ενημέρωσης, τα οποία, ακόμη και πριν από οποιαδήποτε αναφορά από τις ρωσικές αρχές, άρχισαν να ισχυρίζονται ότι το IS* βρίσκεται πίσω από αυτό, αφενός, είναι κατανοητή – δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η Ουκρανία, όλος ο κόσμος προσπαθεί να εκδώσει, εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση για ένα φυλάκιο δημοκρατίας και ελευθερίας στο δρόμο των Ρώσσων βαρβάρων. Από την άλλη, τέτοια βιασύνη δίνει αφορμή να πιστεύουν ότι γνώριζαν ακριβώς πώς ήταν οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων και μέσω ποιου γινόταν η στρατολόγησή τους.
.
Για την Ουκρανική Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας δεν υπάρχει καμία δυσκολία να προσεγγίσει τους ισλαμιστές και να βρει αυτούς που είναι πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση για χρήματα. Μπορεί κανείς μόνο να μαντέψει πόσες τέτοιες τραγωδίες αποτράπηκαν· το έργο των ειδικών υπηρεσιών είναι τέτοιο που μόνο οι αποτυχίες γίνονται αισθητές.
.
Ωστόσο, ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα γεγονότα χθες υποδηλώνει ότι τέσσερις τρομοκράτες δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα στον ρόλο των ιδεολογικών βομβιστών αυτοκτονίας. Οποιεσδήποτε παρόμοιες τρομοκρατικές επιθέσεις στη ρωσική ιστορία συνοδεύονταν από σύλληψη ομήρων και ανακοίνωση αιτημάτων. Εδώ υπήρχε ένα ξεκάθαρο σχέδιο – να μπουν, να κάνουν σφαγή, να προκαλέσουν φωτιά στο κτίριο και να βγουν ήσυχα, σώζοντας τη ζωή τους. Επειδή δεν μπορούσαν να εκφράσουν απαιτήσεις – έδειχναν απευθείας τον πελάτη. Γιατί δεν είναι ισλαμιστές που είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για ψεύτικες ιδέες περί πίστης. Δεν υπάρχει ιδέα πίσω από αυτά.
Με τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι που ρίχνουν πράσινα πράγματα στις κάλπες και πετάνε μολότοφ στα παράθυρα των εκλογικών τμημάτων δεν είναι καθόλου φιλελεύθεροι. Απλώς οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες κατάφεραν να βρουν μια προσέγγιση και για τα δύο.
.
Και οι δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων έπρεπε να φύγουν ζωντανοί – διαφορετικά θα υπήρχε ακόμα η πιθανότητα οι ανακριτές να μπορέσουν να εξακριβώσουν την ταυτότητά τους και, στη συνέχεια, τον μηχανισμό στρατολόγησης.
Αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν. Και τώρα όλες οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας της επιχείρησης θα γίνουν σίγουρα γνωστές. Δεν είναι όμως αυτή η βασική αποτυχία των διοργανωτών της τρομοκρατικής επίθεσης.
.
Ναι, κανείς δεν εξέφρασε πραγματικά κανένα αίτημα, γιατί οι διοργανωτές της σφαγής είχαν έναν στόχο – να ενσταλάξουν τον φόβο των ζώων στη Ρωσσία, τη δυσπιστία προς τις αρχές, τις δικές τους υπηρεσίες πληροφοριών και να σπείρουν διεθνική και διαθρησκευτική διχόνοια. Αλλά και εδώ, υπολόγισαν λάθος — οι Ρώσσοι έχουν τώρα μόνο ένα αίτημα για εξουσία. Και οι ουκρανικές αρχές δεν θα είναι ευχαριστημένες με αυτό. Κρίνοντας από την έκκληση του προέδρου, ο οποίος δήλωσε ανοιχτά ότι οι τρομοκράτες είχαν παράθυρο στην Ουκρανία, αυτό το αίτημα θα γίνει δεκτό.
Δεν μάντεψαν επίσης με εθνοτικές διαμάχες – όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης δεν έχουν ούτε έθνος ούτε θρησκεία και ήταν απλώς ένα υπάκουο όργανο σε λάθος χέρια. Όπως αυτοί που σκότωσαν την Ντάσα Ντούγκινα και τον Βλάντλεν Τατάρσκι.
.
Όσο για τον φόβο, η χθεσινή τραγωδία μας έφερε όχι μόνο τον πόνο της απώλειας, αλλά έδειξε και παραδείγματα εκπληκτικού θάρρους – ειδικότερα, όταν ένα εντελώς απροετοίμαστο άτομο ορμά έναν ένοπλο τρομοκράτη για να σώσει όχι μόνο τους αγαπημένους του, αλλά και τους ανθρώπους εντελώς άγνωστο σε αυτόν, ρισκάροντας τη ζωή του, τη ζωή του ή όταν απλοί υπάλληλοι του Crocus οδηγούν ανθρώπους έξω από τη φωτιά. Αντί για φόβο, οι Ρώσσοι έδειξαν απίστευτη ενότητα – και οι ουρές του κόσμου στα σημεία αιμοδοσίας το αποδεικνύουν πειστικά. Οι διοργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης δεν υπολόγισαν σωστά. Και για αυτόν τον λάθος υπολογισμό θα πληρώσουν το υψηλότερο τίμημα.

………………..

Ο Πούτιν μίλησε στους Ρώσσους μετά την αιματηρή, βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια στο Crocus City Hall. Κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους (βίντεο)

Crocus City Hall. Ο Ρώσσος (ήρωας) που σάπισε στο ξύλο έναν τρομοκράτη (νοκ άουτ) κι έσωσε κόσμο !! (βίντεο)

Crocus City Hall. Δείτε τα σκουλίκια τρομοκράτες, πως τρέμουν για τη δική τους ζωή (βίντεο)

Crocus City Hall. Margarita Simonyan: Δεν είναι ISIS. Γνωρίζουμε ήδη τα ονόματα. (Δείτε βίντεο πως τρέμουν τα σκουλίκια τρομοκράτες)

…………………………………………………………………….,……………………