Το Σ.Α. του ΟΗΕ ενέκρινε δήλωση μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Dmitry Polyanskiy [ Με πρωτοβουλία της Ρωσσίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε στις 22 Μαρτίου την ακόλουθη δήλωση μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus στην περιοχή της Μόσχας:

«Δήλωση Τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας, Ρωσσική Ομοσπονδία

Η ακόλουθη δήλωση τύπου του Συμβουλίου Ασφαλείας εκδόθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Yamazaki Kazuyuki (Ιαπωνία):

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στο Krasnogorsk, στην περιοχή της Μόσχας, στη Ρωσσική Ομοσπονδία, στις 22 Μαρτίου 2024. Αυτή η κατακριτέα τρομοκρατική ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα τον οδυνηρό χαμό δεκάδων ζωών και έχει αφήσει περισσότερους από 100 τραυματίες, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν τη βαθύτατη συμπαράστασή τους και τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και στον ρωσσικό λαό και ευχήθηκαν ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της αποτελεί μια από τις σοβαρότερες απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογράμμισαν την ανάγκη να λογοδοτήσουν οι δράστες, οι διοργανωτές, οι χρηματοδότες και οι χορηγοί αυτών των καταδικαστέων τρομοκρατικών ενεργειών και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάλεσαν όλα τα κράτη, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, να συνεργαστούν ενεργά με την κυβέρνηση της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, καθώς και με όλες τις άλλες αρμόδιες αρχές σχετικά.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβαν ότι οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ενέργειες είναι εγκληματικές και αδικαιολόγητες, ανεξάρτητα από τα κίνητρά τους, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και από όποιον διαπράττονται. Επαναβεβαίωσαν την ανάγκη όλα τα κράτη να καταπολεμήσουν με κάθε μέσο, ​​σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και άλλες υποχρεώσεις βάσει του διεθνούς δικαίου, τις απειλές κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας που προκαλούνται από τρομοκρατικές ενέργειες». ]

……………………

Συνελήφθησαν στο Bryansk τρομοκράτες της επίθεσης στο Crocus City Hall. (Από Μόσχα μια ευθεία >στο Bryansk >στο Κίεβο)

……………………………………………………………………………………….