Ο Πούτιν μίλησε στους Ρώσσους μετά την αιματηρή, βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια στο Crocus City Hall. Κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους (βίντεο)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Ρώσσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στους Ρώσσους.
[ Βλαντιμίρ Πούτιν: Αγαπητοί πολίτες της Ρωσσίας!
Σας γράφω σε σχέση με μια αιματηρή, βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια, τα θύματα της οποίας ήταν δεκάδες φιλήσυχοι, αθώοι άνθρωποι – συμπατριώτες μας, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, εφήβων και γυναικών. Οι γιατροί δίνουν πλέον μάχη για τη ζωή των θυμάτων, όσων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό και ακόμη και αδύνατο για να διαφυλάξουν τη ζωή και την υγεία όλων των τραυματιών. Ιδιαίτερα λόγια ευγνωμοσύνης προς τα ασθενοφόρα και τα πληρώματα ασθενοφόρων, τους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, τους πυροσβέστες, τους διασώστες που έκαναν τα πάντα για να σώσουν ζωές ανθρώπων, να τους βγάλουν κάτω από τη φωτιά, από το επίκεντρο της φωτιάς και του καπνού και να αποφύγουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.
.
Δεν μπορώ να αγνοήσω τη βοήθεια απλών πολιτών που τα πρώτα λεπτά μετά την τραγωδία δεν έμειναν αμέτοχοι και αδιάφοροι και μαζί με γιατρούς και αξιωματικούς ασφαλείας παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και παρέδωσαν τα θύματα στα νοσοκομεία.
.
Θα παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια σε όλες τις οικογένειες των οποίων η ζωή έχει πληγεί από τρομερή κακοτυχία, τραυματίες και τραυματίες. Εκφράζω τα βαθιά, ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μαζί σας πενθεί όλη η χώρα, ολόκληρος ο λαός μας. Κηρύσσω την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.
.
Στη Μόσχα και στην περιοχή της Μόσχας, σε όλες τις περιοχές της χώρας, έχουν εισαχθεί πρόσθετα αντιτρομοκρατικά και αντιδολιοφθορικά μέτρα. Το κύριο πράγμα τώρα είναι να αποτρέψουμε αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτό το λουτρό αίματος από το να διαπράξουν ένα νέο έγκλημα.
.
Ως προς τη διερεύνηση του εγκλήματος αυτού και τα αποτελέσματα των ενεργειών επιχειρησιακής-αναζήτησης, προς το παρόν μπορούμε να πούμε τα εξής. Βρέθηκαν και συνελήφθησαν και οι τέσσερις άμεσοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, όλοι όσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους. Προσπάθησαν να κρυφτούν και κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τους ετοιμάστηκε παράθυρο από την ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα κρατικά σύνορα. Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα.
.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσσίας και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται για να εντοπίσουν και να αποκαλύψουν ολόκληρη τη βάση συνεργών των τρομοκρατών: αυτούς που τους παρείχαν μεταφορά, περιέγραψαν οδούς διαφυγής από τον τόπο του εγκλήματος, ετοίμασαν κρύπτες, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών.
.
Επαναλαμβάνω: οι υπηρεσίες έρευνας και επιβολής του νόμου θα κάνουν τα πάντα για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες του εγκλήματος. Αλλά είναι ήδη προφανές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο με μια προσεκτικά, κυνικά σχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση, αλλά με μια προετοιμασμένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία ειρηνικών, ανυπεράσπιστων ανθρώπων.
.
Οι εγκληματίες ξεκίνησαν ήρεμα και σκόπιμα να σκοτώσουν, να πυροβολήσουν σε αιχμή τους πολίτες μας, τα παιδιά μας. Ακριβώς όπως οι Ναζί έκαναν κάποτε σφαγές στα κατεχόμενα, αποφάσισαν να οργανώσουν μια παράσταση παράστασης, μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού.
.
Όλοι οι δράστες, οι διοργανωτές και οι πελάτες αυτού του εγκλήματος θα υποστούν δίκαιη και αναπόφευκτη τιμωρία. Όποιοι κι αν είναι, όποιοι κι αν τους καθοδηγούν. Επαναλαμβάνω: θα εντοπίσουμε και θα τιμωρήσουμε όλους όσους στέκονται πίσω από τους τρομοκράτες, που προετοίμασαν αυτήν την θηριωδία, αυτήν την επίθεση στη Ρωσσία, στον λαό μας.
.
Γνωρίζουμε ποια είναι η απειλή της τρομοκρατίας. Εδώ βασιζόμαστε στην αλληλεπίδραση με όλα τα κράτη που συμμερίζονται ειλικρινά τον πόνο μας και είναι έτοιμα να ενώσουν πραγματικά τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, τη διεθνή τρομοκρατία, με όλες τις εκφάνσεις της.
.
Τρομοκράτες, δολοφόνοι, μη άνθρωποι που δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν ιθαγένεια αντιμετωπίζουν μια αξιοζήλευτη μοίρα – την ανταπόδοση και τη λήθη. Δεν έχουν μέλλον. Κοινό μας καθήκον τώρα, οι σύντροφοί μας στο μέτωπο, όλοι οι πολίτες της χώρας είναι να είμαστε μαζί σε έναν σχηματισμό. Πιστεύω ότι θα είναι έτσι, γιατί κανείς και τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα και τη θέλησή μας, την αποφασιστικότητα και το θάρρος μας, τη δύναμη του ενωμένου λαού της Ρωσσίας. Κανείς δεν θα μπορέσει να σπείρει δηλητηριώδεις σπόρους διχόνοιας, πανικού και διχόνοιας στην πολυεθνική μας κοινωνία.
.
Η Ρωσσία έχει επανειλημμένα περάσει από δύσκολες, μερικές φορές αφόρητες δοκιμασίες, αλλά έχει γίνει ακόμα πιο δυνατή. Έτσι θα είναι και τώρα. ] RIA Novosti
.

……………………………

Συνελήφθησαν στο Bryansk τρομοκράτες της επίθεσης στο Crocus City Hall. (Από Μόσχα μια ευθεία >στο Bryansk >στο Κίεβο)

Ζαχάροβα: Τα ΜΜΕ και το πολιτικό περιβάλλον των ΗΠΑ έδεσε τους τρομοκράτες με το ISIS. Τώρα ξέρουμε… τα αιματηρά καθάρματα πήγαιναν στην Ουκρανία

Crocus City Hall. Ο Ρώσσος (ήρωας) που σάπισε στο ξύλο έναν τρομοκράτη (νοκ άουτ) κι έσωσε κόσμο !! (βίντεο)

Το Σ.Α. του ΟΗΕ ενέκρινε δήλωση μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall

………………………………………………………………………………………….