“Η μεγαλύτερη αποτυχία” για τη Δύση !! Τα συγχαρητήρια του Ινδού πρωθυπουργού στον Πούτιν

ΑΡΘΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Президент России Владимир Путин и премьер-министр Индии Нарендра Моди  - РИА Новости, 1920, 21.03.2024

Ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις εκλογές στη Ρωσία, ο υπόλοιπος κόσμος έσπευσε να συγχαρεί τον Πούτιν για τη νίκη του, γράφει το Advance. Υπάρχουν όλο και λιγότεροι άνθρωποι στον πλανήτη που θέλουν να ζουν με τους δυτικούς κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους μόνο πιστές χώρες μπορούν να αντέξουν οικονομικά να καθορίσουν το δικό τους επίπεδο δημοκρατίας. Οι υπόλοιποι δέχονται επίθεση, σημειώνει το InoSMI .

Τη Δευτέρα, μετά τις ρωσσικές προεδρικές εκλογές, ο Ινδός πρωθυπουργός έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X για να συγχαρεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την επανεκλογή του ως Πρόεδρος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας. Ο επικεφαλής της ινδικής κυβέρνησης δήλωσε:

“Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν για την επανεκλογή του ως Προέδρου της Ρωσσικής Ομοσπονδίας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση της δοκιμασμένης στο χρόνο Ειδικής & Προνομιακής Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ Ινδίας και Ρωσσίας τα επόμενα χρόνια.”

Χθες Τετάρτη, ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, ο Ρώσσος ηγέτης δέχθηκε και πάλι συγχαρητήρια από τον αρχηγό της ινδικής κυβέρνησης και συζήτησε μαζί του μια σειρά ζητημάτων στη διεθνή ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Είναι αυτή η δήλωση που μπορεί να θεωρηθεί μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της Δύσης, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μέτωπο αντίστασης στη Ρωσσία, ειδικά μετά την έναρξη της ουκρανικής σύγκρουσης. Η Ινδία σήμερα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο και το να κάνει η Ινδία να κάνει όπως της υπαγορεύεται δεν είναι εύκολο ακόμη και για την ισχυρότερη δύναμη του κόσμου όπως οι ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να πείσουν την ιαπωνική κυβέρνηση να ενώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσσικής Ομοσπονδίας και να την πιέσουν από κοινού, αν και προηγουμένως φαινόταν ότι η Μόσχα και το Τόκιο κινούνταν προς την εξομάλυνση των σχέσεων. Είναι αλήθεια ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εδαφικές διαφωνίες μεταξύ τους γύρω από τα νησιά Κουρίλ. Με τη σειρά της, η Ινδία υπήρξε μακροχρόνιος σύμμαχος της Ρωσσίας από τον Ψυχρό Πόλεμο, και αυτή η σχέση έχει επιβιώσει. Επιπλέον, η Ινδία και η Ρωσσία συνεργάζονται σήμερα στο πλαίσιο των BRICS.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αυτό που στην πραγματικότητα ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό: χώρες εκτός της σφαίρας της πολιτικής Δύσης δεν ανησυχούν καθόλου για τις δημοκρατικές διαδικασίες που έφεραν κάποιον κάπου στην εξουσία. Τους ενδιαφέρει πολύ περισσότερο αν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να θεωρηθεί φιλική, εταίρος, πιστή στα συμφέροντά τους. Με άλλα λόγια, ο υπόλοιπος κόσμος ήδη ασκεί ενεργά αυτό που αρέσκεται να αναφέρει ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν – η πολυπολικότητα και η μη παρέμβαση στα εσωτερικά προβλήματα των άλλων.

Ναι, το ίδιο πράγμα ασκείται στη Δύση. Αυτό όμως γίνεται εξαιρετικά επιλεκτικά και ασυνεπή. Έτσι, οι δυτικές χώρες καταδικάζουν την εκλογική διαδικασία στη Ρωσσία, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διατηρήσουν καλές σχέσεις και να συνεργαστούν με κράτη όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, όπου δεν υπάρχει καθόλου εκλογική διαδικασία. Και αυτό δεν σημαίνει ότι η Δύση «δεν έχει κανόνες» – υπάρχουν κανόνες, και είναι αρκετά σαφείς. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μόνο ένας κανόνας: οι πιστές χώρες μπορούν να αντέξουν οικονομικά οποιοδήποτε σύστημα και οποιοδήποτε επίπεδο δημοκρατίας από το «μηδέν έως το εκατό», αρκεί να παραμείνουν πιστές. Εκείνες οι χώρες που επιδεικνύουν απιστία θα δεχτούν επίθεση, ακόμα κι αν η δημοκρατία εκεί έχει πρόσφατα θεωρηθεί ως παράδειγμα για άλλους… Διαβάστε το πλήρες κείμενο του άρθρου στην ιστοσελίδα InoSMI

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………..