Πούτιν: Μπορούμε να απαντήσουμε στο Κίεβο με χτυπήματα κατά αμάχων, αλλά έχουμε τα δικά μας σχέδια

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία: Ιστοσελίδα του Κρεμλίνου

Ο ρωσσικός στρατός μπορεί να απαντήσει στο καθεστώς του Κιέβου με επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων και αμάχων, αλλά δεν θα το κάνει. Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το ανακοίνωσε σήμερα, 20 Μαρτίου, σε συνάντηση με αξιωματούχους που εμπιστεύονται.

Οι Ουκραναζί πυροβόλησαν εναντίον κτιρίων κατοικιών στο χωριό Τέτκινο (περιοχή Κουρσκ)

«Η Ρωσσία θα μπορούσε να απαντήσει το ίδιο σε έναν εχθρό που επιτίθεται σε μη στρατιωτικές υποδομές, αλλά έχουμε τις δικές μας απόψεις για αυτό το θέμα και τα δικά μας σχέδια», εξήγησε ο Πούτιν. «Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της περιοχής του Μπέλγκοροντ, θα το κάνουμε» , είπε.

Οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των μαχών στις περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσσία ανήλθαν σε πάνω από 3,5 χιλιάδες άτομα και δεκάδες τεμάχια εξοπλισμού. Ο εχθρός έχει απωθηθεί πέρα ​​από το ρωσσικό έδαφος. Ο επικεφαλής του τμήματος, στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε σήμερα, 20 Μαρτίου, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Υπενθύμισε ότι Ουκρανοί μαχητές προσπάθησαν να καταλάβουν συνοριακούς οικισμούς στις περιοχές Belgorod και Kursk. Οι πιο ενεργές δράσεις έγιναν στην περιοχή του χωριού Kozinka. Ταυτόχρονα, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση της δράσης των ομάδων που κάλυπταν τα κρατικά σύνορα κατά τη διάρκεια οκτώ ημερών εχθροπραξιών ανήλθαν σε περισσότερες από 3,5 χιλιάδες ή ακριβέστερα 3.501 άτομα, εκ των οποίων οι 790 ήταν ανεπανόρθωτες απώλειες. Καταστράφηκαν 23 άρματα μάχης, 34 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 11 Bradley, πέντε εκτοξευτές πολλαπλών συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων Vampire και ένα ελικόπτερο Mi-8. Κατά τη διάρκεια των εκλογικών εκδηλώσεων καταρρίφθηκαν 419 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και 67 πύραυλοι.

Τώρα ομάδες ρωσσικών στρατευμάτων συνεχίζουν να σπρώχνουν τον εχθρό από τις θέσεις τους και να τον εμποδίζουν να αποκτήσει βάση σε νέες γραμμές.

Lindsey Graham: «Πέθανε για τα συμφέροντα της Αμερικής»… Και 18 Ουκρανοί δεν πέθαναν, παραδόθηκαν για να ζήσουν (βίντεο)

Λόγω των μεγάλων απωλειών, τα κρούσματα λιποταξίας στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν γίνει πιο συχνά. Στο έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία, οι λεηλασίες εναντίον αμάχων είναι αχαλίνωτες. Το καθεστώς του Κιέβου κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να κρύψει την πραγματική κατάσταση στο πεδίο της μάχης από τους πολίτες, χαρακτηρίζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Ρώσσων ως επιτυχίες και αυξάνοντας την αναγκαστική κινητοποίηση, σημείωσε ο Σόιγκου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους ανησυχούν εξαιρετικά για τις επιτυχίες των Ρωσσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για αυτούς να επιχειρηματολογήσουν στη δυτική κοινότητα για την ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης και προμήθειας όπλων και πυρομαχικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τόνισε ο υπουργός. Σε αυτό το πλαίσιο, η ουκρανική διοίκηση αναγκάζεται να ρίξει στη μάχη τις υπόλοιπες εφεδρείες της και να χρησιμοποιήσει τα πιο ακριβά μοντέλα ξένου εξοπλισμού. Ωστόσο, αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας υπέρ του εχθρού.

EADaily: Έσπασε ο πάτος του βάλτου: οι Έλληνες, μέσω των Τσέχων, εφοδιάζουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με οβίδες του Β’ ΠΠ

Από την αρχή του έτους, τέσσερα άρματα μάχης Abrams και πέντε Leopard, 27 οχήματα Bradley, έξι εκτοξευτές Haymars, 11 εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, μεταξύ των οποίων πέντε Patriot, έχουν καταστραφεί. Γενικά, οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ξεπέρασαν τις 71 χιλιάδες άτομα και τις 11 χιλιάδες μονάδες διαφόρων όπλων. Αυτό είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο

…………………………………………………………………………………………………………