Χάθηκε το GPS στο α/φ του Shapps. Άγγλοι: “Τίποτα ασυνήθιστο. Το Καλλίνιγκραντ όπως ξέρετε είναι Ρωσσία” !

News

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς. Φωτογραφία: Toby Melville / REUTERS

σ.σ. : Ε, και τότε γιατί το κάνατε θέμα ;; Έτσι για να πείτε κάτι ;;

Τίποτα ασυνήθιστο: Η Ρωσσία φέρεται να εμπόδισε το σήμα GPS στο αεροπλάνο του Shapps

Η Ρωσσία φέρεται να εμπόδισε το δορυφορικό σήμα στο αεροπλάνο του Βρετανού υπουργού Άμυνας Γκραντ Σαπς. Αυτό μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγή.

Η Ρωσσία φέρεται να εμπόδισε το δορυφορικό σήμα στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Γκραντ Σαπς από την Πολωνία στο Λονδίνο, ανέφεραν κυβερνητική πηγή και δημοσιογράφοι την Πέμπτη.

Σύμφωνα με αυτούς, παρεμβολές στο σήμα GPS δημιουργήθηκαν για περίπου μισή ώρα ενώ το αεροπλάνο πετούσε κοντά στο Καλίνινγκραντ. Τα κινητά τηλέφωνα δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στο διαδίκτυο και το αεροπλάνο αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει εναλλακτικές μεθόδους για να προσδιορίσει τη θέση του, είπαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη, επιβεβαίωσε ο γραμματέας Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ , σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε «τίποτα ασυνήθιστο» σε αυτό που συνέβη.

«Χθες, επιστρέφοντας από την Πολωνία, το αεροπλάνο που μετέφερε τον Υπουργό Άμυνας και την αντιπροσωπεία του αντιμετώπισε προσωρινά εμπλοκή του GPS καθώς πετούσε κοντά στο Καλίνινγκραντ. Αυτό δεν απείλησε την ασφάλεια του αεροσκάφους και δεν είναι ασυνήθιστο για αεροσκάφη να αντιμετωπίζουν παρεμβολές GPS κοντά στο Καλίνινγκραντ, το οποίο είναι, φυσικά, ρωσσικό έδαφος», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………….