Η ΕΕ μίλησε για την αναγνώριση ή μη των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Ρωσσία !!

ΕΥΡΩΠΗ
Προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία - RIA Novosti, 1920, 14/03/2024
© RIA Novosti / Evgeny Biyatov Προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσσία. Φωτογραφία αρχείου

[ Ο Volodymyr Zele-nsky πρότεινε στις Βρυξέλλες να «βρουν μια θέση» για τα κόμματα, των οποίων τις δραστηριότητες απαγόρευσε στην Ουκρανία.

«Ποια κόμματα απαγορεύτηκαν στην Ουκρανία; Εννοείς ρωσσικά κόμματα; Αν κάποιος στις Βρυξέλλες ανησυχεί για αυτούς, ας βρει μια θέση για αυτά τα πάρτι εκεί. Θα ήθελα να δω πώς θα συνυπάρξουν με αυτά τα κόμματα όταν τους δείξουν τις ευρωπαϊκές τους αξίες». είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στην El País. ]

…………………………….

Stano: Η απόφαση για την αναγνώριση των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Ρωσσική Ομοσπονδία παραμένει στις χώρες της ΕΕ

Η απόφαση για την αναγνώριση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στη Ρωσσία παραμένει στα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Πίτερ Στάνο.
.
Όπως αναφέρει το RIA Novosti , οι δυτικές χώρες προσπαθούν όλο και περισσότερο να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, καλώντας να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών και επίσης εντείνουν τη δουλειά με ριζοσπάστες για να προσπαθήσουν να οργανώσουν παράνομες ενέργειες, είπε η επιτροπή του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την προστασία της κρατικής κυριαρχίας της Ρωσσίας. Σημειώθηκε ότι τον Φεβρουάριο δημοσιεύτηκε κοινή δήλωση από τους υπουργούς Εξωτερικών της Εσθονίας , της Λετονίας και της Λιθουανίας , η οποία ανέφερε ότι αυτές οι χώρες δεν θα «αναγνώριζαν τη διεξαγωγή» των προεδρικών εκλογών και τα αποτελέσματά τους σε ορισμένες ρωσσικές περιοχές. δημοσιεύθηκε δήλωση εξ ονόματος των ηγετών των χωρών G7.
.
«Η απόφαση για την αναγνώριση ή μη αναγνώριση των εκλογών παραμένει στα κράτη μέλη, αφού δούμε την όλη διαδικασία», είπε ο Στανό κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που μεταδόθηκε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .
.
Είπε ότι η EC δεν σχολιάζει τις εκλογές πριν από τη διεξαγωγή τους, αλλά τόνισε ότι η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε ορισμένες ρωσσικές περιοχές.
.
Την προηγούμενη μέρα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην παρακολούθηση των προεδρικών εκλογών στη Ρωσσία, ούτε θα σχολιάσει τα αποτελέσματά τους. Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σημείωσε ειρωνικά ότι θα θυμόταν αυτή την υπόσχεση, «τώρα ας προσπαθήσουν να πουν τουλάχιστον μια λέξη για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσσία».
.
Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει προγραμματίσει προεδρικές εκλογές για τις 17 Μαρτίου 2024. Η κύρια ψηφοφορία θα διαρκέσει τρεις ημέρες: 15, 16 και 17 Μαρτίου. Τέσσερις υποψήφιοι που έχουν εγγραφεί από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσσικής Ομοσπονδίας διεκδικούν τη θέση του αρχηγού του κράτους: ο Λεονίντ Σλούτσκι, ο Νικολάι Χαριτόνοφ, ο Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

…………………………………………………………………………………………………………