Τέλος ο μπακαλιάρος για τους Εγγλέζους!! Με διάταγμα Πούτιν δεν ξαναψαρεύουν στη Θάλασσα του Μπάρεντς !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Avgerinos Thanassis [ Από τις πιο “κουφές” ειδήσεις. Οι Ρώσσοι παραχωρούσαν έως σήμερα σε Βρετανούς αλιείς το δικαίωμα να ψαρεύουν στη Θάλασσα του Μπάρεντς. Και από χθες τους αφαιρέθηκε αυτό το δικαίωμα με προεδρικό διάταγμα του #Putin, που επικύρωσε προηγούμενες αποφάσεις της ρωσσικής Βουλής… ]
……………

Μετά τον Β’ Π.Π. και εν μέσω “ψυχρού πολέμου” των αγγλοσαξόνων κατά της ΕΣΣΔ, περιέργως οι Σοβιετικοί, έδωσαν την άδεια με συμφωνία, το 1956, στην Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, για το δικαίωμα αλιείας στα ύδατα της Θάλασσας Μπάρεντς !!

Από τότε, βρετανικές εταιρείες «σε τεράστιες ποσότητες» αλιεύουν εγκλεφίνο και μπακαλιάρο στα ρωσσικά χωρικά ύδατα, τα φιλέτα των οποίων χρησιμοποιούνται στο εθνικό πιάτο των Εγγλέζων. Μόνο πέρυσι, περισσότεροι από 566 χιλιάδες τόνοι μπακαλιάρου αλιεύτηκαν στη θάλασσα του Μπάρεντς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εισήγαγε περιορισμούς κατά της Μόσχας στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και στη συνέχεια τους επέκτεινε πολλές φορές.

Η ρωσσική κυβέρνηση, δύο χρόνια μετά τις βρετανικές κυρώσεις, αντέδρασε και ενέκρινε την καταγγελία της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας για το δικαίωμα αλιείας στα ύδατα της Θάλασσας Μπάρεντς.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε πόλεμο με ψάρια στη Βρετανία», παραπονέθηκαν οι δημοσιογράφοι της Daily Mail .

Για το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους έχει κηρύξει πόλεμο εδώ και δύο χρόνια κατά της Ρωσσίας, δεν παραπονιούνται και τηρούν σιγήν ιχθύος, και τώρα, οι ευνοημένοι,  που θα μείνουν χωρίς ένα από τα αγαπημένα τους πιάτα (fish and chips) , εξανίστανται παρά το ότι επί δεκαετίες τηρούσαν  … “σιγή μπακαλιάρου” !!

…………………

Zlatti71 [ Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που καταγγέλλει την αλιευτική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία στερεί από αυτή τη μη φιλική χώρα το δικαίωμα να ψαρεύει στη Θάλασσα του Μπάρεντς:

«Να καταγγείλει τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της ΕΣΣΔ και της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας για την αλιεία, που υπογράφηκε στην πόλη της Μόσχας στις 25 Μαΐου 1956». ]

 

………………………………………………………………………………………………………………………………