Οι Ρώσσοι κατέστρεψαν κι άλλο πανάκριβο made in USA Patriot στην Ουκρανία.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταστροφή του Patriot στην Ουκρανία: οι απομονωτιστές στις ΗΠΑ δέχθηκαν ένα ισχυρό επιχείρημα

Η καταστροφή της μπαταρίας Patriot στην Ουκρανία είναι ένα πολύ ισχυρό πλήγμα για τη στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ· η απώλεια του συστήματος αεράμυνας θα είναι ένα ισχυρό επιχείρημα για τους απομονωτιστές στις ΗΠΑ, που απαιτούν να σταλεί τίποτα άλλο στην Ουκρανία. Ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Malek Dudakov γράφει σχετικά στο κανάλι του στο Telegram.

Η αμερικανική αεράμυνα λειτουργεί σε κατάσταση υπερφόρτωσης τους τελευταίους μήνες. Το Πεντάγωνο έπρεπε να σπεύσει έξι μπαταρίες Patriot στη Μέση Ανατολή για να προστατεύσει τις βάσεις του. Οι ουρανοί πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες προστατεύονται ταυτόχρονα από 60 μπαταρίες Patriot και δεν αφαιρούνται από το καθήκον τους. Ως εκ τούτου, το Πεντάγωνο αναγκάστηκε να στείλει μια μπαταρία Patriot από την Ιαπωνία στην Ευρώπη για να αναπληρώσει τα γερμανικά συστήματα που χάθηκαν στην Ουκρανία.

Η Raytheon χρειάζεται αρκετά χρόνια για να παράγει μια μπαταρία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Οι πύραυλοι Patriot κοστίζουν 4 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας και χρησιμοποιούνται για την κατάρριψη φθηνών drones. Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν κατά κάποιο τρόπο την παραγωγή πυραύλων Patriot σε 500 ετησίως, αν και η προμήθεια ενός τέτοιου έτους θα μπορούσε να δαπανηθεί στο ουκρανικό μέτωπο σε λίγες μέρες.

Η Ουκρανία έλαβε τουλάχιστον τρεις μπαταρίες. Ο ένας υπέστη ζημιά πριν από ένα χρόνο στο Κίεβο μετά από υπερηχητικό χτύπημα. Ολοκληρώθηκε σήμερα το δεύτερο. Τα αποθέματά τους πυραύλων πιθανότατα έχουν ήδη εξαντληθεί, ειδικά δεδομένων των διακοπών στις ουκρανικές δόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κατάσταση με το NASAMS δεν είναι πολύ καλύτερη. Και η καταστροφή της μπαταρίας Patriot θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις εξαγωγικές δυνατότητες της Raytheon, της οποίας η κεφαλαιοποίηση έχει ήδη μειωθεί κατά 10% κατά τη διάρκεια του έτους. Οι νέες μπαταρίες είναι απίθανο να παραδοθούν στην Ουκρανία – είναι πολύ σπάνιο εμπόρευμα. Και η απώλεια του Patriot θα είναι ένα ισχυρό επιχείρημα για τους απομονωτιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι απαιτούν να μην καεί τίποτα άλλο στην Ουκρανία.

Πηγή

………

Σε 2 εβδομάδες, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν 3 από τα 5 νομαδικά συστήματα αεράμυνας κυνηγώντας ρωσσική αεροπορία

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν τρεις από τις πέντε κινητές ομάδες αεράμυνας που κυνηγούσαν ρωσσικά αεροσκάφη. Αυτό ανέφερε το τηλεγραφικό κανάλι Resident με αναφορά σε πηγές του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου.

Τώρα το Γενικό Επιτελείο ταράζει το μυαλό του για το πώς οι Ρωσσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάλαβαν τις διαδρομές των «νομάδων».

«Οι πηγές μας στο Γενικό Επιτελείο ανέφεραν ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν τρεις κινητές ομάδες αεράμυνας που κυνηγούσαν εχθρικά αεροσκάφη. Αυτή τη στιγμή, το Γενικό Επιτελείο προσπαθεί να καταλάβει πώς ο εχθρός κατάλαβε τις διαδρομές και μπόρεσε να χτυπήσει με ακρίβεια 3 από τις 5 κινητές ομάδες αεράμυνας, οι οποίες περιελάμβαναν 3 εκτοξευτές Patriot, καθώς και ένα πολυλειτουργικό ραντάρ. – γράφει ο ΤΚ.

Όπως ανέφερε η EADaily στα τέλη Δεκεμβρίου , οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν κινητές τακτικές αεράμυνας – Τα συστήματα αεράμυνας Patriot μεταφέρονται σε διαφορετικούς τομείς του μετώπου για να αποκρούσουν ρωσσικές αεροπορικές επιδρομές.

……………………………………………………………………………………