Στην Αν. Ευρώπη σκέφτονται: «Γιατί να περιμένουμε τη Ρωσσία να μας επιτεθεί; Γιατί δεν επιτιθέμεθα στη Ρωσσία;»

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας - RIA Novosti, 1920, 03/07/2024
σ.σ. : Δημοσιεύαμε προ δύο ετών … Η Ρωσσία έσπασε την “παγκόσμια συμφωνία” με ΗΠΑ: Αναβίωσε τον Κανόνα του Χρυσού – “Αιτία πολέμου” για δολάριο και ευρώ … και γράφαμε … [ ΣΦΑΔΑΖΟΥΝ … ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ … ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ … ΑΦΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΥΡΗΞΟΥΝ !! … ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΥΒΡΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΚΡΑ … “ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΕΙΧΘΗΤΩ” … ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ “ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ” ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΑ !! ] …
Πόσο μάλλον τώρα, που η Ρωσσία ανέλαβε για φέτος την προεδρία των BRICS , με περίπου 30 χώρες να περιμένουν την ένταξη τους, οπότε οι παγκόσμιοι οικονομικοί πόλοι ενδέχεται να αντιστραφούν !!
.
Έτσι, εκμεταλλευόμενοι την αντιρωσσική φρενίτιδα που έχει χτυπήσει τα μυαλά των δυτικοευρωπαίων πολιτικών “ηγετών” και τη ρωσσοφοβία που κατέχει τους ανατολικοευρωπαίους “ηγέτες” , σε συνδυασμό με
Τον Μακρόν να μην έχει “άλλες κόκκινες γραμμές και άλλα όρια» όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας …
... τα πράγματα τείνουν να εκτροχιαστούν και οι χρήσιμοι ηλίθιοι της Ευρώπης, ωθούμενοι “υπερατλαντικά” να προχωρήσουν σε απονενοημένο βήμα που θα παρασύρει τον κόσμο στην άβυσσο … , οπότε … “Χρέναμ” είπε ο Πούτιν… Αν γίνει πυρηνικός πόλεμος… ο επόμενος θα γίνει με τόξα…
……………
FT: Στην Ανατολική Ευρώπη σκέφτονται μια πιθανή επίθεση στη Ρωσσία

Στην Ανατολική Ευρώπη, σκέφτονται μια πιθανή επίθεση στη Ρωσσία, λέει ο αρθρογράφος των Financial Times, Simon Cooper, επικαλούμενος υψηλόβαθμο ανατολικοευρωπαίο πολιτικό.

Στη δημοσίευση, ο συγγραφέας συζητά εάν ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte είναι κατάλληλος για το ρόλο του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Σημειώνει ότι θα πρέπει να κρατήσει μαζί έναν κατακερματισμένο συνασπισμό που θα περιλαμβάνει «χορτοφάγους Γερμανούς» και έναν υψηλόβαθμο πολιτικό από την Ανατολική Ευρώπη. Ωστόσο, το όνομα αυτού του πολιτικού και η χώρα καταγωγής του δεν αναφέρονται στο άρθρο.

«Αναρωτιόμαστε: «Γιατί να καθόμαστε και να περιμένουμε τη Ρωσσία να μας επιτεθεί;». Γιατί δεν επιτιθέμεθα στη Ρωσσία;», αναφέρει ο Κούπερ, επικαλούμενος έναν ανατολικοευρωπαίο πολιτικό να λέει.

Πρόσφατα, οι ιδέες για μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσσικής Ομοσπονδίας εκφράζονται όλο και περισσότερο στη Δύση. Το Κρεμλίνο σημείωσε ότι η Ρωσσική Ομοσπονδία δεν αποτελεί απειλή, δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, η Ρωσσική Ομοσπονδία έχει σημειώσει πρωτοφανή δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα δυτικά της σύνορα. Η συμμαχία επεκτείνει τις πρωτοβουλίες και την αποκαλεί «αναστολή της ρωσσικής επιθετικότητας». Η Μόσχα έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για τη συσσώρευση συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Το ρωσσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή στον διάλογο με το ΝΑΤΟ, αλλά σε ισότιμη βάση, ενώ η Δύση πρέπει να εγκαταλείψει την πορεία στρατιωτικοποίησης της ηπείρου.

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγησε προηγουμένως λεπτομερώς σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η στρατηγική ήττα της Ρωσσίας στη σύγκρουση με την Ουκρανία είναι αδύνατη, επομένως θα πρέπει να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους, ενώ η Ρωσσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη για διάλογο.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………………..